Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní retro sonda do spletitých vztahů a fint socialistického autoservisu. Záhadná smrt jednoho z mechaniků spustí vyšetřování, v němž vyplouvají na povrch charaktery jednotlivých protagonistů... (Česká televize)

Recenze (33)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hvězdy brněnských divadel konce sedmdesátých let minulého století defilují před kamerou v detektivce, která vlastně není detektivkou, v dramatu, které není pořádně ani dramatem, zkrátka, kdo má rád tehdejší hereckou generaci z Brna, může se na některé zástupce podívat. Jiný důvod ke zhlédnutí jsem neobjevila. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivky na tehdější dobu. Trochu netradiční herecké obsazení, ale ke prospěchu věci. Celkem zajímavý, poutavý a uvěřitelný příběh. Dávám za 3*. Dnes by mohli něco podobného natočit o kterémkoli velkém privatizovaném podniku (ČKOD, SONP Kladno, Škoda Plzeň apod.). Pointa by byla v podstatě asi stejná, akorát tehdy šlo o řádově o desetitisíce, kdešlo po revoluci šlo vždy řádově o miliardy až desítky miliard. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Detektivka to moc neni. Je to spíš takový drama o jednom týpkovi, kterej se dostal na místo vedoucího v autoservisu, a chtěl bejt na všechny hodnej, aby zaměstnanci rádi chodili do práce, ale moc se mu to nevyplatilo, protože ty zaměstnanci s nim pěkně vyjebávali. Jako příběh je to celkem dobrej a pro mě i zajímavej, protože jsem se taky několik let pohyboval v prostředí autoservisu. Jenže často film působí dost nevěrohodně. Kdyby mě někdo dostal do kriminálu, tak po návratu se asi nebudu na takovýho člověka usmívat a pomalu ho zvát na pivo. Nebo když mi právě umře kamarád, tak asi taky nebudu úplně v pohodě. Je to prostě takovej lacinej televizní film s určitejma nedostatkama a sotva průměrnejma hercema. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typická reálně-socialistická pastva na pestrobarevném kvítí pro barvoslepé. 1) Vážně tuto pseudodetektivku brát nelze._____ 2) Zaznamenal jsem 32letého Miroslava Středu ve velmi přiléhavých kalhotech, 35letého klasicky prkenného Jiřího Štědroně a 26letého Miroslava Donutila v nevýrazné roli téměř k nepoznání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní studio Brno uvádí....ač jako Brňák, musím říci, že inscenace a povídky, na kterých se podílela brněnská televize většinou patří ke slabším kouskům, i když režisér Vanýsek je podepsán též pod kvalitnějšími snímky. Zpravidla i herecké obsazení a výkony jsou velký podprůměr a to samé také platí o Případu hodného vedoucího. Hodného vedoucího, který se zaplete do podvodů a machinací v podniku, kterému šéfuje a posléze si odsedí rok v krimu, hraje Ivo Kubečka, který je ve své roli prkenný až hrůza. To samé platí o většině účinkujících, vyjma snad jen Dagmar Veškrnové. Nejkvalitnější na celém filmu tak zůstává hudba Pavla Blatného. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama