Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (123)

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

tak můžu říct, že je to dokument o ničem ... otřesný dabing snad 15letých decek dokument mi nedal žádné nové informace ... ale za to můžu doporučit skvělý dokument : Černobylský přírodopis .... http://www.csfd.cz/film/305624-cernobylsky-prirodopis/ .... ten mi dal na havárii v Černobylu ůplně jiný pohled na věc a dozvěděl jsem se o hodně víc informaci jak o havarii tak i jaký to mělo dopad na přírodu skvělé ... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit tento dokument pěti hvězdami, ale dát mu méně rozhodně také nejde, a tak jsem se rozhodl plně podpořit hodnocení, aby kdo narazí zde na toto dílo řekl, že to stojí za shlédnutí. A opravdu stojí. Protože se ukazuje velké množství informací o této události a že nejen Rusové lhali svým lidem. Také ukazuje ty co bojovali s tímto neviditelným nepřítelem, ale nikdo se pořádně nemůže dozvědět kdo všechno to byl, jen proto aby se vše co nejlépe ututlalo. Teď tito lidé žijí v invalidním důchodě se kterého nemohou ani vyžít. Naštěstí i tato tragédie má své malé světlé stránky, například odzbrojování jaderných zbraní... Dodám už je pro lidi co se bojí, že by se tato havárie znovu opakovala, je to nemožné, dnes je bezpečnost výš než na prvním místě a technologie k tomu používané jsou ty nejlepší. Ale na to je potřeba, aby jste si to zjistili sami :) ... HODNOCENÍ: 95% (5*) ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, ktorý o trochu viac poodhaľuje backround riešenia černobyľskej tragédie. Doposiaľ nepublikované kamerové zábery z bezprostrednej blízkosti jadrového reaktora sú miestami zimomriavkové. 500 000 nasadených ľudí hovorí na jednej strane o obete jednotlivcov (však čo už im iné ostávalo ako podriadiť sa rozkazom) a na druhej strane o tuposti a pretvárke bývalého režimu, ktorý pretrváva aj do dnešných dní (napr. výpovede Gorbačova). Silný a pútavý dokument...4,5*/5 ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

I když je to na ČSFD, co se bodového hodnocení týče, přesně naopak, tak mě se líbil víc starší snímek Nultá hodina. Bitva o Černobyl samozřejmě také patří mezi dokumentární skvosty - obsahuje navíc řadu autentických záběrů, které dodávají dokumentu na síle (z odklízecí čety na střeše reaktoru opravdu mrazí) - ale nemůžu se přece jen ubránit dojmu, že film chce mezi řádky tak trochu agitovat o jaderném nebezpečí. A to (ač s tou agitací jako takovou naprosto souhlasím), by do dokumentu myslím patřit nemělo. PS - za 1 hodinu a 20 minut se to přesně před 25 lety stalo... ()

campix 

všechny recenze uživatele

O Černobylu jsem viděl již několik dokumentů a mohu tedy říci, že Bitva o Černobyl mě zaujala asi nejvíce. A to především spoustou rozhovorů s osobnostmi, které se zůčastnili likvidace havárie nebo na ní dohlíželi. Černobyl je i doposud bolavým místem naší planety a stále se neví, co všechno se ještě může stát, díky obrovskému množství jaderného odpadu. Dále můžeme naplno konstatovat další selhání Sovětské vlády, která se snažila největší katastrofu jaderného programu zamést pod koberec. Díky tomuto dokumentu jsem zase o něco chytřejší a tak by to mělo být. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama