Reklama

Reklama

Omyly a přešlapy mladíka, který hledal pravou lásku, ale choval se při tom jako slon v porcelánu… Devatenáctiletý hrdina příběhu Zdeněk (F. Renč) má před nástupem na vysokou školu. Žije u strýce (L. Mrkvička) a začne chodit se sympatickou Markétou (V. Jeníková). Chce se o ní dozvědět víc, a tak jde na její pracoviště i mezi kamarádky, když tam dívka není. Dokonce se vyptává i jejích rodičů a bývalé kamarádky Aleny (M. Bočanová). Ale Markétě se to nelíbí a rozejde se s ním. Od Aleny se Zdeněk dozví, že Markéta měla před svatbou s Ivanem (J. Bartoška), jeho kolegou, který ho s ní vlastně seznámil… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní příběh o hledání absolutní hodnoty lásky, ve kterém se již po několikáté opět sešli Filip Renč a Ladislav Mrkvička. "Člověk by měl absolutní hodnou hledat především v sobě a teprve potom možná u těch ostatních. On bude také asi zádrhel v tom, že tu absolutní hodnotu nestačí jenom poznat, ale asi jí člověk musí něco obětovat." Takové moudro se dozvíme ke konci příběhu z úst Ladislava Mrkvičky v roli strýce právě Filipa Renče coby devatenáctiletého Zdeňka. Ten začne chodit s dívkou Markétou a začne obcházet její kamarádky, i ty bývalé, a vyptává se na ní, čímž se také ledasco dozví. Že je to víc ke škodě než k užitku samozřejmě musí být už každému divákovi od první chvíle jasné a právě s tímto aspektem příběh pracuje a vytváří tak cílený moralizační aspekt v rámci milostných vztahů mladých. Dnes je samozřejmě něco takového směšné, ale ve své době v rámci SSM téma hodné k debatě. Příběh skromný, s povzbudivou atmosférou a nevytvářející sebemenší dramatizaci. Prostě jen taková obyčejná moralizační vyprávěnka k zamyšlení a to je vše. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Klackovitý Filip Renč hledá absolutní hodnotu lásky a svým neomaleným chováním zničí to nejcennější a nejkřehčí mezi milenci – vzájemnou důvěru. Z dnešního pohledu je to už jen úsměvná retro záležitost, včetně (pre)historických počítačů a tehdejších výkřiků módy, kterých se před kamerou ujaly Veronika Jeníková, Mahulena Bočanová a Simona Postlerová. Cesta do krajiny nevkusu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zápletka je dost hloupá, 1)  i když u nezralého maturanta lze snad takové chování i pochopit._____ 2)  Když je tím postmaturantem přitažlivý 23letý Filip Renč (který ovšem ani zde nedokáže bez křeče vyjádřit krajní emoce), pak nezbývá než ocenit toto dílko pro nezralé třemi hvězdičkami. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mladý sebestředný floutek není zralý na vztah. Proto svými hloupými činy ničí to dobré a hezké kolem něj. Holky na něj ale letí, tak snad jednou dospěje. Film o tom, kterak je lepší nevědět všechno. Příjemné obsazení, snesitelná délka, nesnesitelný Renč. ()

wayne99

všechny recenze uživatele

Na tomto Tv filmu jsou zajímavé dvě věci, scénárista Jiří Chalupa a půvabná Veronika Jeníkové. Poprvé jsem viděl ještě v osmdesátých letech a v paměti mi utvěla hlavně tato scéna: Jiří Bartoška směrem k Renčovi: "Jseš ještě nezralej...", na to Filip Renč opáčí: "Zato ty jsi přezrálej jako schnilý jabko!" ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Blbý jak boty. Ani ne tak scénářem, jako spíš blbě natočený a zahraný, přesto, že řada dobrých herců. Menežment na prd. Objektivně to ale na jednu není, oproti mnohem větším blbostem. Jen taková otázka: Může být ze špatnýho herce dobrý režisér? ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Ten nápad nebyl špatný, ale bylo to mizerně zahrané a ten fakan Renč to naprosto pohřbil, taková hlupáka jsem tedy ještě neviděl a ani bych jej vidět nechtěl. ()

Reklama

Reklama