Reklama

Reklama

Cesta nikam

(festivalový název)
  • USA Road to Nowhere
Trailer

Obsahy(1)

Mladý režisér Mitchell Haven se rozhodne obsadit do hlavní role svého nového filmu neznámou herečku a udělat z ní hvězdu. Krásná mladá žena ho fascinuje, protože je zapletená do zločinu, jehož stopy vedou až k vlivnému jižanskému politikovi. Mitchellova práce na filmu se rychle mění ve smrtelně nebezpečnou hru, z níž přestává být úniku. Posedlost filmem a tajemnou mladou ženou se mění v obsesní touhu odhalit pravdu, která je stejně pomíjivá a spletitá v umění i v životě. Mitchellova eklektická cesta nikam vede ze Severní Karolíny do Říma, Verony a Londýna… Romance ve stylu neonoir si pohrává se vztahem reality a fikce ve velkém stylu Wilderova Sunset Blvd., Felliniho 8 ½ nebo Lynchova Mulholland Drive. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Road to Nowhere / ROAD TO NOWHERE / Cesta nikam) - Kdyby to byl třeba Izraelský snímek tak bych mu takovou nudu odpustil, čekal bych ji, ale tomuto to odpustit nelze. Relativně slušné obsazení filmu, zajímavé téma a vznikne z toho tato přeutahaná, přenudná haluz... - 9. 7. 2011 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 20% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

46. MFF KV .. Scénář: Steven Gaydos .. Jeden z nejhorších filmů o tvůrčím filmovém procesu (filmu ve filmu), poněvadž snaha o originální pohled vyznívá především zoufale. ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli bylo horší to, co ve filmu natáčeli, nebo tento film o filmu. Toto vážně nikam nevedlo, zdlouhavé prázdné záběry byly ubíjející a potěší snad jen nějakou fiflenku fénující si své nehtíky. Pokud i tak budete mít zájem, klidně místo 10-ti gigového fullhd sáhněte po nějakém kinoripu, vyjde to nastejno :-) ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Film byl zajímavý, ale trochu zmatený - opravdu mi cca 10 minut trvalo, než jsem se začal zorientovávat v tom, která scéna je z filmu, která z filmu, o kterém ten film byl, která z doby předtím nebo zase pozom apod. Možná nebylo příliš šťastné vyprávět příběh paralelně ve více časových liniích bez včasného varování divákům. [MFFKV 11] ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Podle slov samotného Hellmana před projekcí má film v divákovi probudit jeho nevědomí a snovost. Divák se má stát spoluautorem a dokončit tak dílo.(takovej klasickej hermeneutickej kruh:-). Cesta nikam by ale podle mě alespoň trochu někam vést mohla. Film je až příliš fragmentární a pro mě dost nečitelnej(i když Hellman (podle jeho slov) nechápe, jak je tohle vůbec možný). Nabízí se tak otázka nakolik se sen režiséra může stát snem diváka. Kolik je potřeba vodítek a jak moc se může scénář proškrtat (vytvořit v něm bílá místa), aby si divák "doprojektoval" svoje vlastní vidění příběhu. Cesta nikam je filmem ve filmu, ale bohužel ani jeden film neposkytuje tolik, abych si vůbec mohl vytvořit nějakej lepší názor nebo jednotlivé příběhové roviny rekonstruovat. To, že byl sál už v polovině projekce z velké části prázdný, je na jednu stranu nelichotivou vizitkou českýho diváka, ale na druhou vypovídá o výše zmíněném./S Lynchem, prosím, nesrovnávat./MFF/ ()

Caym

všechny recenze uživatele

Projekce v Espace Dorleans jsou za trest. Hučící klimatizace, z venku dunící hudba, titulky, které z posledních řad nemáte šanci vidět, zvuk, který přes ten všechen bordel není slyšet, takže poslední možnost: odezírání ze rtů. Po hodině a půl byl čas to zabalit. Nevím, jestli se zvukem/s titulkama by film dával větší smysl a byl "o něčem", ale takhle jsem měla dojem, že sleduju producírování blond slečny v krajkových kalhotkách, blond týpka s vybělenýma zubama, slečnu "charisma" a neustálé kecy typu "drž se scénáře, hele, ona tě balí, ale já ji nebalím, natočíme to znovu?". Než jsem odešla z "kina", vyslechla jsem si trefnou větu jednoho z herců, co hrál herce: "Who wrote this shit?" ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Cesta nikam je film naprosto o ničem. Zmatený děj, kdy nevíte, co je co. Od toho se odvíjejí i dialogy. V něterých filmech dlouhé záběry kamery zabírají, tady absolutně vůbec a všechno jen zdržovaly. Nejsmutnější na celém filmu bylo, že se střídaly opravdu vydařené dynamické scény s dlouhými nudnými pasážemi. Takže jen kvůli těmto několika scénám a taky kvůli sympatickým hercům dávám jednu hvězdu, i když jsem měla sto chutí ohodnotit tento film jako odpad. ()

MJI 

všechny recenze uživatele

Trochu rébus, ale nic extrémního. Takový pochopitelnější a stravitelnější Lynch. Ideální klubový film. Rozhodně doporučuji. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Cesta nikam je skutečně cestou nikam. Těžko říct o čem to bylo. O natáčení filmu? O jakémsi pojišťovacím podvodu? O čísi vraždě/sebevraždě? Naprosto nerozlišené poskakování mezi časovými a dějovými rovinami, které se nedá jednoznačně oddělit snad trochu připomíná filmy Davida Lynche, ale rozhodně jim nesahá ani po paty. Navíc, naprosto nevyrovnaná dynamika záběrů, které se občas nechutně a bezdůvodně táhly. ()

abeauty 

všechny recenze uživatele

Sledování tohohle filmu taky nikam moc nevedlo. Nevím zda tomu vadila příliš dlouhá stopáž či motiv filmu ve filmu, přičemž v obou jsem se dosti ztrácela. Po shlédnutí traileru jsem se velmi těšila – byly to vlastně jen záběry doprovázené podmanivou písničkou a já stejně jako režisér jsem byla okouzlena tmavovlasou herečkou. Stejná píseň se objevila i na začátku filmu, takže spokojenost (a jedna hvězda za to), ale pak nastal velky chaos a i ta herečka se mi zprotivila, natáčením každé scény xkrát, takže další hvězdu už přidávám jen za záběry z evropských měst, především z Říma. Film ve filmu je zde nejasný a téměř neoddělený, takže je náročné udržet pozornost a vše správně poskládat a najít chybějící kousky. Viděno na MFFKV 2011 ()

Reklama

Reklama