Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Brilantní gangsterská minisérie, která se pyšní geniálně napsanými postavami a strhujícím příběhem. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak rozehrál Tom Hardy neskutečný herecký koncert, který mě doslova přikovával k sedačce. Z každého jeho pohledu, gesta, pohybu vyzařovalo čiré šílenství a maniakálnost. Žádný The Dark Knight Rises, Warrior, Lawless, ale The Take naplno ukázalo, co tenhle charismatický chlapík dokáže. Další věc, kterou musím opravdu ocenit, tak že tvůrci se řídili heslem "V nejlepším se má přestat" a na úkor kvality seriál nenatahovali do 10 sérií po 25 dílech. K The Take já nemám sebemenších výhrad. Skvělá práce! ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

První dva díly si to hraje na Scarface po britsku a díky Tomu Hardovi to je uvěřitelný a dobrý. Druhý dva díly se změní a začíná se hrát na osudovou notu a v posledních minutách jde o Kmotra po britsku a tady už to druhý manželský pár tak neumí. Mrzí mě jen Tom Hardy, jak skončil. Zasloužil by si lepší ukončení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol mužského herectva, ktorý by sa mal povinne vysielať na filmových školách. To, že Tom Hardy si dáva záležať v každom filme, je nám už známe, tu zo seba vydal absolútne všetko. Namátkovo si ani len tak nespomeniem na lepší a výraznejší herecký výkon. 4 diely seriálu naznačujú, že príbeh pôjde celkom rýchlo, nie je priestor na nudu a hoci som očakával iný koniec, nie je tomu seriálu čo vyčítať. Výborna gangsterka, v ktorej väčšina hercov, nanešťastie pre nich, vyzerá pri Hardym ako komparz. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama