Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Do malého městečka uprostřed lesů, Jougy, se přistěhuje mladý chlapec Hiroshi Kuzumi se svou sestrou a otcem, spisovatelem na volné noze. Vše zpočátku vypadá jako idylka, lidé z okolí jsou neuvěřitelně milí a všichni noví spolužáci, na minulé škole nepopulárního Hiroshiho, okamžitě přijmou. Všichni až na v první lavici u dveří sedící dívenku jménem Nemuru Kushinada. Ta má u ostatních spolužáků až znepokojující respekt. Brzy se také ukáže, že skrývá hrozivé tajemství, stejně tak, jako velká část obyvatel města, ve kterém, po té, co na noční obloze vyjde rudý měsíc, už bezpečno vůbec není. V těch chvílích totiž ožívá stará městská legenda. (3KAVKY)

(více)

Recenze (9)

Haide 

všechny recenze uživatele

Co to proboha bylo ta 12. epizoda! Já jsem si sice vždycky říkala, že bych ráda viděla, co se děje po skončení hlavního příběhu u mnoha anime, ale... Mohli to pojmout poněkud jinak. Za tu hvězdička dolů. Na druhou stranu musím říct, že ty 2* jsou poněkud přísné. Příběh byl vcelku zajímavý, jen mi dost vadila jakási nedomyšlenost, nedořešenost a nerozvedenost. Navíc je to všechno bez originálního nápadu a podobný motiv se opakuje v mnoooha anime, které ale většinou ve srovnání s Ookami vycházejí lépe. Ale vzhledem k tomu, že 12 dílů opravdu není moc, proč ne, špatné to nebylo. ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Po pouhých šesti dílech si netroufnu na závazné hvězdičkové hodnocení, ovšem dojem se pohybuje někde u silných **, ve sledování pokračovat nehodlám... Hiro se právě přestěhoval do nového města a nestačí se divit. Lidé v něm se sice navenek chovají normálně, ovšem čas od času někdo zmizí či snad je zabit a jindy zase v šílenství podléhá lásce či chtíči. Ba možná právě proto bývá odstraněn... Tu již lze spekulovat, jak mezi obyčejným, kýčně sladkým anime středoškolněním a "děsivým" odstraňováním, dospěje se k jakémusi "moudru" o lásce, sexualitě, dospívání a lidství obecně. Jistě chápete, že Subjektiv dostal strach. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Prvé dve epizódy za mnou a zatiaľ sa mi to pozdáva. Vyzerá to zaujímavo. Vtipné ale pritom záhadné. Mysľou mi chodí veľa otázok a dúfam, že postupom času sa všetko bude pekne vyjasňovať a dostanem na ne odpovede. Trošku mi to pripomína Higurashi no naku Koro ni, práve tým, že je to vtipné, sú tam kawaii postavy ako napr. Isuzu ale je tu jedna veľká nezodpovedaná záhada................ No dobre tak som sa mýlila. Už sa neviem dočkať konca, pretože pokiaľ tam nie je Nemuru alebo tí "zlí" je to totálna nuda. Ale tak tie zvyšné 4 časti dáko prežijem. Alebo nie? Tak som to nakoniec prežila a predposledná a posledná časť ma celkom milo prekvapila. Trošku ma to obmäkčilo a miesto pôvodných dvoch hviezdičiek dávam 3*. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Už z opisu mi to pripomenulo jednu Hitchcockovu poviedku o mestečku kde je všetko dobré, pretože ak by nebolo, mohlo by sa to zmeniť (na cintorín domácich zvieratiek či podobne...)... - samozrejme, než o dákom svojráznom "bohovi" je toto proste o akejsi sekte ********* s veľmi zastaralými zákonmi - povedzme, že minimálne latka pre trest smrti je hooodne nízko... Na to, že chýba akákoľvek misia epizódy je hlavný dej dosť jednoduchý a aj pri len 11-tich častiach až nudný (na konci jednej časti som nemal nutkanie hneď si pustiť ďalšiu - skôr som sa ku tomu musel premáhať...)... Čo sa mi však veľmi páčilo bol posledný 12. diel odohrávajúci sa asi mesiac po hlavnom príbehu... Grafika a "Klub Hľadačov Záhad " mi trochu pripomenuli jeden iný seriál, ale hlavne to bolo veľmi zábavné ("zajba" ^_^ ) - škoda, že takýchto odbočiek nebolo už od začiatku viac... Vizuálna stránka, OP a ED sú slušné - a aj za koniec teda nakoniec 3*... Moja rada - stačí ak si pozriete najprv poslednú časť a ak sa vám zapáči a ostanete zvedaví, môžete to skúsiť aj zo zvyškom... ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Neviem čo presne, okrem autora, spája toto dielko s výborným Higurashi, ale kvalita to určite nebude. Neviem možno je to tým, že som čakal ďalšie cikády, možno to jednoducho odflákli, ale dalo sa z toho vytrieskať omnoho viac. Snáď len, že to má 12 dielov a nie väčšiu stopáž, ma drží v tom nedať ešte nižšie hodnotenie. Po dlhej dobe sklamanie (a to ma poteší i to čo druhých sklame). Tento krát za 7 (slabšie ****). ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně evokuje tu z Higurashi no naku koro ni. Není divu, oba seriály jsou totiž adaptacemi videoher, za nimiž stojí stejný autor - Ryūkishi Zero Nana. Ōkamikakushi za svojí starší sestřičkou o krůček zaostává, ale i tak se pro mne osobně jednalo o příjemné překvapení. Počáteční přeskakování mezi brutálním fantasy a podprůměrnou školní romancí seriálu sice dost škodí, ale zhruba po šestém díle ta otravnější část odpadá (a tím nemyslím tu zahrnující kosu a vytrysklé tělesné tekutiny) a seriál postupně začíná nabírat tempo. Slabší 4* Vhodnou alternativou by mohlo být již zmíněné Higurashi no naku koro ni nebo Shiki. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejhorší, ale něco dobrého to taky není. Příběh sice uplývá celkem příjemně. Nejvíce nepříjemné je asi neustálé omýlání určitých faktů, které člověk už ví a nedozví se nic nového, než anime dosáhne konce. Řekl bych, že postupné odhalování jednotlivých faktů by tomu pomohlo více. Zakončení je navíc rychlé, kdy člověk očekává něco dramatičtějšího, ale všeho čeho se člověk dočká, je jenom téma pomsty, žádné démonské drama. Navíc některá témata ohledně těch vlků není pořádně vysvětlena a tak člověka i po shlédnutí nechává v nejistotě, jak to tedy je. Navíc je to spíše 11 dílů a 1 OVA (které je samozřejmě přihlouplé jako obvykle). Animace je celkem příjemná a hudební stránka není moc výrazná. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

V první chvíli se zdá, že jde o klasické "Jak hlupák ke štěstí přišel", ale tento seriál v sobě má krásně hororovou atmosféru. To platí obvzláště pak pro první polovinu série. Zdánlivě cukrové plky, které se vedou ve větší části seriálu za sebou skrývají znepokojující tajemství a přetvářku. To mě velmi bavilo. Hlavní hrdina Hiroshi je typický otloukánek s brýlemi, který je nakreslen tak nešikovně, že jsem si jej v první chvíli spletl s dívkou. Toho si ale tvůrci byli nejspíš vědomi a v závěrečné, tak trochu OVA epizodě, uplatnili na tuto postavu cosplay a nastilizovali jej do postavy servírky. Animační ztvárnění, mi přišlo celkem působivé. Například ve větru se pohybující složité vzory na tunikách lovců. Hudební doprvod si ale nedokážu vybavit a z toho plyne, že pravděpodobně nebyl nějak výrazný a působivý. Myslím, že 12 epizod tohoto seriálu se dá shlédnou a přitom se i dobře bavit. ()

Reklama

Reklama