Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kuchařská reality soutěž inspirovaná soutěží Master Chef Remcajícího (Fl'aše) Górdna - kterou o pár let později svým pro drahé licence tradičním způsobem zhajpovala a do směšnosti zrajtovala TV Nova. TV Prima využila "svého" Zdeňka Pohlreicha, pojala věc relativně skromně ("relativně" je klíčové slovo, a dojde vám díky nedostatku porovnatelného materiálu možná jen při seznámení s nováckou velkoprodukcí), a neomezila výběr soutěžících striktně na amatéry, laiky či chcete-li ne-profesionály. Vznikly tím zajímavé možnosti srovnání děvčete vařícího (a hlavně pečícího) pro zábavu, skutečného borce ze závodní jídelny, gurmánského kuchaře na objednávku, atd. atd. Jelikož nemám nic proti Romanu Vaňkovi a paní Filipová mi nevadila, a hlavně ze všech tří porotců netrčel režií naordinovaný umělohmotný odpor k tomu soutěžícímu póvlu (který by se časem opět režijním zásahem měnil v restek-p), díval jsem se na každý díl, a vždycky se slušně pobavil. Rozhodně to nebylo ideální, ale na sympatických 70% to bohatě stačí. Taky nedejte červené hodnocení pořadu, kde padají zásadní existenciální otázky jako: "Máme tu zelený marcipánový dort s nápisem Jarda Jágr. Proč?":) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Poněkud tupé nože. Uvítal bych, kdyby se od sebe jednotlivé díly nelišily jenom množstvím nakrájené mrkve, vykostěných kuřat a neúspěšných pokusů soutěžících spáchat harakiri škrabkou na brambory. Ano, šéfe! bylo pokaždé zasazené do odlišného prostředí s odlišnými lidmi a různou vrstvou plísně za sporákem, Na nože mne svou monotónností už po pár týdnech uspává. První málo akční úkol, zisk imunity, druhý málo akční úkol, šlus a nazdar. Hlavní důvod proč sledovat zůstává – Mr. P. Třebaže málo nabroušený, někdy přímo krotký a svým výskytem ne dost frekventovaný, aby mohl být označen za moderátora pořadu. Hlavní důvod proč nesledovat přichází naštěstí vždy až na konci a má podobu dámy, která měla ve vlastním zájmu zůstat u domácího lakování nehtů. Její afektovanost, pro kterou je třebas Pekelná kuchyně velice zábavná, se ke zbytku pořadu hodí stejně jako hromádka kečupu ke steaku z lososa 60% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Robert je sympaťák (i když teda vypadá dost hrozně), tomu bych to přála, ale asi nemá šanci. Snad to nevyhraje ten kokot Jaroslav. _____ (update: olol, tak přece) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jeden boží Zdeněček versus mnoho pekelných soutěžících. Na adresu papouškující dámy v porotě se raději nebudu vyjadřovat, bylo by to žalovatelné hned podle několika paragrafů:) Prima si zjevně neuvědomila, že Zdeněk Pohlreich je jedním z mála lidí, kteří mohou dělat one-man-show s občasnými přicmrndávači. Přijít s pořadem, kde má tak málo prostoru, byla kapitální chyba. A dramaturgicky ho zmršit druhá. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se již přejedla humoru Zdeňka Pohlereicha. Navíc soutěžící jsou příšerní. Jednotlivé díly jsou nudné a člověk se nijak nebaví. Co se týče vaření..témata mi přijdou neoriginální. No, na Pekelnou kuchyni hold nemáme.. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Pro mě originálni a musím se přiznat že po prvním dílu se mi to dokonce více zamlouvalo jak Ano, šéfe. S přibývajícími díly už ale kvalita velmi rychle klesá, začíná to být ohrané, půlka kuchařů naprosto nesympatická a celé mi to přijde tak trochu uměle vytvořené. Pohlreich navíc začíná už i na můj vkus až příliš machrovat a přejídá se mi. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich je zpátky! Bohužel v tomto pořadu nemá tolik prostoru na hlášky a stíraní lemplů jako v Ano šéfe!, ale obhajovat touto skutečností zdejší nízká hodnocení je podle mě blbost. Na nože! přeci není Ano, šéfe! 2, je to soutěžní reality show, takže formát pořadu je úplně jiný. Díky postupnému vyřazování stoupá napětí mezi soutěžícími. Navíc pořad nestojí jen na Zdeňkovi, protože porota je tříčlenná a každého si umí pořádně vychutnat. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s "Ano, šéfe!" poměrně nuda. Zdeněk nemá prakticky prostor na to, aby se mohl projevit, a soutěžící jsou z velké části tak nesympatičtí, že bych si i přála, aby ty čistky byly rychlejší. Zbavit se paní Evy Filipové by taky nebylo na škodu; z nějakého důvodu mě svým stylem projevu irituje stejně tak jako ti machři, kteří odmítají připustit, že by je amatér mohl někdy porazit. Ne, druhou řadu tohoto programu už sledovat nebudu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Snad jediná naše reality soutěž, která má i nějaký smysl. Celkem unikátní mix přístupu k vaření od všech typů plotny. Kde jsou další řady? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po dvou dílech: Neodsejpá to tak dobře jako Ano, šéfe! a celkově se to zatim drží víc při zdi. Jenže Pohlreich už zase začíná hláškovat, zbytek poroty taky nevypadá marně a na poměry českých reality show je to pořád nadprůměr. Zatim 70%, ale má to potenciál ke stoupající kvalitě. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem na prdlačky gurmán a mám podezření, že bych si na výtvorech pana Pohlreicha kdovíjak nepochutnala - což platí i pro soutěžící kuchaře, co se snaží vařit tak, aby se to plešatému kuliočkovi a jeho přicmrndávačům v porotě zamlouvalo (šmarjá, tu babu vyhrabali kde?!). Já před sebou chci v restauraci kupu amerických brambor, které zamatlám tatarkou, a k tomu smažák nebo kuřecí kapsu, na nějakou stravovací kulturu můžu nachrchlat! Když vidím v pořadu pofiderně naaranžované ty chudobné kupičky předražených snobských jídel, co mě absolutně nelákají, akorát s despektem odfrkávám. Především mě však celá ta soutěžní reality show vůbec nebaví, nemá to šťávu. Přirovnat pořad k jídlu, bude to lančmít s bramborovou kaší - v případě nouze poživatelné, nikoliv však delikatesa. 41% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V zásadě slabší než Ano, šéfe! ale rozhodně dobrá podívaná v porovnání s ostatními pořady, které se tváří, že jsou o něčem, přitom opak je pravdou. 3,5* ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Oproti Hells Kitchen, která byla pro tento pořad předobrazem, je to taaaaaaaaakhle slow. Ve třičtvrtěhodinových dílech se vlastně nic moc neděje a kdyby se to dalo změřit, tak by to mělo určitě nejdelší ASL z primáckejch pořadů. Odstranit Polhreicha na vedlejší kolej (a přidat mu tu strašnou stafáž v podobě obou porotců) byla podle mého názoru špatná volba. Vždyť i v Hells Kitchen má Ramsay ústřední - a hlavně nenahraditelnou - roli. Kdyby tady Polhreicha někdo vyměnil, nikdo by si toho snad ani nevšiml... Konec mojí dojmologie :) - - - Edit: Po tom, co jsem videl par dilu MasterChef Gordona Ramseye, tak mi to prijde jeste chudsi, nez prve :) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tupý pokus okopírovat populární, světoznámou a občas poměrně zábavnou "Pekelnou kuchyni" - ovšem s několika nutnými "českými" obměnami. Jak říkám: tupý pokus, tupý výsledek.;-) ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich se díky reality show „Ano šéfe“ zapsal do našich žaludků, jakožto nemilosrdný kritik nevalné úrovně českých restaurací. Pořad stál a padal s jeho nezaměnitelnou personou. A to je také jeden z důvodů, proč je „Na Nože!“ slabším pořadem. Jde totiž o kuchařskou soutěž ve stylu superstar, kde byl Zdeněk pouze členem poroty. Možná by to nakonec zas tak nevadilo, kdyby celá show nebyla ušitá tak horkou jehlou. Zbytek poroty je pro mnohé diskutabilní (obzvlášť Eva Filipová) a i když byla mezi soutěžícími řada výrazných osobností, opravdových sympaťáků bylo málo a tak nebylo komu fandit. Kulisy působily nepěkně lacině, ze samotného vaření nám režie často přinášela méně záběrů, než by bylo milé a to ještě v dost zmatečném sestřihu. Největším problémem ale byla neuvěřitelná chaotičnost v pravidlech a v soutěži jako takové. Může za to zmíněná horká jehla, střih, přehnaná snaha o pestrost a v neposlední řadě pravidla blbá sama o sobě. Řada rozhodnutí štábu/poroty pak v rámci vládnoucího chaosu působila nefér i mimo rámec vyřazování. Pořad tak zbytečně podrýval svou kredibilitu, až nešel příliš vnímat jako regulérní soutěž, ale spíš jako (pravda, v jádru celkem koukatelná) hůře sestříhaná show o vaření na čas/zadání. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím lepší 3* (protože Pohlreich nemá tolik prostoru jako v ANO, ŠÉFE! a ti dva přicmrndávači mě spíš serou, ten plešatý satan by v klídku utáhl sám jakýkoliv pořad), uvidíme, jestli to bude z hlediska zábavy a kvality spíše stoupat nebo klesat. Možné je v podstatě obojí. __ Po skončení pořadu ponechávám původní hodnocení, jelikož si to od začátku drželo zhruba stejnou úroveň až do finále. 60 - 70 % ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Soutěž / Reality show). O trochu méně kvalitní jak Pohlreichovo Ano, šéfe, ale ani tohle není vůbec špatné, jen záleží na vkusu. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 60% (3*) | ()

Reklama

Reklama