Reklama

Reklama

Epizody(11)

Kurašita Cukimi miluje medúzy a s tou svojí láskou si spokojeně žije v bytovém komplexu zvaném Amamizukan s přítelkyněmi, kde platí pravidlo „žádný-muž-dovolen“. Jenomže jednoho dne Cukimi do svého útulného pokoje pozve velmi krásnou slečnu, která jí pomohla zachránit malou, roztomilou medúzku před nevyhnutelnou smrtí. Tahle krásná podle módy oblékající se slečna u Cukimi přespí. Ráno překvapená Kurašita zjistí, že „ona“ není to pravé ořechové… (Zíza)

(více)

Recenze (16)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je to snad po spoustě let poprvé, co se anime od Takahira Ómoriho vkradly nepříjemné "ozdoby" povětšinou průměrných anime v takovém množství: uřvanost, levný humor a dokonce deformace. Je otázkou, zda je to hodno žánru, vždyť Kuragehime se tváří jako moderní romance (ano, popelkovská, jak píše mandelbrot - i ztraceného střevíčku se dočkáme), jež dbá na vnitřní život svých hrdinů a hodlá jej představit ve vší komplexnosti. Hovořím samozřejmě pouze o povaze 3, možná 4 význačnějších postav - ty ostatní jsou spíše jednou hypertrofovanou úchylkou (osazenstvo Amamizukanu, řidič, strýc), nebo šediví myšáci (kolega záporačky, otec pan veliký politik). Ti šediví příliš nevadí, ti první často otravují tím, jak se neustále, téměř vždy marně snaží člověka rozesmát. Nicméně, všechny ty vedleší postavy jsou přítomny jen okrajově a tak lze jejich načrtnutost omluvit. Ale co ty hlavní? Začnu s bratrem, zastydlým panicem. Inu, člověk své první sexuální zkušenosti může získat i v tomto, pro danou věc pozdním věku. Sám pár takových lidí znám a rozhodně jsou vším jiným, než ranně pubertálně se zajíkajícím hošíkem. Myšlenka, že člověk jen proto, že, s prominutím, nepíchá, zamrzne ve vztahu k ženám někde na prahu 13 let, je trapná. Kuragehime ji snad ani nepředkládá k uvěření, ono ji jenom dává k dispozici pro vyvolání pocitu mazlení se štěňátkem. V takových chvílích bych zvracel. A tahle karikatura lidství se svého problému začne zbavovat dík lásce, jež se zakládá a startuje na fyzické kráse Tsukimi a ničím jiným nemůže žít, protože nic jiného (až na drobnůstky) o ní není známo. Něžně dojímavé nebo tupě stereotypní a povrchní? A Tsukimi? Holčina zavřená s mrtvou máti do svého světa, bohatého leda tak na medúzy. Spekulovat o tom, co ji táhne k tomu chlapíkovi (prostě pocit, že on ji neublíží, páč je nevinný jak ona sama nebo nějaký jiný rádobyromantický lživý blábol) nehodlám, nepřišel bych na nic mě uspokojujícího, stejně jako nemohu pochopit, co ji vlastně spojuje s osazenstvem Amamizukanu (společné večeře a barák, nic jiného nevidím). Konečně nezaostává ani transvestita, jehož stihl Oidipovský komplex a celý jeho život určuje jeden pohled do maminčiny skříně. Záporačku patřičně zhodnotil mandelbrot a mě nezbývá než říci: "Slabé ***." Občas Kuragehime umí být citlivá, ale v základu do absurdních (a přesto nudných) výšin tlačí "anime uchopení" romantického žánru: osudové souznění, nevinnost protagonistů či traumata z minulosti. Viděny díly 1-10. Edit: Přinutili mě mrknout na díl poslední. Hodnocení zůstává. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já chci nášup! :-) Barák plnej podivínek navštíví Kuranosuke, kterej má také svou úchylku. Nikdo v tomhle anime nebyl normální a to způsobilo možná i to, že jsem je všechny časem vnímala jako naprosto normální. Bavilo mě to s nimi a chtěla bych vědět, co bude dál. Tohle anime je jediné z podzimní sezóny 2010, kdy jsem pokaždé poslouchala jak opening tak i ending. Oba dva počiny naprosto geniální a padnoucí - jak vizuálně, tak i hudebně. To podivínství postav bylo tak pěkné a všední, že jsem se pokaždé těšila na další díl. Lepší 4*. Ne nadarmo říkám, že džosei je můj nejoblíbenější žánr ^^ ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že jsem právě viděl něco, co mi velmi silně připomínalo telenovelu... I když to mělo některé překvapivé prvky, na které by asi autoři telenovel nejspíš nepřišli a také mi to nepřišlo tak absolutně stupidní. Navíc se mi docela líbila ta romantika, nebo spíš její vylíčení a to jak nás poměrně zdařile autoři prováděli pocity a vnitřním světem hlavní hrdinky. Dál se mi také vloudila do hlavy utkvělá představa, že pořídit si domů akvárium s medúzou je vlastně naprosto skvělý nápad... Co mě ale zase například vysloveně štvalo bylo osazenstvo Amamizukanu, nějak jsem si k této skupince nemohl najít cestu a byly mi krajně nesympatické asi jako "Klub ošklivek" v Ošklivce Betty. Jinak o tom, jak podivně byly vykresleny některé charaktery (viz. zastydlý třicetiletý panic, kariéristka a v podstatě moderní emancipovaná žena = mrcha, nejlepší ženský charakter byl vlastně ten hlavní mužský...) se tady již zmínilo pár kolegů přede mnou a i na mě to působilo dosti rozpačitě a nemůžu říct, že by se mi to příliš líbilo... Co se mi líbilo byla hudba, ta se opravdu poměrně povedla... Když to shrnu tohle dílo je přesně jedno z těch, kde byly věci co se mi líbily a věci co se mi nelíbily a tedy je výsledek někde uprostřed - 5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi pěkné, ale poslední (prozatím) episoda srazila hodnocení na -velmi- silné 3 hvězdy. Je pravda, že po tuto episodu bych nechal 4 hvězdy a byly by zde zaslouženě, avšak nic netrvá věčně a dle mého názoru prostě něumí udržet počáteční krok a faktor překvapení a zvratů. EDIT: Dokoukáno. Ke konci docela nuda a stojím si za 3 hvězdičkami. Taková normálka. Nic zajímavého, dobré na odreagování, nemám co vytknout, nemám co vyzdvihnout. 55% ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Seriál je sice od začátku stylizován do novodobé Popelky a všechny postavy jsou vlastně trochu bláznivé, ale vzhledem k primárnímu zaměření na dívky vnímám jako problematické, že vlastně neobsahuje žádné pořádné ženské postavy. Na jedné straně máme neschopné otaku pošuky a na druhé amorální kariéristku (stojí za povšimnutí, že jediná zaměstnaná žena je spíše záporná postava a zaměstnanost žen je navíc přímo zmíněna v souvislosti s klesající porodností) a jediná normální žena je ve skutečnosti muž. Navíc, co se osazenstva Amamizukanu týče, tak s výjimkou Cukimi jsou to jen pitvořící se figurky a jejich popis by se dal omezit jen na fyzické vzezření a jejich posedlost. Poslední díly sice dávají tušit mírný posun v některých těchhle věcech, ale jestli k němu opravdu dojde se ze seriálu nedozvíme. Je to všechno škoda, protože v těch citlivějších momentech je Kuragehime celkem povedený seriál. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem si pustila čistě náhodou, protože jsem potřebovala něco klidného a krátkého, a ejhle, ono mi to sedlo jako prdel na hrnec. Už první minuty mě neskutečným způsobem vtáhly do svého bizarního světa a musela jsem si pouštět jeden díl za druhým. Vtip, sympatické quirky postavy, romantika, sem tam i nějaká ta dojemná scéna ... no prostě dokonale osvěžující, vyvážená, oddechová jednohubka. Ne nadarmo je josei můj nejoblíbenější žánr. EDIT: Skoro 5 let po původním shlédnutí jsem si dala repete a pořád se mi to moc líbilo a víceméně pořád souhlasím s tím, co jsem napsala. Jen pro objektivitu trochu snižuji původní hodnocení. 8,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pozrieme sa teda na anime, ktoré sa snaží vyťažiť z nápadu všetko. V dieloch sa nič mimoriadne nedeje. Vtipných situácie ma bavili, ale príbeh mohol napredovať rýchlejšie. Postavy nie sú veľmi zaujímavé až na hlavného hrdinu Kuranosuke Koibuchi a hlavnú hrdinku Tsukimi Kurashita. Ženy sú bez zmyslu pre krásu a jediný kto ma zmysel pre krásu je Kuranosuke. Už v tomto bode mi je jasné, že by sa takéto typy ľudí nedali ani dohromady, teda Kuranosuke s ostatnými. Nepáči sa mi ani myšlienka postaviť celé anime na jednom nápade a to ešte na ne-žene, ale nejako som sa cez to "prehryzol" a nebudem za to haniť celý tento počin. Postavy musia byť čo najviac zvláštne, aby boli zaujímavé a tvorili obrovský kontrast. Tento kontrast vychádza a situácie sú vtipné a bavili ma. Takže čo dostaneme? Nadpriemernú romantiku "šmrcnutú" s vtipom a celkom pekným openingom. Príjemnú oddychovko jednohubku na jeden večer s čajom prípadne si k tomu dajte aj čokoľvek iné. Pokračovanie by sa samozrejme hodilo a rád by som si ho pozrel. (Hodnotenie 3,5) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

WOW, vypadá to, že jsem našla DOKONALÝ seriál:D Lámu se smíchy od začátku do konce, není nic, co by mi v něm lezlo na nervy, dokonce ani ty úvodní a závěrečný titulky, který jsou obvykle nesnesitelný! Takhle to vypadá, když se víla kmotřička zamiluje do Popelky... Pokud hledáte smysluplný nebo hlubokomyslný seriál, nekoukejte se, protože... ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Len zriedkakedy sa pustím do Josei žánru, a len v 4 prípadoch z piatich to dopadne pozitívne. A bohužiaľ, Kuragehime nie je práve jedna z týchto výnimiek. Predsa len Josei je venovaný výhradne ženám a muži tu budú vždy stratení. Ja som sa stratil veľmi rýchlo, medzi všetkými tými mega-nezaujímavými dialógmi, skutočne otravnými a nesympatickými postavami a nudným príbehom. S kľudom by sa mi podarilo nájsť ešte pár ďalších záporov, ale skutočne vyzdvihnúť môžem len asi prvé 3-4 epizódy. Dávam slabé 3 hviezdy a to som ešte celkom zhovievavý. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie po prvých dvoch dieloch? Jednoducho mi to sadlo a zabavilo ma. Po tých všetkých "releasoch" je to príjemné osvieženie. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Ak sa nejedná o záplavu bišíkov (a hlavne lásku medzi nimi), rád si pozriem aj anime s takouto až telenovelovou zápletkou určené skôr pre ženy - no a toto je určite jedno z tých lepších... Po grafickej stránke síce nič, čo by som vyhľadával, ale dá sa ľahko zvyknúť... Partička žien, naozaj prípad od prípadu, je skutočne originálnym oživením... Hlavnými postavami sú zakríknutá milovníčka medúz a chlapec, ktorý sa rád oblieka do ženského oblečenia - a hoci transvestizmus vôbec nemusím, tu mi to prišlo akosi úplne prirodzené... Ku koncu sa moje prvotné nadšenie už pozvoľna vytrácalo, ale koniec ušiel... silné 3* ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Tsukimi žije v historickém domě Amamizukan se spoustou podivných (vzhledem i chováním) spolubydlících, které nemají rády muže a proto jim zakázaly do svého obydlí vstup. Tsukimi je taky divná, má zanedbaný vzhled a zajímá se víceméně jen o medúzy. Náhoda ji svede dohromady s krásnou slečnou, která u ní přespí. Ráno však Tsukimi zjistí, že Kuranosuke dívka opravdu není... Bláznivky z domu hrůzy, včetně Tsukimi, jsem úplně nedokázala docenit. Líbili se mi dva Koibuchi bratři, líbilo se mi, jak Tsukimi kamuflovala Kuranosukeho ore zvoláním olé, líbilo se mi, že to bylo vtipné. Kresba je sice pěkná, ale úplně to není můj šálek čaje. Nějak jsem nečekala, že Kuragehime bude super extra, bylo to trochu zvláštní, ale nakonec mě příjemně překvapila a opravdu jsem si to užívala. Včetně skvělého a vtipného openingu. ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Pekná oddychovka na relax pri kávičke alebo čajíku. Žiaden hlboký príbeh som nečakal a ani som sa ho nedočkal, ale to mi nijako v tomto prípade neprekáža :))) ... Príbeh okolo totálne nerdovských dievčat. Pritom každá znich má nejakú špeciálnu zberatelskú úchilku. Animácia je velmi sympatická a aj dizajn charakterov nezaostáva. Velmi tesne 3,9 * :) ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Správně střelené anime! Bizardní postavy, vtipné situace, náznaky romantiky... prostě správné odpočinkové anime. Děj mi příjemně plynul a já celou sérii zkoukla za jeden den. Škoda jen, že není nějaké to pokračování, které by ukázalo víc- třeba mě ale uspokojí manga :) ()

Anber 

všechny recenze uživatele

Kuragehime je pro mě takovou hořkosladkou záležitostí. V první řadě jsem si extrémně užila hudbu a artstyle, který ani po deseti letech neztrácí svoje kouzlo. Příběh je taková dívčí romanťarna, kterou jsem si náležitě užila. Na druhou stranu jsem ale měla velký problém s vykreslením některých postav. Všechny postavy z Amamizukanu jsou nějak zvláštní, mají nějaký ten quirk, který je přetřásány pro smích publika a no... Myslím že zobrazení postav je hmmm no problematické :D Třicátník, který protože je panic, zastydl na úrovni puberťáka. Žena, která protože je kariéristka, je samozřejmě také bezcitná mrcha a zřejmě single handedly zodpovědná za snižující se porodnost v Japonsku. Transvestita jehož "úchylka" je pochopitelně způsobená jeho mommy issues a tak dále. Když jsem se nerozplývala nad romantickými scéna a úžasným artstylem tak jsem byla v konstantní cringe křečí nad "vtipnými" scénami s osazenstvem Amamizukanu. Za to první bych z fleku dala za pět hvězd, za to druhé tak za jednu. Takže průměruju na tři. ()

Reklama

Reklama