Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Tim v televizní reportáži ze skotského jezera Loch Ness překvapeně pozná v odborníkovi na legendární příšeru svého otce, o kterém mu matka Anna tvrdila, že zemřel ještě před jeho narozením. Tajně se za ním vypraví v domnění, že při nehodě nezemřel, ale jen ztratil paměť, a doufá, že jeho rodina bude konečně kompletní. Ve Skotsku ho však čeká nejen překvapivé odhalení rodinné minulosti, ale i největší dobrodružství jeho života, ve kterém svou roli sehraje skřítek Oki, který tvrdí, že je druid starý přes šest set let a střeží magický kámen, chamtivý hledač pokladů Paul a také překvapivé odhalení tajemství lochnesské příšery. (nash.)

(více)

Recenze (17)

castor 

všechny recenze uživatele

Naši západní sousedé nepotřebují žádné nejapné pořady typu Pošta pro tebe. Malý Tim, který je obdařený na svůj věk neuvěřitelnou dávkou inteligence a důvtipu, někde vyhrabal ošuntělou videokazetu s prapodivným názvem Jak vytrhnout velrybě stoličku a bylo zaděláno.. Celé dohromady by se to dalo odvyprávět za pět minut, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, některé momenty jsou naprosto zbytečné, ale nebál bych se to dítěti pustit.. pěvně věřím, že by od televize neodcházelo zklamané!! Vlastně ani já ne.. Dvě a půl.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Televizní pohodovka pro mladší publikum, která nabídne netradiční řešení záhady netvora z jezera Loch Ness, Merlina, kouzla a druidy přimíchané do německé verze „Jak vytrhnout velrybě stoličku“. Žádnou díru do světa televizní tvorby sice neudělá, ale neurazí, a přes občasné lehké zadrhnutí hladce propluje devadesáti minutami nějakého deštivějšího podvečera. ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Německá produkce + TV film + vysílání na komerčních kanálech = zaručeně odpad, v lepším případě jedna hvězda. Děj odhadnete asi po prvních 10minutách filmu. Fantasy trapnost završuje jakýsi rádoby druid Oki aka Glum z Pána Prstenů. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

já nevím,nějak mi vadí poslední dobou všichni ti skřítci,kteří ke všemu nejspíš mají stejného prapředka a připadají mi na první pohled všichni stejní,jako třeba Japonci...taky tenhle film dělal nejspíš někdo,kdo viděl Jak vytrhnout velrybě stoličku,kde se inspiroval.....a ani jméno mámy (Anna) nezměnil :-D ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nšmci si strašně libují v těhle rodinných filmech a vůbec je neodradí, že to stojí za vyliž kapsu a zásobují nás dalšími "švestičkami ze zahrádky". Tajemství jezera Loch Ness je spíš děss. Příběh na levačku, triky na dvojtou levačku, co ještě více chcete..... ()

meemini odpad!

všechny recenze uživatele

Nevhodné pro jakoukoliv příležitost (např.nudné odpoledne). Od začátku až do konce zvrhlost těžkého kalibru. Malého Tima jsem měl chvílemi chuť pořádně proliskat a poslat prvním letadlem domů. Už na začátku mě napadlo, že tohle nemyslel nikdo vážně, no ve chvíli kdy se začal příběh odvíjet u jezera Lochness, to režisér, herci a celý zbytek štábu vzali jako úplnou komedii. Nejlepší nebo nejhorší druido-glum? Co to jako mělo být? ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Pokusil jsem se o hodnocení z pohledu mladšího publika. I když se to ve mně pralo, tak ty dvě hvězdy považuji za spravedlivé a adekvátní. Z pohledu dítěte se jedná o pěkné dobrodružství ve skotské vysočině u proslulého jezera s nádechem mytologie a tajemna. Klučina je chytrý a pálí mu to a za odměnu si odveze nejen tatínka, ale i spoustu vzpomínek na netradičního kamaráda. Z pohledu dospělého se mi to jeví jako špatný klon Jak vytrhnout velrybě stoličku s Merlinem, Nessie a dalšími rádoby dobrodružně-rodinnými filmy. Ze začátku jsem byl vcelku ochoten přistoupit na hru s hledáním otce, ale to co následovalo byl asi špatný vtip, včetně toho děsného konce. Takže dětem okolo osmi let to s radostí pustím, ale já už to nikdy neuvidím. Slibuji!!! ()

katuuuska 

všechny recenze uživatele

Z pohledu mladších sledujících, to není zas tak špatná podívaná. I když musim uznat, že mladší sestru to rozhodně nijak nenadchlo. Ale co mě nejvíc vytáčilo byl přechytračilej hlavní hrdina Tim, kterej všechno ví a všechno zná. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

"Jak vytrhnout velrybě stoličku" po německu a ve fantasy kabátě. Povedená oddychovka, příjemná pro zimní škaredé nedělní dopoledne. Opravdu pomohla zlepšit náladu. Pět hvězdiček za pohodový příběh, za nápad s fantasy prvky i originální řešení záhady Loch Ness. Škoda jen, že místo na skutečném jezeře Loch Ness se to natáčelo na nějakém maličkém rakouském jezeře, ale to byla jen droboučká chybička na kráse tohoto pohodového filmu. Pro mne 90,5% :-) A jdu kouknout na druhý díl. Snad moc nezklame. ()

bublinka21 

všechny recenze uživatele

kompromis mezi pohádkou a filmem. Zpracování bylo hezké, příběh nebyl nijak překvapující. Řadím do kategorie filmů- stačí vidět jedenkrát a dost. ()

megacik odpad!

všechny recenze uživatele

Už podľa názvu sa dá usúdiť, že idete pozerať pozliepaný nezmysel. Rozprávka nesklamala, skúmanie nesmrteľnosti chrústa by bolo zábavnejšie. Pre mňa 0,5%. ()

Reklama

Reklama