Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Do malého městečka uprostřed lesů, Jougy, se přistěhuje mladý chlapec Hiroshi Kuzumi se svou sestrou a otcem, spisovatelem na volné noze. Vše zpočátku vypadá jako idylka, lidé z okolí jsou neuvěřitelně milí a všichni noví spolužáci, na minulé škole nepopulárního Hiroshiho, okamžitě přijmou. Všichni až na v první lavici u dveří sedící dívenku jménem Nemuru Kushinada. Ta má u ostatních spolužáků až znepokojující respekt. Brzy se také ukáže, že skrývá hrozivé tajemství, stejně tak, jako velká část obyvatel města, ve kterém, po té, co na noční obloze vyjde rudý měsíc, už bezpečno vůbec není. V těch chvílích totiž ožívá stará městská legenda. (3KAVKY)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (9)

daGGos 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně evokuje tu z Higurashi no naku koro ni. Není divu, oba seriály jsou totiž adaptacemi videoher, za nimiž stojí stejný autor - Ryūkishi Zero Nana. Ōkamikakushi za svojí starší sestřičkou o krůček zaostává, ale i tak se pro mne osobně jednalo o příjemné překvapení. Počáteční přeskakování mezi brutálním fantasy a podprůměrnou školní romancí seriálu sice dost škodí, ale zhruba po šestém díle ta otravnější část odpadá (a tím nemyslím tu zahrnující kosu a vytrysklé tělesné tekutiny) a seriál postupně začíná nabírat tempo. Slabší 4* Vhodnou alternativou by mohlo být již zmíněné Higurashi no naku koro ni nebo Shiki. ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Po pouhých šesti dílech si netroufnu na závazné hvězdičkové hodnocení, ovšem dojem se pohybuje někde u silných **, ve sledování pokračovat nehodlám... Hiro se právě přestěhoval do nového města a nestačí se divit. Lidé v něm se sice navenek chovají normálně, ovšem čas od času někdo zmizí či snad je zabit a jindy zase v šílenství podléhá lásce či chtíči. Ba možná právě proto bývá odstraněn... Tu již lze spekulovat, jak mezi obyčejným, kýčně sladkým anime středoškolněním a "děsivým" odstraňováním, dospěje se k jakémusi "moudru" o lásce, sexualitě, dospívání a lidství obecně. Jistě chápete, že Subjektiv dostal strach. ()

Reklama

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Už z opisu mi to pripomenulo jednu Hitchcockovu poviedku o mestečku kde je všetko dobré, pretože ak by nebolo, mohlo by sa to zmeniť (na cintorín domácich zvieratiek či podobne...)... - samozrejme, než o dákom svojráznom "bohovi" je toto proste o akejsi sekte ********* s veľmi zastaralými zákonmi - povedzme, že minimálne latka pre trest smrti je hooodne nízko... Na to, že chýba akákoľvek misia epizódy je hlavný dej dosť jednoduchý a aj pri len 11-tich častiach až nudný (na konci jednej časti som nemal nutkanie hneď si pustiť ďalšiu - skôr som sa ku tomu musel premáhať...)... Čo sa mi však veľmi páčilo bol posledný 12. diel odohrávajúci sa asi mesiac po hlavnom príbehu... Grafika a "Klub Hľadačov Záhad " mi trochu pripomenuli jeden iný seriál, ale hlavne to bolo veľmi zábavné ("zajba" ^_^ ) - škoda, že takýchto odbočiek nebolo už od začiatku viac... Vizuálna stránka, OP a ED sú slušné - a aj za koniec teda nakoniec 3*... Moja rada - stačí ak si pozriete najprv poslednú časť a ak sa vám zapáči a ostanete zvedaví, môžete to skúsiť aj zo zvyškom... ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

V první chvíli se zdá, že jde o klasické "Jak hlupák ke štěstí přišel", ale tento seriál v sobě má krásně hororovou atmosféru. To platí obvzláště pak pro první polovinu série. Zdánlivě cukrové plky, které se vedou ve větší části seriálu za sebou skrývají znepokojující tajemství a přetvářku. To mě velmi bavilo. Hlavní hrdina Hiroshi je typický otloukánek s brýlemi, který je nakreslen tak nešikovně, že jsem si jej v první chvíli spletl s dívkou. Toho si ale tvůrci byli nejspíš vědomi a v závěrečné, tak trochu OVA epizodě, uplatnili na tuto postavu cosplay a nastilizovali jej do postavy servírky. Animační ztvárnění, mi přišlo celkem působivé. Například ve větru se pohybující složité vzory na tunikách lovců. Hudební doprvod si ale nedokážu vybavit a z toho plyne, že pravděpodobně nebyl nějak výrazný a působivý. Myslím, že 12 epizod tohoto seriálu se dá shlédnou a přitom se i dobře bavit. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Neviem čo presne, okrem autora, spája toto dielko s výborným Higurashi, ale kvalita to určite nebude. Neviem možno je to tým, že som čakal ďalšie cikády, možno to jednoducho odflákli, ale dalo sa z toho vytrieskať omnoho viac. Snáď len, že to má 12 dielov a nie väčšiu stopáž, ma drží v tom nedať ešte nižšie hodnotenie. Po dlhej dobe sklamanie (a to ma poteší i to čo druhých sklame). Tento krát za 7 (slabšie ****). ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama