Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměv a pohoda v hudebně zábavném pořadu z divadla Semafor.
V osmdesátých letech navázal Miloslav Šimek na slavnou éru semaforské dvojice s Jiřím Grossmannem a přizval ke spolupráci Jiřího Krampola. Vznikl tak cyklus představení Zajíc v pytli. (Česká televize)

Recenze (31)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Svého času šlo o jeden z lepších zábavných pořadů, který pak následovně opakovaly ještě kolikrát v repríze. Z tohoto pořadu pochází spousta kvalitních scének jako např. "Rozhovor s motocrossovým jezdcem", "Důchodci na poště", "Setkání v čekárně OUNZ" nebo "Rozhovor s nakupujícm v kotvě", brilantní Felda Holzmannů jako pan Lemlíček:-). Všecky mám na starých MC kazetách, dnes snad vyšlo jednotlivé scénky i digitálně. Surio Mario Martinez Juarez Ferdinando je prostě nezapomenutelný! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Návštěvní dny po smrti Jirky Grossmanna skončily a Slávek Šimek se snažil Zajícem v pytli pokračovat v zajetých a oblíbených kolejích. Bylo natočeno několik pořadů pod stejným názvem a ani na stránkách České televize nemají všechny uvedeny a zdejší uživatelé uvádějí větší počet. To je však důležité jen pro statistiky a kvality pořadu se to netýká, ale jen abyste věděli, že není jen jeden Zajíc ;-). Určitě se v něm najde několik nezapomenutelných scének a povídek s dalšími kolegy, které však už JG nikdy nenahradili. Přesto je to ve srovnání se současnou kvalitou televizní zábavy velký nadstandard, a proto si své lepší tři hvězdičky zaslouží. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábavný pořad s velmi proměnlivou kvalitou, přesto stále nadprůměrný. Po odchodu Luďka Soboty (naposledy ve čtvrtém díle, který je snad ze všech nejlepší, neboť v něm hostuje excelující Petr Nárožný, jenž tolik prostoru v žádném Návštěvním dni nedostal) se Miloslav Šimek mohl konečně vrhnout na vytouženou satiru, k níž byl svolný i Jiří Krampol, a vznikly tak sice vtipné věci, ovšem některé z nich jsou dnes vtipné především pamětníkům té doby, což je zkrátka úskalí satiry. Týká se to scének i povídek. Za opravdu povedené považuji snad jen výstupy Josefa Fouska a rozhovor s nakupujícím v Kotvě s Felixem Holzmannem. Jinak je ovšem fakt, že Jiří Krampol byl Šimkův nejméně zajímavý partner, a ačkoliv se oba dva i diváci bavili, dělali mnohem jednodušší humor než tomu bylo dosud zvykem a tohle zajícovské období tedy s odstupem připomíná jen jakýsi Šimkův nádech před setkáním se Zuzanou Bubílkovou. S ní se mu na rozdíl od spolupráce s Krampolem podařilo najít ten správný recept a uvařit satiru, která nadčasová je a baví stále. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo v televizi, byl jsem ještě prcek, ale občas dají nějaký ten díl v televizi, nebo se dají dohledat některé na internetu. Já měl Šimka hodně rád a je pravda, že nejlepší byl s Grossmannem, ale ani Sobota nebo Nárožný nebyli, marní. Tady mu přitakává hlavně Krampol a i tak se tu objevila celá řada dobrých humorných scének (hodně bavil hlavně Felix Holzmann), nebo i hudební pěvecké vložky (Gott, Spálený, Voborníková nebo Jana Svobodová-Mařasová – ta se mi líbila nejvíc). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

14/14 Zajíc v pytli byl další odnoží klasického semaforského pořadu Ze Soboty na Šimka. Z fragmentů na webu ČT je možné procházet díly z let 1984-1990. Celkově je tato "besídka bývalých žáků zvláštní školy" z perestrojky často primárně nostalgická, leč i tak se najdou tu lepší, tu horší scénky. Někdy přijde zajímavý host (Holzmann, Švandrlík), hudební vložky mají svou kolísavou kvalitu (stálicí je Voborníková s Mařasovou). Tématické pořady jsou hodně povedené, zejména vánoční díl. Zajíc v pytli č. 4  je de facto záznamem hry Den otevřených dveří v oblastním muzeu s výjimečnou účastí Nárožného. Samotnou kapitolou je přeštěhování ze SeMaForu do Klicperova divadla v porevoluční náladě. V průběhu let Sobotu vystřídal Krampol a nikdy se nepřestalo vzpomínat na Grossmanna. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama