Reklama

Reklama

Nostradamus: 500 let poté

(TV film)
  • USA Nostradamus: 500 Years Later

Obsahy(1)

Před 500 lety po sobě zanechal pozoruhodný Francouz jménem Michel de Nostradamus jeden z nejvýjimečnějších písemných odkazů všech dob, objemnou kroniku zachycující stovky událostí, k nimž dojde v průběhu následujících dvou tisíc let. Dnes jsou jeho proroctví fenoménem. Žil ve věku pověry a magie. Mnozí věří, že předpověděl nástup Adolfa Hitlera, Napoleona Bonaparte i Louise Pasteura. Poslední datum, jež Nostradamus zmiňuje, je rok 3797. Po tomto datu již další proroctví nejsou. V dokumentu navštívíme jeho rodné místo v jižní Francii a půjdeme po jeho stopách coby lékaře, astrologa a věštce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejde o Nostradamova proroctví, ale spíše o reálie z jeho života. Po 45 minutách začíná výčet toho, co Nostradamus předpověděl. V dokumentu zazní mínění také odpůrců - předpovídal velmi široce. Nedává vám to smysl a když se to stane, řeknete si "aha, to je ono". A co třeba krach na burze, který jeho příznivci nepředpověděli. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

A hlas boží v zázračnej debne hlási 14, 19, 26, 27, a dodatkové číslo 45. Ládoval Nostradámus do seba neajké paleomaškrty lopatou na sneh, alebo bol fakt predchodca anorektických rosničiek z predpovede počasia? Poďme si o tom kus pokecať. Na jednej strane tu máme veriacich. Zašlé existencie hippie doby, ktoré už nemajú čo stratiť a bez okolkov sa vtrepú pred kameru nech sa jedná o čokoľvek. Tiež tu máme babku vševedku s troma striebornými vlasmi plus mrte iných šialencov. Čo na tom, že študovaný skeptici vyzerajú dobre a dokážu zo seba dostať niečo viac než holú vetu. Demencia predáva a preto majú šialenci takmer celý priestor. Zvyšok času sa podelí medzi receptár o pažítke, cestovateľský denníček a nesmie chýbať 11.september! Každý s titulom Dr. sa može prejaviť tesne pred titulkami, aby divákovi náhodou nedošlo že sme tu vyše hodiny kukali doslova na blbov. Nič naozaj nič. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

ano, sice se dozvime, ze jeho predpovedi jsou neplatne, ale krom chlapa, ktery mel ztratit zuby ale on si nakonec umrel se zdravymi, se zadne kokretni vestby nedozvidame. Ano, az na 11.9. Ale to se nepocita, protoze to je v kazdem americkem dokumentu... ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že i po půl tisicíletí je Nostradamus stále populární a spousta lidí je přesvědčena, že na jeho "předpovědích" něco je? Odpověď je nasnadě, stačí si v noci zapnout televizi, zajít ke kartářce nebo přečíst si horoskop. Každý, kdo dokáže dostatečně mlhavě a nesrozumitelně formulovat běžné události a při tom se striktně vyhýbá jakýmkoli datům, jménům a faktům jiného druhu, může se stát s trochou psychologie důvěryhodným věštcem. Ve výčtu Nostradamových "úspěšných předpovědí" vidíme pouze události, jež se staly a lze je s texty spojovat jen při velké dávce fantazie. I ten největší odborník na problematiku není schopen na základě Nostradamových textů predikovat události dopředu, což nás jako i u jiných fenoménů vede do slepé uličky víry, kterou zatím nelze potvrdit ani vyvrátit. ()

Reklama

Reklama