Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

kajas 

všechny recenze uživatele

Postava Toma Hardyho nejde popsat, takovou hereckou kreaci prostě musíte vidět! Britský seriál, o kterém čeští distributoři zřejmě v životě neslyšeli, by si rozhodně zasloužil vysílání na některém z tuzemských kanálů. Alespoň, že zde má tak působivé hodnocení. Jednu hvězdičku sundavám za poněkud nezáživnější třetí díl a také za dost nevýrazného hereckého představitele Jimmyho, ale zbytek stojí opravdu za to. Hlavně závěr druhé epizody mě hodně zasáhl. Dost dobré. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zjev Toma Hardyho mě iritoval jen do jeho první akce, potom už jsem byl se seriálem se značnými časovými rozestupy na podobné vlně. Přes působivé a mrazivé brnkání na zločineckou notu hlavní roli úspěšně odehrály rodinné vazby a místa, kde se člověk musí neustále ohlížet přes rameno a nemá moc způsobů, jak se z nekonečného a pohlcujícího prostředí vymanit. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Brilantní britská minisérie, která může směle konkurovat i těm nejslavnějším gangsterským ságám. Skvělé tempo od začátku až do konce, funkční upřednostnění rodinného zázemí titulní dvojice před jejich kriminální činností, vtahující (a místy hodně nekorektní) dějové zvraty a nepopsatelně skvostný Tom Hardy v roli jednoho z nejodpornějších bastardů v historii kinematografie (i ostatní herci zaslouží pochvalu, zejména Charlotte Riley, nicméně o nejlepším hereckém výkonu zde nelze pochybovat). Váhám mezi 4* a 5* (přece jen mi nesedělo pár maličkostí, které trochu srážely jinak vynikající celkový dojem), ale když THE TAKE porovnám (především z hlediska scénáře) s většinou filmů, které běží v kinech, tak prostě musím svých velice spokojených 90 % zaokrouhlit nahoru... ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Klenot, na který jsem narazil čirou náhodou. Myslím si, že další důkaz o skvělé formě britské televize by měli vidět především fanoušci herce Toma Hardyho, protože pokud považují jeho výkony v Lawless nebo Warrior za vrcholné, pak po zhlédnutí čtyřdílného seriálu asi rychle změní názor. Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí! Diamant bez jediného kazu. Atmosférická pecka s naprosto animální postavou v hlavní roli, ze které běhá mráz po zádech ;) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tříhodinový emocionální nářez! Opravdu mě napadá srovnání s antickými dramaty a starozákonními texty spíš než s běžnou gangsterskou produkcí. Možná tou osudovostí, tím, jak je všechno dopředu dané. Možná tím, jak se pořád motáme v pekle rodinných vztahů. Možná tou maximální zhuštěností do klíčových momentů. Každopádně, pro mě absolutně uvěřitelné. I přes to, jak je to šílené. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama