Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Střídající se proudy dospívajícího pocitu úzkosti, cynického vtipu, hrůzné nervozity a nestoudné smyslnosti. Daydream Nation představuje Juno předělané Davidem Lynchem nebo zábavnější a zářivější verzi Donnie Darko. Kanadský scénárista a režisér Mike Goldbach je překvapivě vynalézavý a přichází s nekonvenčním vyprávěním o sarkastické a sexuálně předčasné sedmnáctce plné sebejistoty, která se přestěhuje do méně divnějšího městečka Twin Peaks. A to celé krásně doplňuje dobře zvolený rock-alternativní soundtrack, včetně bolestně melancholické cover písně Neila Younga - "Expecting to Fly", kterou nazpívala Emily Haines. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, vztahové, tmavé, depresivní, šílené, traumatické, zhulené. Tak toto je, prosím, velmi zvláštní, dalo by se říci, skoro klubovkový film. Již někdo to tu vystihl - "jako půjčené od Lynche", také mám takový pocit. To tajmeno v závěru bylo skoro hmatatelné, a musím se přiznat, že vraha jsem viděla v přebarveném blonďákovi, panu A (i když ten měl tedy taky problém). Prostředí perfektní, stejně jako hudba, která je v takových typech filmů pokaždé dobrá. Herecké výkony postačující, a pro mě opět skvělá představitelka hlavní role Kat Dennings. Film na klidný večer. ..teda bydlet v takovém městečku, tak taky hulím.. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přestože se děj pomalu vleče, tak nenudí. Obvykle mě podobné příběhy z maloměsta příliš nezaujmou, protože se v nich nic moc neděje - někdo ("nasty girl") se přistěhuje, snaží se zapadnout, něco málo se semele a přijde konec bez většího zákmytu vzrušení. Ale Kat Dennings (připomíná mi Krystýnu Leichtovou v Comebacku) ho vypráví poutavě. Nebo je možná tak poutavá její postava, a to, jak excelentně ji podává. Pravda bude někde mezi. 65% ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Všechny hlavní postavy v tomto milostném trojúhelníku ve vás vyvolají pocit bezvýchodiska a beznaděje ve svém každodenním bloudění ve svých nicotných životech. Přesto, že jsem se nedokázal plně do pocitů zůčastněných vcítit, tak jsem dychtivě sledoval, jaké vyústění nás na konci čeká. Nejsem si jist, zda by ve skutečnosti toto rozuzlení bylo pravděpodobné, spíše ne... ()

PetrVabruscak 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdu pikantní omáčka, že by ani Pohlreich nedokázal pojmenovat, co v tom bylo, ale olizoval by se. Spousta rovin, spousta problémů, spousta nevysvětlitelného - Ano, šéfe! To je dospívání. Sex, drogy a rockenroll, bejby. Nemilosrdné místo, kde se devastuje životní prostředí, fetuje, učitelé mají sex se studentama a ještě tam pobíhá vrah jak bílá vrána. Dopadlo to přesně tak, jak jsem si přál, ikdyž jsem to snad ani nečekal, proto thumbs up jak sviň. Pokud Vás ani to nezaujme, tak sexappeal "krev a mlíko" Kat Denningsové Vás na pokoji nenechá. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)

Reklama

Reklama