Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická pohádka Hanse Christiana Andersena o bláhovém císaři, který uvěřil, že je možné mít neviditelné šaty. Obklopený pochlebujícími dvořany, zcela v područí svého rádce, žije mladý císař Evan svůj prázdný život. Vše kolem něj je umělé a skutečný cit zcela vymizel. Ale nebylo tomu tak vždycky. Evan totiž býval obyčejný chlapec, kterého popletený kouzelník proměnil v císaře. A chamtiví dvořané hned vycítili šanci, jak co nejvíce obrat nezkušeného panovníka. Naštěstí na Evana nezapomněla krásná dívka Marija, která se pokusí vše vrátit do starých a mnohem Šťastnějších kolejí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na ruskou pohádku to je nějaké nijaké. Zvláště ta scéna, kdy císař dostane od podvodníků neviditelné šaty je nedostatečně propracována. Podvodnícii se sice snaží, ale císař stojí jak strašák v zeli a ani se nepohne. Kdysi jsem viděla pohádku se stejným názvem, ale to byla jiná třída ! Děti jsou sice skromní diváci, ale zase takhle šidit by se ani ty děti neměly. Jsem zklamána. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo to sem napsal, že jde o muzikál??? Za půlhodiny ani náznak muzikálu a sama o sobě je to nudná pitomost. Nesympatické postavy, spousta hloupých keců. Neznám originál a ani nechci. Po půlhodině nudy vypnuto. 201204083100/8000/8031++++++++++ On se tento nemuzikál jmenuje sice „Slavík“, ale co už s volama, kteří místo aby název filmu prostě přeložili, raději vymyslí nový. Pokud možno lákavější. No, oni to Rusové také pěkně zasklili. Dlužno říci, že ten motiv páně Andersena zde je. Ovšem celý film je bohužel k nekoukání. Zaujaly jen jména, ale jinak nic. Ani tu dvacku za kostýmy dát nemohu, jako u předchozích dvou verzí této „pohádky“. Strašně se to táhlo a nemohl jsem se dočkat konce. 20190712 ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Pohádka je v některých momentech dost slabá. Vše zachraňuje popletený kouzelník. Hlavní hrdinka je opravdu velmi krásná. Pohádka mi příjde taková nedotažená, ale ve své době mohla být dost úspěšná. ()

Reklama

Reklama