Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento krátký seriál nás seznamuje s mladou dívkou Fuu Sawatari, která miluje focení a právě se přistěhovala s rodinou zpět do rodiště svého otce. Zde má stydlivá dívka pouze jednu kamarádku z dětství a vše jí připomíná zážitky z jejího mládí, kdy sem jezdila z otcem, který však náhle zemřel. Fuu během těchto čtyř krátkých epizod najde nové přátele a možná i objeví jedno kouzelné místo, které její otec zachytil na jedné ze svých nejkrásnějších fotek... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy v anime fotografovala pořádně jen robotka Alfa. Dneska se zmocní foťáku kdejaké středoškolské třeštiprdlo a od nás se čeká, že se budeme rozplývat nad roztomilou čtyřkou dívenek, které fotí, pískají, padají a zřejmě mají celý život prázdniny. Ono to překvapivě po dlouhou dobu funguje, jenže pak se vás začne zmocňovat pocit, že už jste viděli, jak dívenky jedly dort, jak byly na výletě, jak se snažily vyfotit monstrkočku, jak se rozplývaly nad roztomilostí bratříčka jednoho z nich, jak divoce řídí sestra jiné z nich, jak babička fotografky chválí fotografie a kterak neustále hledají "Tamayury", o nichž věří, že jsou to jakési duše či duchové... +++++ Bohužel cynický Subjekti ví, že jde o tzv. orby, jejichž původ je mnohem prozaičtější, než by si záhadologové přáli. Vzniká díky odrazu světla na maličkých prachových částečkách případně kapičkách vody, a to zvláště fotografuje-li se s bleskem umístěným blízko objektivu. Nicméně to s kvalitou seriálu souvisí jen málo. +++++ Za závažnější přečin proti zábavnosti považuji fakt, že mi všechny díly a zážitky splynuly do zaměnitelnosti. První díl jak třetí i čtvrtý, druhý jak první, do toho neustále vyhrává Humoreska č.7, abychom pochopili jak moc na nás vše má působit bezstarostnostnou radostí. OK, snad ve dvou dílech. Ale ještě seriál!? ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

V žánru slice of life je Tamayura i dle mého rozhodně jedním z těch nadprůměrných zážitků. Má to velmi dobře zvládnutou atmosféru (mě se zrovna použití Humoresky líbilo, víc jak třeba v devadesátých letech v reklamě na Heru), příjemné malebné prostředí (a i zajímavé fotky) a díky řešení takových věcí jako jsou sladkosti, fotografování a hledání Tamayur i dávku roztomilosti, zábavnosti i poetičnosti. Prostě mě to jako nahlédnutí do milého světa sympatických postav velmi příjemně uteklo, navnadilo na plnohodnotnou sérii a právě díky těm různým malým drobnostem a originálnostem, jako ty výše uvedené (či třeba i taková pískající Maon), je dost velká šance, že si na tohle anime ještě za dlouho vzpomenu. 7/10 ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Tamayura představuje učebnicovou ukázku specifické anime žánrové kategorie zvané slice of life. Nadšená fotografka Sawatari Fuu spolu se svými třemi kamarádkami si v průběhu čtyř různě dlouhých dílů povídají o svých plánech do budoucna, ochutnávají dortíky v kavárně patřící matce Fuu či pátrají po místě původu jedné fotky. Nic víc se zde nenachází, ale poklidný děj postrádající emocionálně přepjaté scény protkaný občas nějakým tu vtipným, tu k zamyšlení vedoucím momentem spolu s mile nostalgickou atmosférou mi vykreslil na tváři spokojený úsměv a to mi ke štěstí a vysokému hodnocení bohatě stačí. (A Momoneko je prostě überkawai, cmuk) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Milé (detské) a odpočinkové (nudné) anime, plné pekných fotografií (ktoré si musíte domyslieť, pretože, no - je to kreslené...) a prírody (deto) v rozumne volenej minutáži (4 časti po cca 15 minút sa ešte dajú prežiť)... ()

Reklama

Reklama