Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný pořad, ve kterém se setká televizní divák v útulném prostředí „kavárny“ s její vedoucí Uršulou Klukovou a jejími pomocníky Miloslavem Šimkem a Jiřím Krampolem. Čekají vás tak skvělé scénky a hudební čísla v podání divadelního souboru Jiřího Grossmanna. (Česká televize)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4/4 Šimkův tradiční textappeal se zformoval v polovině 60. let v klubu Olympik, volně přešel do SeMaForu a reagoval na změny nálad ve společnosti, na trendy doby a měnící se vkus publika. Po Šimkově boku se vystřídali mnozí dodnes populární i zapomenutí umělci, zpěváci, herci, zkrátka osobnosti. V polovině 90. let bylo na čase tuto éru uzavřít. Jedním z posledních pořadů tradičního střihu se stala Kavárna u Uršuly na scéně Divadla Jiřího Grossmanna. Televiznímu záznamu snad chyběla už jen ta tradiční povídka, ale takovou autorskou poctou Kluková skutečně neoplývala. Šimek naposledy psal společně s Krampoulem, hlavním nápadem bylo nové trio Šimek + Krampoul + Kluková, nejlepší zřejmě ve scénkách s důchodci. Ale bylo jasné, že pokud mají Šimkovci jít s dobou, agresivní parodie reklam nebudou tím pravým. Navíc představa, že se podaří rozehrát i Dalibora Jandu, byla hodně naivní. Naštěstí se objevila Bubílková a problém byl vyřešen. Šimek si na závěr života dopřál politickou satiru a Krampoul dostal vlastní pořad na Primě. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Humor Šimka a Grossmanna mám rád. Šimek táhne i tenhle pořad a Krampol je dobrý "sidekick". Uršula Kluková tady má podobnou funkci jako Hanušová v Kouzelníkovi. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Uršula Kluková není bůhví jaká bavička. Ale když se dala dohromady s Miloslavem Šimkem a Jiřím Krampolem, tak ten její "skřípák" dostal jinou dimenzi a dokonce jste se někdy i od srdce zasmáli. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Výborný zábavný pořad, jehož vrcholem byly scénky o důchodcích. Na ty Šimek navázal ve scénce Důchodce u lékaře, to už bylo ve dvojici se Zuzanou Bubílkovou, což uvedl slovy: "My jsme se s Jirkou Krampolem a Uršulou Klukovou na ty scény o důchodcích všelijak líčili a převlékali. To dneska už nemusím, já jsem hotov." ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Humor Uršuly Klukové jsem dlouho nevyhledával, ale ve scénkách se Šimkem a Krampolem mi vůbec nevadí, naopak výborně mezi ně zapadne. Už proto nechápu tak nízké hodnocení, opět se jedná o vynikající humor Slávka Šimka v tandemu s Krampolem a Klukovou, navazující na předrevolučního Zajíce v pytli. Stále výborné scénky, jako např. důchodci na poště, důchodci u televize, rozhovor se zadrženou Novákovou, rozhovor s majitelkou bordelu Strkalovou a další vynikající scénky a dialogy. Každý díl uzavíral Janda s tradiční písní o kavárně. Jen je škoda, že bylo natočeno tak málo dílů a i je ČT reprízuje s bídou jednou za 10 let. Vedení havlistické ČT se evidentně nelíbí, že Šimek se s kritikou pouštěl i do polistopadové éry, např. jak Kluková trefně zpívala: "Vždycky bylo v zájmu zdraví loajálním být, když budeš chtít v tomhle světě bez potíží žít. Milion tu bude u nás pravý ráj mít na zemi, miliony budou hledat marně nějakou šanci dole v přízemí." Já úpadek kvality nepozoruji, naopak se výborně bavím, proto uděluji plný počet 5 *. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama