Reklama

Reklama

Sú síce sestry, ale rozdielne ako noc a deň. Pragmatická Nora Dominguezová (Camilla Belleová) práve začína so svojou právnickou kariérou, rozmaznanú Mary (Alexa Vegaová) zaujímajú predovšetkým šaty a muži. Ich pohodlný život v bohatom Beverly Hills sa však veľmi nečakane skončí. Ich otec zomrie v deň svojich 55. narodenín, a tak sa obe sestry ocitnú vo finančnej núdzi. Musia opustiť svoj domov, presťahovať sa k tete a prispôsobiť sa životu uprostred mexickej komunity vo východnom Los Angeles, ktorému bol ich doterajší svet vzdialený svetelné roky. Zhýčkaná Mary má zo všetkého strach a nevie si zvyknúť. Nora ju presvedčí, aby dokončila vysokú školu a naučila sa po španielsky. Nový život má však aj svoje svetlé stránky, a to predovšetkým vďaka pohostinnej tetinej rodine, ochotnému susedovi a sympatickému Edwardovi Ferrisovi (Nicholas D'Agosto), Norinmu nadriadenému... (TV JOJ)

(více)

Recenze (62)

Dever 

všechny recenze uživatele

Po hrozne unudenom a prespanom pondelku som sa večer rozhodoval aký film si vyberiem, a som rád, že som sa rozhodol práve pre tento. Aj keď som po 25minutách vedel ako táto romantická komédia skončí, aj tak mi veľmi spríjemnila večer a ja kvôli tomu nemôžem dať menej ako 4*......... Soundtrack Heitor Pereira: 1. Pacha Massive- Don’t Let Go ,2. Meme- Beat of My Own Song ,3. Xocoyotzin Herrera- El Mago Cardona ,4. Jess Penner- In The Stars ,5. Pacha Massive- Pachangueando ,6. Sara Valenzuela- Para Continuar ,7. Marta Gomez- Cielito Lindo ,8. Latin Bitman- Help Me ,9. Rey El Vikingo- Asi Yo Naci ,10. Stamic Quartet- Divertimento No. 17 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem původně chtěla nějakou romantiku, ale až takovou jsem nečekala. No co, dali si pusku, zazvonil zvonec a pohádky je konec. Mě uhranula hlavně ta mehikánská muzikááá, to je nádhera. Nalejte si cokoliv s ledem v těchto parných dnech, lehněte si na gauč a nebo si vezměte tablet ven na lehátko a nechte se unášet někam daleko, kde byl málokdo z nás a prožívejte s nimi jejich strasti a slasti........zkrátka relaxujte s krásnými děvami a pochopitelně i s jejich protějšky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V té matraci jsou roztoči. - Aspoň nebudeš spát sama." Co by se stalo, kdyby mi exekutoři zabavili sbírku Lotusů, chaloupku na Floridě a jachtu na Riviéře? Asi nic. Prostě bych se probudil a všechno by bylo při starém. Jenže Nora a Mary si skutečně žily na vysoké noze, která se pod nimi podlomila a ony se probudily z amerického snu do mexické reality. Jsem si jistý, že takové téma by šlo zpracovat mnohem vtipněji, ale několik zábavných situací jsem zaznamenal a vztahové peripetie také celkem ušly. Jenže Rodrigo, Bruno, Gabriel, Carmina, Juanito, Rosita a spol. mi poměrně nepříjemným způsobem připomněli, že tohle má s telenovelou společného víc, než bych potřeboval. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Film nám nádherně začal písničkou California girls. Ta mě naladila a už se to neslo dále. Je to skvělá podívaná, příjemné herecké obsazení, zajímavé prostředí, konec víceméně předvídatelný, nebo alespoň jeho část. Dávám ***** z více důvodů, ale moje dnešní dobrá nálada také sehrála svou roli. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k žánru (a plakátu) asi nejspíš uvidíte vše, co se dá všeobecně očekávat. Jde o ochutnávku "mexické" části L. A., ale tentokrát bez zlodějů, vrahů a akčních honiček. Jen bych opakoval, co jsem napsal jinde - pokud vám nevadí jednoduchý děj a očekáváte to, co žánr nabízí, tak by vás film neměl ničím zklamat. Jako byste smrskli 250 dílů telenovely do 100 minut. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem touto moderní "mexickou" verzí Rozumu a citu docela překvapena. Jediným důvodem, proč jsem se na film podívala, bylo vidět Alexu Vegu v něčem jiném než Spy Kids, a má očekávání nebyla vysoká. Jenže se ukázalo, že je to docela svěží a zábavný snímek, který nenudí (oproti dějově hodně podobnému filmu Holky v balíku se sestrami Hilary a Haylie Duff, kde jsou také hlavními postavami dvě bohaté sestry, které rázem o všechen majetek přijdou). Takže za sebe jsem minimálně pro slabší čtyři hvězdy. ~(3,6)~ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ale však toto bola aká fajin mexická telenovela. A má "fantastický" český preklad názvu. Dve hviezdičky to som aj prehnala, ale keď na toho Nicholasa sa tak dobre pozeralo a mám aj požehlené. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romány Jane Austenové jsou převážně střety charakterů, takže fungují dodnes a klidně i přenesené do současnosti. Ale tohle byl špatný pokus. Uznávám snahu nenatočit úplnou červenou knihovnu, ale nakonec to v ní víceméně skončilo. Zlé a nepříjemné postavy z románu Rozum a cit se v tomhle filmu proměnily v karikatury a ty dobré zase ztratily jakoukoliv plastičnost. K tomu ještě snímku ublížily některé zmatené dialogy. P. S. Obvykle je mi to jedno, ale tady český překladatel vymyslel opravdu příšerný název. /5. 5. 12./ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Milé. Spíše romantické, než komediální, ale pár zajímavých vtipů se najde. Díval jsem se na to vlastně jen kvůli Camille Belle a v tomhle směru spokojenost. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? U mě to nějak postrádalo smysl.. když si tak vzpomínám, o čem to vlastně bylo, tak mě napadnou asi 2 věty.. Rozmazlené cuchty zchudnou, napraví si jako zázrakem povahy, zamilují se a..? KONEC! Pravda je, že jsem tomu až zase takovou pozornost nevěnovala, když jsem u toho uklízela a vařila, ale i tak to postrádalo děj, hloubku nebo aspoň příjemné herce.. dnes ale mám zase "Den". ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se z toho vyklubal svěží a zábavný romantický film... Byla jsem zvědavá na Wilmera Valderrama, mého oblíbence z That '70show, ale bohužel tady nedostal tolik prostoru. Jinak s ostatními herci z mého pohledu nebyl žádný problém. Se vším všudy je to perfektní oddychový film pro nedělní podvečer. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mexicka variace (mozna spis trochu parodie) na austenovsky Rozum a cit. Hlavni hrdinky podle me byly zbytecne dobarvene samoopalovacim kremem a jejich IQ se blizi opravdu hrdinkam jihoamerickych telenovel, ve kterych je nedjulezitejsi se dobre prodat a zit zivot s muzem svych snu v ruzovem dome. Nekdy se podari, jindy ne. Nuda, nuda, nuda... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"Zbohom Prada".. vypadá to že Slováci aspoň ten film viděli, než mu dali název, narozdíl od Čechů. Jinak celkem příjemný film s pohlednými hlavními hrdinkami. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to zvláštní, na film jsem se těšil a čekal již od prvního traileru, tudíž jsem po něm sáhl hned, jak se objevil v HáDéčku. Jednoduché schéma pohádky o tom, jak jsou bohaté sestřičky (jedna svědomitá a pracovitá, jedna barbie a naivní) nuceny opostit luxus prominentní čtvrti Kalifornie a přesunout se do chudé hispánské části LA ke svým příbuzným a ke svým mexickým kořenům. V tomto momentu naleznou samy sebe a přestanou se stydět za svůj původ. Povedené zasazení a jemné poukázání na sociální problémy latinoameričanů na jihu USA, přičemž se jasně projevují i zásadní kulturní rozdílnosti. Zde se ovšem nesetkáte s tradičním vykreslováním Mexičanů jako vyholených vrahů, zlodějů či necivilizovaných individuí bez budoucnosti (tento stereotypní pohled jasně odpovídá náhledu minimálně amerických elit na jejich tradiční sousedy). V tomto snímku naštěstí poznáme mexickou kulturu a mentalitu s té realističtější a pozitivnější stránky. Film je přirozeně i love-story a nutno říci, že poměrně povedenou. Dobré tempo, humor je dávkován přiměřeně a ačkoliv lze poměrně jasně předvídat vývoj příběhu i jak dopadne, tak From Prada to Nada ani chvíli nenudí. Z obsazení nutno vyzvednout především překrásnou Camille Belle, která překvapí svým vyzrálým projevem. Líbilo se mi to a hodně! 7/10! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem absolutní šílenost a dočkala jsem se velkého překvapení v podobě sice velmi předvídatelného, ale milého a hlavně svěžího filmu, u kterého jsem si parádně odpočinula a vyčistila si hlavu. Příběh je jednoduchoučký a je stvořen ze stokrát provařených ingrediencí, ale to mu vůbec v ničem nebrání. Jen toho samoopalovacího krému u holek mohli opravdu použít méně. Chvílemi byli až žluté místo hnědé a vypadaly tak nějak nenormálně. To je taky jediná vada na kráse tohoto filmu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Oproti Holkám v balíku, tento snímek mi ho tématem hodně připomíná, je to rozhodně lepší. Mnohem lepší. Ale nejedná se i nijak výjimečnou romantickou komedii, opět průměrná a otřepaná. Slabé 2,5* (poslední dobou si opravdu říkám, že hodnotící stupnice je moc malá, protože když mám srovnat tento film, kterému jsem dala 3* a třeba jiný jako "Rango" se 3* , tak je to neskutečný rozdíl, Rango je o hodně lepší, ale zase nedosahuje kvalit filmů, kterým dávám 4* atd...omlouvám se, za tohle vylití mých pocitů, ale nějak jsem to ze sebe potřebovala dostat:)) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je ten snímek ta předvídatelný. Ze začátku to vypadá, že by to mohla být ještě docela dobrá komedie, ale ono se ukáže, že je to vlastně docela obyčejná romance, kde už máte předem stanoveno, kdo s kým skončí, i když to tak na začátku nevypadá. Opravdu škoda, protože ten humorný potenciál na začátku byl. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pamätám si jedno ráno, bol to ešte za mojich študentských čias a mali sme zrovna prax. Všetci pripravení na to čo nám opäť raz dajú robiť. Dostali sme sa úlohu založiť parenisko a teda aj šlapať hnoj ! :D A vtedy to prišlo ! Hneď sa ozvala jedna spolužiačka z mesta, že odmieta také dačo robiť, že nie je na to oblečená, šak prečo by aj bola, na prax sa treba krásne čisto obliecť :D ... no a pri pozeraní toho filmu som mal presne ten istý pocit, ta blonďavá nána na začiatku hneď zaperlila "Už žádný nákupy. Žádná proteinová dieta. Chudý lidi jí karbohydráty." ! Tak to býva keď bárz aké hovno má bohatého otecka ... Film si asi počas celej doby drží stabilné 2* lenže ten záver to tak neskutočne posral že mi je ešte stále nevoľno ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Spočiatku mi to strašne pripomínalo film Material Girls, akurát že v tomto prípade bola prvá polka filmu dosť nezáživná. Po tom ako prídu bohaté sestry o otca, ocitnú sa zrazu v situácii, kedy sú nútené starať sa samé o seba. Pomaly ale isto objavujú čaro skromnosti, empatie a najmä rovnocennosti. Spočiatku im to ide veľmi ťažko, ale postupne sa to darí, no a film sa neskôr pekne rozbehne a zdramatizuje. Takže z priemerného braku sa stala príjemná romantická komédia. Ale aj tak sa mi Material Girls páčili viacej... ()

Reklama

Reklama