Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Střihový film Bohumila Veselého o počátcích českého filmu. Jsou zde často jediné dochované záběry z filmů nebo z jejich zákulisí. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický střihový film, ze kterého se v pozdějších letech pravidelně čerpalo. Pro představu o atmosféře natáčení u nás v letech 1919-1929 ideální pomocník. Nahlédneme na natáčení v exteriérech, v ateliérech, uvidíme různé vtípky i bonusové záběry, které v hotových filmech nejsou. Je samozřejmě škoda, že doposud není možné si sprárovat všechny filmy s těmito poklady. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sestřih nepoužitých, nepovedených nebo záběrů ze zákulisí starých českých němých filmů - viz sekce Zajímavosti. Některé jsou docela zajímavé (třeba sešlost pěti Fialů v jednom filmu, Pištěkovy přestávky, první role Voskovce, exteriér hospody U Primasů), jiné až zas tak zajímavé nejsou nebo nudí (prostě kamera za kamerou snímá jednotlivé klapky jedné scény). Asi muselo dát práci tohle ale dát dohromady, a možná odtud si bral posléze pan Čáslavský inspiraci pro Hledání ztraceného času. ()

Reklama

Reklama