Reklama

Reklama

V letadle se objeví první člověk s podezřením na nakažení nebezpečným virem. Letadlo tedy nouzově přistává a na celý terminál je uvalena karanténa. Podaří se tentokrát někomu přežít? ... Jenny a Paula pracují jako letušky. Tentokrát mají na starost let jen s několika málo cestujícími. Jeden z pilotů vypadá nemocně, ale prý je to jen rýma. Mezi cestujícími je sympatický Henry, který si s sebou veze křečky – ti ale musejí do zavazadlového prostoru. Křečci však před svým přestěhováním jednoho z cestujících pokousali a on začne brzy vypadat velmi nemocně. Nakonec zaútočí na Jenny. Ostatní cestující muže spoutají, kapitán vše ohlásí a dostane rozkaz okamžitě přistát. Během přistání nakažený muž pokouše Paulu... Letiště odmítne dát letadlu bránu, tak si ji kapitán najde sám. Ven z letadla pomůže cestujícím Ed, který je jediný, kdo momentálně na kapitánem vybraném terminálu pracuje. Letiště odmítne pustit cestující dál, takže musejí jít do prostorů pro zaměstnance. Piloti zůstanou s nakaženým mužem. Ed se snaží všechny vyvést ven, ale všechny dveře jsou zamčené, což je nezvyklé... Brzy všem dojde, že jsou v karanténě, a potvrdí to i informace od záchranných složek. Medička Shilah se snaží ošetřit Paulu, k tomu ale potřebuje svoji lékárničku, kterou má v zavazadle. Jenny jde tedy s několika muži zpět do letadla mezi zavazadla. Oba piloti jsou již nakažení a nákaza se samozřejmě šíří dál. Ed a Jenny si myslí, že jde o nákazu vzteklinou. Pokousaní jsou izolováni od ostatních. Brzy skupinu navštíví hygienici a něčím je naočkují. Pak ale dojde k útoku a zmatku, při kterém jsou nakaženi další lidé... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem čekala. NUDU! Jako volné pokračování mi tohle nestačilo. Představovala bych si spíše jiné místo na rozšíření viru a něco originálního a nevšedního. Jak tak poslední dobou koukám, tak Američané si asi už neví rady. Všechno si teď vzali do rukou Španělé. Y yo me gusta las películas espaňola. :-) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mně se na rozdíl od mnoha jiných velmi líbila už jednička, takže jsem k tomuto volnému pokračování přistupoval s nadšením, byť mi bylo jasné, že bez Jennifer Carpenter to už prostě nebude ono. No a nebylo. Dvojka sice začíná – pozor SPOILER – bravurním útokem nakaženého tlusťocha, což je začátek přímo lahůdkový, nicméně posléze tempo trestuhodně uvadne a rozmělní se v halasném přeřvávání uvězněných pasažérů. Rozsáhlý letištní hangár coby kulisa pro hrátky s nakaženci taktéž nedisponuje tou stísněnou atmosférou jako hermeticky uzavřený dům z jedničky, takže občasné ataky těchto pokousaných individuí nemají ten správný říz. A pak je tady linka s bio-terorismem, což tak nějak k americkým filmům posledních let asi patří, ale přiznejme si, že už to začíná trošku nudit (a prudit). Celkově však tenhle film za podívání stojí, byť na rozdíl od svého předchůdce neobsahuje ani jednu wtf scénu. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Plusom určite je, že sa dvojka odrazila od jednotky a pokračovala v príbehu a šírení nákazy. Dvojka to mala uľahčené o absenciu dokumentárneho štýlu, ale že by to aj preniesla do atmosféry sa nedá povedať. Práve naopak, tempo a ani kamera diváka nevtiahnu do deja, a preto tento horor plynie akosi mimo. Scenárista sa tiež mohol o čosi viac vžiť do predlohy, režisér mal premiéru, no a či by sa mohla stať trojka zaujímavou, tak to s týmto zložením vidím pesimisticky. Dúfam, že sa toho ujme niekto iný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nielen na výprave vidieť, že režisér mal k dispozícii smiešne peniaze. Film je preplnený neznámymi hercami a väčšina akčných scén sa odohráva potme. Napriek tomu som bol prekvapený, že to malo atmosféru. Čakal som céčko, preto som bol milo zaskočený, keď som dostal béčko. I tí neznámi herci sa ASPOŇ SNAŽILI niečo urobiť s ukážkovo nezaujímavo napísanými postavami „odvážna letuška“ či „zbabelý provokatér“. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Letadlo, pár cestujících - jeden nesympatický hnusák za druhým. A k tomu odporný nakažený tlusťoch, který všechno pozvrací. Následně jsou lidi izolováni na letišti. Dávám velké plus za to, že film není natočen třepající kamerou, jako je tomu u REC. Bohužel, dost jsem se nudil. Zombíků málo i když byli velice rychlí. Potoky krve se také neobjevily. Herecké výkony slabé a nevýrazné. Prostě bída a utrpení! 40% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoli první film série byl remakem španělského filmu Rec (2007), Karanténa 2 nemá s žádným z filmů Rec nic společného a má zcela odlišný děj i prostředí. (LUKICKK)
  • Letadlo použité k natáčení je Embraer ERJ-145, které bylo zapůjčeno od společnosti Chautauqua Airlines, jak je vidět na štítku v kabině. (LUKICKK)
  • Stejně jako první díl je i tento film ozvučen pouze zvukovými efekty během závěrečných titulků. (LUKICKK)

Reklama

Reklama