Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Strašlivá škoda. Herci, prostředí a kamera super, jenže co je to všechno platné, když film nedovede to nejdůležitější - Vtáhnout do děje. Atmosféra se skoro nedostavuje, osobně jsem si jí užil jen u scény s domečkem pro panenky a v tu chvíli jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný, lepší, film . Zbytek bohužel ani zdaleka nedovedl zaujmout, scény jdou jedna za druhou s tím, že ve mně nenechaly absolutně žádný napínavý pocit a těch pár lekaček, co ve snímku jsou, je tak průhledných, že víte na vteřinu přesně, kdy přijde ono BAF. Rejža je tam hodil asi z povinnosti podle šablony. Závěr to celé tak nějak docmrndá a člověku tak zůstane v ústech divná pachuť. Přitom to mohl být fakt dobrej horor... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama mladé ženy zabalené do duchařského hábitu sice není z hlediska tématiky nic nového, ale je dobře udělané. Internátní škola dýchá gotickou atmosférou a honba za duchem je ve znamení vědy...a podvodů. Ale přec! Pointa mne potěšila a nebudu tvrdit, že jsem ji tentokrát odhalil předem. Odkrývání minulosti Florence (hezké a sympatické R. Hallové) je napínavé a skrývá hodně bolesti. Velmi pěkný vizuál a standardní hudba, navozující atmosféru. Asi nejnapínavější scéna bylo první setkání s domečkem. A potěšila mě I. Stauntonová, jejíž úsměv dokáže být milý i jedovatý, takže netušíte, jaká že její postava ve skutečnosti bude. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dialógy ma udivovali lebo boli také domyslené,žiadny z nich netrhal uši trápnosťou ale všetky boli inteligentné a na správnom mieste.Pekný komorne ladený ducharsky horor,ktorý vie dobre narábať z atmosférou a hlavne to prostredie veľmi rozsiahleho sídla školy z jeho chodbami,ktoré sú osvetlené len tak provizórne a do toho sa ozývajú všelijaké zvuky a to vie navodiť tu správnu atmosféru.K tomu musím prirátať vynikajúce prepracovanie v príbehu a aj spracovanie bolo tiež obstojné.Hudba bola famózna.Okrem dvoch lakačiek všetky ostatné boli prvoplánové a predvídateľné.Pointa bola troška predvídateľná a ten koniec bol vysoko prekombinovaný a skončil dvojzmyselne. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Moc se o tom napsat nedá. Prostě pěkné, působivé interiéry, fungující atmosféra a sympatická hlavní představitelka. Závěrečný twist celkem v pohodě. To je ale všechno. Někomu to stačí, mně ne. Pokud na mě vybafne někdo za měsíc jméno tohoto hororu, těžko si vzpomenu, o co vlastně šlo. Chybí něco, kvůli čemu bych si ho zapamatoval delší dobu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja mam tyhlety historicky duchariny zkratka rad. Pribeh je sice dalsi variace na nekoho, kdo v duchy neveri a nasledne se presune do nejakyho domu neco vyresit a dostane nalozeno, ale od tohohle zanru nic moc originalniho necekam, takze pohoda. Navic tu jsou docela kvalitni herci v cele se sympatickou Hall a film nevypada nastesti vubec lacine a ma fajn hudbu. Jsou tu ale bohuzel dva problemy. Jednak, ackoliv se dari nastolit lehce strasidelnou atmosferu, je tu docela nouze o nejaky lekacky a vetsina dramatictejsich scen je vlastne v podani vysilujici hlavni hrdinky. Druhej problem je desne natahovanej a prekombinovanej zaver, jak kdyby chtel reziser nakonec z filmu udelat neco vic, nez bylo puvodne zamysleno. Ale jinak je to docela prijemna, lehce nadprumerna ducharina. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama