Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Čechách natáčené "béčkové" thrillery Lloyda A. Simandla se vyznačují schematicky vyhrocenými konflikty a značně neumělým režijním ztvárněním. Tentokrát se příběh odehrává v předvečer druhé světové války v Sudetech, kde tehdy třeštil nacistický fanatismus. Navzdory nepříznivé době se zrodil milostný cit mezi českou dívkou a německým vojákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

hn253 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha!, naprosto nekoukatelný film, totální slátanina a ukázka amáterizmu. Být českým hercem a hrát v něm, nechlubila bych se tím. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Asi nejumělečtější počin režiséra Lloyda A. Simandla a také dle jeho vlastních slov ten nejlepší. Přesto však naprostý brak. Rok 1939. Do mladé židovské dívky Celandiny (Lisha Snelgrove) se zamiluje Němec Petr Steiner (Stephen Nichols), který se právě vrátil do Sudet ze studia na vysoké škole v Anglii. Jeho otec Rudolf Steiner (Bořivoj Navrátil) je nácek jak poleno, který zabral „hraběcí dům“ po židovských emigrantech (celý film se natáčel na Státním zámku Krásný dvůr), a je připraven udělat cokoliv, aby svému nezvednému synovi vymlátil vztah s židovkou z hlavy. Většina filmu je věnována "romantické" linii mezi Petrem a Celandinou, která je neuvěřitelně nudná a plochá – bohužel se jedná o stavební kámen filmu, na kterém vše stojí a padá. Film je neuvěřitelně prostý, hloupá romance a laciný chzechsploitation, který nastrčí nahotu kam může - je tu zbytečná nahota, prsa, sex a řeči o sexu, náznak incestního vztahu mezi Petrem a jeho zlou sestrou Ingrid atd atd. O nic jiného Simandlovi samozřejmě nejde. Aby ušetřil rozpočet, tak ve filmu vystupuje do deseti herců, s jedinou výjimkou-scénou, kdy esesáci rozjedou ve vesnici pogrom. To jich je v jedné scéně dokonce přes dvacet. Simandl je hroznej břídil. Mimochodem, na úvod filmu zařadil minutu archivních záběrů zobrazujících Hitlera a německé vojáky, aby tím „navodil dobovou atmosféru“. (Pak udělal totéž na 66. minutě, asi abychom nezapomněli). V tu chvíli jsem si nemohl nevzpomenout na Eda Wooda, který své filmy archivními záběry rád nastavoval a zároveň tak prohluboval autentičnost a ještě šetřil rozpočet, viz například armáda útočící na invazi létajících talířů v Plánu 9. Jinak herci jsou v rámci možností relativně snesitelní, tedy zejména Bořivoj Navrátil, který si svého nácka fakt vychutnává. Naopak Beata Poźniak v roli Petrovy sestry Ingrid je na pěst v každé své scéně. V menších rolích se tu objevují Lucie Vondráčková jako mladší sestra Celandiny, a Roman Hemala jako jejich otec. Film stojí za zhlédnutí snad jen kvůli exteriérům u zámku Krásný dvůr. Pro úplnost; jedna scéna se točila také u Karlova mostu v Praze. Film stál mimochodem údajně asi jeden milion dolarů a vydělal jen třetinu rozpočtu. 10 % ()

Volodimir2 odpad!

všechny recenze uživatele

Atmosféra v roku 1939 v Sudetoch vôbec nepriala láske a už vôbec nie medzi Nemcom a židovkou. A aj napriek tomu sa práve tu zrodil milostný vzťah. A na túto tému sa pokúša Simandl, ktorý sa vrátil s emigrácie späť do Čiech, natočiť tento film. Môj názor je, že aj naďalej mal pôsobiť v emigrácii a tam točiť svoje nezmyselné filmy. Tento film je síce z obdobia po mníchovskom diktáte kedy sa začalo s vyháňaním Čechov a Židov s pohraničia, ale vo filme je spustu historických nepresnosti takže komentár k tejto udalosti je zbytočný. A tak mi vychádza že ide o zlý historický film, zlý erotický film, zlý náboženský film a úplne špatný vojnový film. ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

Předválečná atmosféra je navozována pouze hákovými kříži na ruce Bořivoje Navrátila a nad jeho hlavou, kde se ještě navíc skvěje portrét Adolfa Hitlera. Napětí, které se při velké dávce dobré vůle může dostavit, je však rozdupáno vzhledem přítomných dívek. Nedá se popřít, že je to hezký pohled, ale perfektně oholené a vždy namalované dámy jsou spíš výsměchem tehdejší době. Každá scéna se navíc nakonec zvrhne v erotickou přestřelku - tenhle film je opravdu vzorový brak... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím na tvorbu pan Simandla můžu směle tvrdit, že Nebeský pláč je jeho mystrovským dílem. A z recese trošičku přidám. ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

No bravo pane Simandl ! Koukám jak blázen a nechce se mi ani věřit,že se vám taky kromě totálních výkalů a nejzhovadilejších píčovin podařilo natočit jedenapůlhvězdičkovej film.Půl hvězdičky přidávám za Bořka Navrátila,takže celé dvě. ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Oproti nekterym dalsim Simandlovym filmum ma tento velkou nevyhodu. Narozdil od ostatnich akcnich pokusu se zde Simandl pokousi o romantiku, coz konci nevalne a navic nam dava pramalo sanci se bavit, tak jako u ostatnich "filmu". Realie nehodnotim, ale hodnotim neskutecne se vlekouci nic, ktere se vlece 90minut, az na pateticky kycovity konec jak z cervene knihovny. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lioyd A. Simandl se v českých reáliích pustil i do romantismu a natočil lehce erotický snímek o vášni mezi německým vojákem a českou dívkou v době začínajícího protektorátu Čech a Moravy. Historické nepřesnosti je lepší v tomto případě vynechat. Slabý scénář a nízký rozpočet je pro Simandla známou doménou, pro diváka tedy nic překvapujícího. Kupodivu, celkově to není zase až tak nejhorší. Milostná atmosféra je povznášející a erotizující. I umělecké synonymum je místama velmi patrné. Když však chybí určitý potenciál a hlavně finance, k dokonalosti bude vždy velice daleko. Nic naplat, brak zůstane brakem. Pro české herce to však byla určitá forma přivýdělku, takže nakonec, proč ne. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle Simandlových slov jeho první a poslední pokus o umění. O umění tu ovšem pochopitelně nejde ani náhodou, fakt ale je, že se tu Simandl vzepjal ke svému asi nejlepšímu režisérskému výkonu, tj. ke slabému průměru. Jinak je to ovšem jen tuctový milostný příběh podle Harlekýnského vzoru. Autoři mají navíc dost bordel v reáliích. Příběh se odehrává těsně před vznikem protektorátu, tj. před 15. březnem 1939, přesto je však jaro v plném rozpuku a hlavní hrdinka chodí v letních šatičkách (fakt ale je, že v oteplovačkách by na ni nebyl tak hezký pohled). Nemluvě o dalších detailech, jako že i půl roku po Mnichovu jsou v Sudetech ještě Češi. ()

Uhložrout odpad!

všechny recenze uživatele

Na erotiku slabé a na cokoliv jiného zoufalé. Upozorňuji hodnocení je neobjektivní, déle než 20 minut jsem to nevydržel. ()

Reklama

Reklama