Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (458)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodnotné ako zmapovanie skutočných udalostí. S plejádou hereckých és (prečo zmizol Kevin Bacon z veľkých plátien?). Ale dramaturgicky nezvládnuté, mdlé, s jednou, max dvomi scénami, ktoré s divákom hnú. Deppove prevtelenie mrazivé a obdivuhodné. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Následující komentář je rozkošný, citlivý, něžný, hravý a romantický, psaný v duchu těch nejlepších tradic nové a lepší filmové publicistiky, přičemž neobsahuje jediné fuj fuj slovíčko, které by neprošlo HOMOcenzurou či přísnou certifikací Svazu hysterických bigotních matek. Vaše ratolesti jej budou dozajista milovat! *** To máte stejné, jako když si na anonymní internetové seznamce nabrnknete zábavnou, voňavou, pružnou a neostýchavou dvacítku, slibující nevšední zážitky, a těšíte se na první společné randevú. Důkladně se pocákáte Pitralonem, negelujete přehazovačku, pečlivě si Žiletem Mach 3 vyholíte obě nosní dírky, aby se vám při upřímně vyhnitém, lascivním úsměvu nedělal nad horním rtem knír, chlupy v uších ležérně zamaskujete otíkovskými sluchátky, vycumláte dva pytlíky mentolek a pro případ, že by náhodou k něčemu došlo, podtrhnete svůj kůl mladistvý vzhled tím, že si upletete na koulích děsně IN dredy. Celý natěšený pak spěcháte v šik šedém baloňáku, nesmírně stylovém černém roláku a nejlepších tesilkách na místo setkání, kde se však k vašemu nemilému překvapení objeví její dvacet let krutě sexuálně zanedbávaná matka, která na první pohled okamžitě promění vaše dříve dokonale mlsné erotické fantasie v hromadu třesoucího se sulcu, v němž ulpívají zbytky chlupatých vepřových kůží. Nepoddajný porost nohou, na kterých byste jen stěží našli kotníky, se dere přes vyšisované silonky, v podpaždí košťata následována obrovskými mastnými kruhy na krepové halence, neidentifikovatelný počet špatně oholených, pórovitých brad se vzrušením chvěje při každém vašem slově za nedočkavého pomrkávání prasečích oček, figura, která by z fleku vyhrála konkurz na nejnovější reklamu Myšelinu a celá ta scéna nejdrsnější barokní dekadence je jemně podkreslena všudypřítomným odérem hovězího pižma, při němž v místnosti hnědnou květiny. Inu, něčemu takovému rozhodně nemáte chuť strkat prsty do Termixu ani ve svářečských rukavicích, aby vás náhodou něco nepohryzalo, a tak se s hlasitým, táhlým zaprděním vymluvíte na náhlou střevní příhodu a zděšeně prcháte zpět do bezpečí domova pustit si po dvacáté Kmotra a vrátit se k tomu vzrušujícímu honění nad anonymními entitami u internetů. *** Ačkoliv je Jeník slizký jak cigánské hračky a hraje tak, až se z toho málem krčí celuloid, pokud se nejdřív podíváte na tohle, smutně zjistíte, jaký byl scénárista babral, režisér manták a dramaturg hovado. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikoliv skvělé, ale velmi koukatelný průměr. Chápu, že ne každý může být Scorsese, ale tohle vyprávění plyne na vlně nevzrušivosti, kde za celý film utkví pouze tři zajímavé scény, až si člověk říká něco o promarněném potenciálu. A potom ani nepomůže známá pravda, že film je charismatický tak, jako je charismatický jeho hlavní představitel. Je to škoda, protože Depp je fan-ta-sti-cký. Ten jeho pichlavý, zlověstný pohled, stačí, když na vás upře zrak, promluví a strachy lezete po stůl. Skvělá práce, Johnny, škoda jen, že film samotný s tebou zdaleka nedrží krok. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Deppův bostonský upír zosobňuje v příběhu s nápadnými náboženskými podtóny neodolatelně svůdné zlo, které si vás díky svému charismatu získá na svou stranu snáze než nudné dobro. Stejně jako ambiciózního, ale prozatím neúspěšného Connolyho. Nedá se ale říct, že by agent FBI představoval protagonistu příběhu, jehož očima bychom dění sledovali a s kterým bychom se měli sžít. Kamera si od něj drží stejný odstup jako od ostatních postav, do jejichž vnitřního světa také nemáme přístup (například v podobě flashbacků nebo vnitřních monologů) a vnímáme je pouze zpovzdálí, spíše jako pozoruhodné objekty k pozorování než jako aktéry vyprávění. Výjimku, kdy vidíme tváře herců zblízka, představují scény násilí. Zděšené výrazy těch, kdo jsou svědky Burgerova sadismu, svědčí o jejich vědomí, že se sami mohou lehko stát příští obětí. Do tváří vidíme také obětem, které jsou společně s manželkami, vystavovanými psychickému nebo fyzickému násilí, jedinými postavami, s nimiž můžeme soucítit. Příznačně jde o postavy nejbezmocnější, které nemohou nic ovlivnit, a nezbývá jim, než se na příchod zla připravit třeba četbou Vymítače ďábla (jako Connolyho žena). Odměřený vizuální styl filmu, založený na velmi pomalých jízdách kamery, statických širokoúhlých záběrech a slabém nasvícení, odpovídá snaze o odměřenou procedurální rekonstrukci toho, proč bylo výsledkem spojenectví mezi FBI a Bulgerem tolik mrtvých, a přispívá k plíživě pomalému tempu vyprávění. V přístupu k faktům dokumentaristicky věcný, maximálně popisný film, který si od postav drží zdrženlivý odstup, namísto uceleného vyprávění nabízí fragmenty, jež si musíme sami pospojovat, a svět organizovaného zločinu rámuje bez snahy o podmanivou podívanou. Nenabízí očekávané žánrové potěšení a vyžaduje více spoluúčasti než byste od filmu s Johnnym Deppem očekávali, ale tím spíše s vámi zůstane déle než snímky, které jdou divákům vstříc a nekladou na ně velké nároky. 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film naprosto zkurvil střih, který udělal z příběho epizodní dění často krát na sebe absolutně nenavazující. Jinak byhc neměl výhrad dech starý gangsterský školy byl cítit, ale tento způsob střihu zdá se mně poněkud nešťastným. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $62,575,678Tržby Celosvetovo $99,775,678Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,740,393Tržby za predaj DVD v USA $6,222,431║ Scottovi Cooperovi sa darí keď sa mu podarilo mať vo filme také silné herecké osadenstvo, krimi námet mi padol dobre, tu sa mohol viac rozkokošiť a dej ponúka v chytľavej štýlovej macherskej forme, Johnny Depp konečne v úlohe čo mu sadla a opäť ukázal že na to má aby niečo poriadne zo seba vyždímal /videl v kine: 70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Víceméně impotentní gansterka. Black Mass je celkem zklamání, casting, který má málokterý jiný film, ale nic z toho. Zlatý věk velkých mafiánských filmových opusů už asi prostě skončil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů je fůra a spousta je i o dost lepších. Velkým kladem je, že Johnny Depp konečně nehraje sympaticky přitroublého podivína, ale opravdovýho hnusáka. Ta maska mi sice přišla nevěrohodná, ale zahrál to dobře a vnímal jsem, že je to Whitey Bulger a ne Johnny Depp. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO NENÍ PRÁSKÁNÍ, JIMMY. JE TO SPOJENECTVÍ…“ /// Film o kriminální kariéře Jamese "Whitey" Bulgera, zaujme faktama a výkonem Johnnyho Deppa, kterej je po letech zase ke koukání. Navíc se na něm vyřádili i maskéři, takže jeho vizáž může někoho zaujmout víc než příběh. Všem, co nejsou chodící (ležící) gangsterský encyklopedie, bych doporučil mrknout, kdo je kdo. Vyprávění o tom, co a jak se dělo při spojenectví mezi gangsterem a FBI, nemá čím překvapit. Milovníci faktů uvítají zmínku o Alcatrazu, testech LSD i setkání s Johnem Cahillem z IRA. To vostatní, včetně mafiánskejch kousků zavání gangsterským klišé. Závěrečný utahování smyčky je zajímavý, ale nijak strhující či snad nervydrásající. To jako fakt mělo smysl vybírat pro scénář plnej faktů převedených do děje, takhle skvělý obsazení? Stejnou úlohu by sehrál i dokument, kterej by si našel svý publikum a nelákal davy na něco, co nabídnout nemůže. James Bulger prostě není Jacques Mesrine, kterýho eskapády vydají na dva filmy. Tady je i těch 123 minut moc a potvrzuje se, že ani notoricky známý zločinec nemusí mít dobrý film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob“, kterou napsali Dick Lehr, Gerard O'Neill, číst nebudu. 2.) Baví mě kurva Juno Temple. 3.) Thx za titule „mantarey“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,188 // Otvárací Víkend v USA: $22,635,037 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp At his Best! Je super vidět Johnnyho po všech těch neúspěších zpátky a dokonce v tak démonickém podání. Příběh je zajímavý, ostatně to skoro vždy pokud se vypráví story o nejobávanějším gangsterovi. Film má i velmi sympatické tempo, místy syrové podání a highlightem je večeře u stolu přátel, kde napětí visí ve vzduchu a divákovi se až špatně dýchá, Ano až tak je Depp znepokojivý. Potěší i finále typické pro tyhle gangsterské životopisné filmy, které uvádí reálné údaje o všech zúčastněných.Kdo má rád Gangsterky, měl by být spokojen. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Byť na Johnnyho mieste, na 10 rokov to zabalím. Tropických ostrovov má dosť, môže sa medzi nimi veselo člnkovať, opaľovať sa, chytať ryby a na pláži stavať hrady. Obávam sa totiž, že aj kebyže hrá Ježiša Krista, nebolo by to ono. Svet si jednoducho potrebuje od Johnnyho Deppa oddýchnuť. V Black Mass sa mu nedá fandiť, ale najbizarnejšie je, že rovnako negatívne, ako mafiáni, gangstri a vrahovia, sú vykreslení aj agenti FBI. Atmosféra je retro (výprava, kostýmy), ale kvôli tomu nadšený nebudem. Raz za čas sa objaví niečo, čo mohlo byť silné, pôsobivé, kruté, drsné či nebodaj strhujúce, ale je to sfilmované rutinne a stereotypne. Občasné likvidácie nepohodlných svedkov sú nakrútené rovnako nezáživne. Depp sa snaží a z pár jeho scén jemne mrazí, nakoľko máme dočinenia s magorom, ktorému stačí povedať jedno nevhodné slovko a rozmliaždi vám lebku. Ale to je asi tak všetko, Depp nepredvádza žiadny koncert. Mnohé postavy sú pre dej zbytočné (Cumberbatch), iné dôležité, ale nezáživne zahrané. Najlepšiu postavu dostal Kevin Bacon. Ktorý na plátne strávi asi štyri minúty. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Něco jako nejnudnější hvězdně obsazená gangsterka za poslední dobu. Jestliže seschlý Depp děsivě mrazil v intenzivních trailerech, film samotný toho nevyužil a byl to jen rozvleklý, nevzrušivý průměr, který už ani on nezlepšil. Bohužel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám "reálný" ponor do jižního Bostonu, místa, kde bylo v osmdesátých letech minulého století poměrně rušno. Proč? Protože nic nebylo přepálené na úkor skutečného příběhu o jednom z nejhledanějších gangsterů Jamese Bulgera. Johnny Depp sice nebyl skromný, co se týká honoráře, ale dobře udělal, že to nakonec vzal, protože hrál Jimmyho naprosto bezchybně a já jsem ho dokonce při počátečních záběrech vůbec nepoznala. Faktem je, že byl alfou a omegou celého hereckého týmu. Pozorovat jeho tvář při různých nepříjemných úkonech a rozhodnutí, byl skutečný zážitek i když ne zrovna oku lahodící. Plus styl vyprávěnou formou byl taky vítanou změnou v podobně laděných filmech, takže u mě velká spokojenost. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Scot Cooper maximum thumbs up!!! Johnny Depp ve variaci na Michaela Ironsida skříženého s Jackem Nicholsonem taky boží. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co takhle ten klub od něj odkoupit? - Zkoušel jsem, nechce. - A jeho vdova by prodala?" V mládí jsme si na ulici taky hráli na policajty a na zloděje, ale zůstaly nám z toho jen vzpomínky na ono pověstné pif paf. Jimmy, Bill a John však v dospělosti dokázali proplést zločin s FBI a politikou tak dokonale až by se z toho jednomu zvedl žaludek. Jenže žijeme v době, kdy se uvedené propojení stalo standardem a každý významnější šmejd si platí svého kriminalistu, státního zástupce a politika, aby nemusel za mříže pokaždé, když ho někdo obviní z malicherností jakými jsou prodej drog, sázkařské podvody, vydírání nebo vraždy. Mně je tedy u podobných snímků spíše smutno, zábava žádná, sympatická postava nikde (omlouvám se agente Wyshaku) a tak jsem alespoň rád, že život zakončil tuto historku z podsvětí ku spokojenosti občana řádně platícího daně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paradox. Zatímco Cooperovo vyfabulované Out of the Furnace mělo srdce a disponovalo živými postavami, tady v tom krysím panoptiku podle skutečné události, plném informátorů, kriminálníků a prospěchářských agentů, se nenajde nikdo, kdo by člověka alespoň trochu zajímal. Snaží se nás sice do toho pocitu vtlačit, ale když v boji se scénářem bez invence podlehne autor, co se pak čeká od diváka? V paměti mi zůstane jen to, že Depp měl na sobě víc make-upu, než Mariah Carey a svou vizáží budil dojem, že kdyby práskači z jižního Bostonu nosili kolem krku česnekový věnec, měli by od něj pokoj.. ()

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama