Reklama

Reklama

The Dead One

  • USA Blood of the Zombie
USA, 1961, 71 min

Režie:

Barry Mahon

Scénář:

Barry Mahon

Kamera:

Mark Dennis
(další profese)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predpokladám, že už v dobe svojho vzniku bol tento snímok skôr terčom posmechu a verím, že ani veľmi nevystrašil, aj keď sa o to tak urputne snaží. Nedochutený, slabý vývar, ktorý má jedno jediné pozitívum. A to to, že netrvá príliš dlho. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Dead One“ není dobrý film, ale prostě kousek, který staví na tom, že bude naprosto dostačující, když se zde objeví jedna pomalu kráčející mrtvola. Naštěstí snímek skutečně není moc dlouhý, a tak kousnete i ty dialogy, které jsou někdy opravdu tristní, stejně jako kameru, která v některých případech zabírá scény takovým způsobem, kdy je kompozice celkově špatná. Například policisté se v závěru vynořují odnikud. Takže celkově to moc hororové není, ale když budete chtít, nějaký ten dobrý moment si najdete. Akorát by tohle měl dělat sám film za vás. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Velice nepodařený pokus o horor, kdy naštvaná sestřenka poháněná strachem ze ztráty svých milovaných plantáží povolává za pomoci černošských otroků na svého bratrance a jeho novou manželku mrtvého bratříčka, co už opravdu není žádný fešák a co se potácí jako notorik po flašce whisky. Ze zdlouhavého marastu vykouknou pouhé dva zajímavější momenty, kdy se jednou u bratříčka ukáže na zombie nenadálý záchvěv inteligence a poté také způsob, jakým novomanželé tráví čas hned po svatbě. Oslava s rodinou? Svatební noc? Houby, vydají se na procházku po jazzových barech poslouchat kapely a sledovat břišní tanec sličné dámy, která pak shodou náhod skončí s nima na plantážích. To je ale bohužel vše, zbytek času film pouze nehorázně nudí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama