Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní retro sonda do spletitých vztahů a fint socialistického autoservisu. Záhadná smrt jednoho z mechaniků spustí vyšetřování, v němž vyplouvají na povrch charaktery jednotlivých protagonistů... (Česká televize)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já se přidám na stranu těch, kterým se toto krimi/drama jakžtakž líbilo. Příběhově sice nejde o žádnou pecku, ale mělo to pár slibných momentů i slušné herecké obsazení. Mladý zarostlý Donutil nebo Veškrnová patřili k tomu lepšímu. Tady se jasně ukázalo, že se za komárů a nejen za nich kradlo, kde se dalo a co se dalo a stejně tak, že ani nejlepším kamarádům nemůžeš věřit a být dobrák se nevyplácí!!! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní studio Brno uvádí....ač jako Brňák, musím říci, že inscenace a povídky, na kterých se podílela brněnská televize většinou patří ke slabším kouskům, i když režisér Vanýsek je podepsán též pod kvalitnějšími snímky. Zpravidla i herecké obsazení a výkony jsou velký podprůměr a to samé také platí o Případu hodného vedoucího. Hodného vedoucího, který se zaplete do podvodů a machinací v podniku, kterému šéfuje a posléze si odsedí rok v krimu, hraje Ivo Kubečka, který je ve své roli prkenný až hrůza. To samé platí o většině účinkujících, vyjma snad jen Dagmar Veškrnové. Nejkvalitnější na celém filmu tak zůstává hudba Pavla Blatného. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vlastě o žádnou detektivku nejde a to je to, co film samotný notně sráží. Divák čeká, kdy bude vrah odehalen a kdo jím bude a místo toho se dočká závěrečného svědectví, že se vlastně jedná o nešťastnou náhodu. Jinak můžeme sledovat spíš blbého vedoucího než hodného. Stokrát omílaná pravda, že mezi podřízenými nelze mít přátele, když jim šéfujete a máte je kontrolat, se zase potvrzuje. Zaměstnanci toho využívají ke svým kšeftíčkům a nakonec svého šéfa falešně obviní a dostanou do vězení. Film selhává především na hereckých výkonech a nakonec i na rozuzlení. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle brněnské inscenace rád, zvlášť černobílé. Když je to krimi, nikdy netuším, jak to nakonec dopadne. Tady teda je to víc brněnské drama než krimi. A pí Veškrnová vypadala zde skvěle, hlavně jako závodnice v Trabantu. Pan Donutil zamlada coby chuligán. Titulková hudba lepší než v Profesionálech. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivky na tehdější dobu. Trochu netradiční herecké obsazení, ale ke prospěchu věci. Celkem zajímavý, poutavý a uvěřitelný příběh. Dávám za 3*. Dnes by mohli něco podobného natočit o kterémkoli velkém privatizovaném podniku (ČKOD, SONP Kladno, Škoda Plzeň apod.). Pointa by byla v podstatě asi stejná, akorát tehdy šlo o řádově o desetitisíce, kdešlo po revoluci šlo vždy řádově o miliardy až desítky miliard. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama