Reklama

Reklama

Století

(seriál)
  • Velká Británie Century
všechny plakáty
Velká Británie, 2003

Obsahy(1)

Oceněný seriál zachycuje významné události a trendy uplynulého století v několika epizodách, které jsou mezinárodní, tématické, sarkastické a nutící k zamyšlení. Oceněný britský dokumentární seriál z roku 2003. 1 - Odkaz: Věk změn – jaké jsme ve 20. století učinili pokroky. 2 - Politika násilí: 100 let revoluce, vraždění a terorismu. 3 - Smrt a sláva: Bojiště 20. století. 4 - Metropolis: Člověk a stroje – potřeba ovládat a utvářet naše prostředí. 5 - Svoboda: Století občanských protestů, občanské neposlušnosti a občanských práv. 6 - Katastrofa: Od San Francisca po Bhópál – dopad člověka na přírodu a životní prostředí. 7 - Hlas lidu: Vliv masových médií ve 20. století. 8 - Utopie: Ideologie – dokonalá společnost a mnoho cest, které k ní směřují. 9 - Do neznáma: Hrdinové a blázni, kterým se podařilo dostat výš, dál a rychleji. Budoucnost a hranice, které zbývá překonat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Mal som možnosť vidieť 7 dielov, teda hodnotím z toho. Ide o cyklus (samostatných) 50-minútových videodokumentov z rokov 1997 a 1999, ktoré tématicky mapujú predchádzajúce storočie - z hľadiska technológií, rôznych prelomov, vynálezov, politiky, vojen a pod. A to mapovanie je spracované kvalitne, väčšinou časovo lineárne a tak, aby si aj neznalý človek urobil akýsi prehľad. Hodnotenie: 75% ()

sator

všechny recenze uživatele

1 - Odkaz: Věk změn – jaké jsme ve 20. století učinili pokroky. 2 - Politika násilí: 100 let revoluce, vraždění a terorismu. 3 - Smrt a sláva: Bojiště 20. století. 4 - Metropolis: Člověk a stroje – potřeba ovládat a utvářet naše prostředí. 5 - Svoboda: Století občanských protestů, občanské neposlušnosti a občanských práv. 6 - Katastrofa: Od San Francisca po Bhópál – dopad člověka na přírodu a životní prostředí. 7 - Hlas lidu: Vliv masových médií ve 20. století. 8 - Utopie: Ideologie – dokonalá společnost a mnoho cest, které k ní směřují. 9 - Do neznáma: Hrdinové a blázni, kterým se podařilo dostat výš, dál a rychleji. Budoucnost a hranice, které zbývá překonat. ()

czerny 

všechny recenze uživatele

Mišmaš krátkých záběrů z událostí o rozmanité důležitosti bez ambicí o hlubší objasnění jejich okolností a významu. ()

Reklama

Reklama