Reklama

Reklama

VOD (1)

V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma. The Imitation Game vypráví příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem s ním jeden dokumentární, jeden seriál a 6 filmů. Ve filmu mi nevadil, ale za to ten film jo.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Skripi

Takhle mě po ránu rozsekat!

Nemáš tam ještě nějakou hlášku? Třeba že Daniel Day-Lewis je úplná nula, kterou bys neobsadil ani do Ordinace v růžové zahradě?

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

škoda až do teď sem ho měl docela rád, ale po té, co sem si přečetl že je to strašný herec, tak ho už nemám rád

na příspěvěk reagoval Inirdin

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

miluju zitopisne dramata.....tudiz nemam co vytkout jen mi prislo lito ze az soucasna a nedavno minula spolecnoist si uvedomila az prislis pozde o jakeho cloveka prisla ze se mu neomluvila uz davno za to ze byl gay... :(((((

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Podla mojho nazoru je herecke umenie to, ze pocas pozerania filmu zistite, ze uz nevnimate znameho herca, ale len jeho filmovu postavu, pretoze herec to tak dokonale zahral. Benedict Cumberbatch by si pokojne zasluzil Oscara. Celkovo ma film zaujal kvoli zobrazeniu pozadia vojny ako takej. Ako je ku koncu filmu povedane, vojna nie je len o bitke, ale aj o informaciach. A este jeden aspekt: mnohi ludia ani dnes nevedia, kto vsetko pomaha ludstvu na ceste k dobru tak, ako pomahal Turing a nikto o tom dlho nevedel.
Top hlaska filmu: "Sometimes it is the people no one imagines anything of who do the things that no one can imagine."

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Trošku vo Enigme a vo faktech kolem skutečných lamačů kódů. No spíš trošku víc :)
http://www.youtube.com/watch?v=d2NWPG2gB_A
http://www.youtube.com/watch?v=kj_7Jc1mS9k

Btw Britové dokonce posílali amíkům, který měli větší kvantum těch dekódovacích BOMBE mašin "programy / zadání" kabelem pod Atlantikem a za hodinu dostali z ameriky výsledek. Oho! První mezikontinentální počítačová komunikace dávno před optikou, satelitama a internetem. Sice ruční, ale přeci :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

SPOILER. Tam bylo řečeno, že nějaké depeše rozluštili pomocí analýzy výskytu písmen (to je stará metoda, kterou používali) načež jim Turing říká, že to byla náhoda, štěstí. Ale sem tam něco se jim povedlo.

Ono to ale nebylo úplně přesně takhle, jak je ve filmech (i starších). Ve filmech je to přeci jenom zpracované pro diváky. Rozhodně ale důležitý je, že jim došlo, že enigma má slabinu v tom, že žádné písmeno nemůže zastupovat samo sebe (to zase nechápu já, proč to vlastně nešlo) a že jim došlo, že ve zprávách jsou určitě nějaký slova, co se opakujou. Ale neřekla bych, že jim to došlo tak pozdě, jak je to podaný v tom filmu.

na příspěvěk reagoval ti88na

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

*******SPOILERMôže mi niekto vysvetliť, ako to rozlúštili ? Veď vlastne oni sa snažili odhaliť nastavenie stroja a podla toho dešifrovať správu...a zrazu majú nejaké už dešifrované správy a tie použijú na odhalenie toho nastavenia..to nedáva zmysel..odkial zobrali tie dešifrované správy o tom počasí ???SPOILER*******

na příspěvěk reagoval bloodcountes

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

on to věděl, netoužil po slávě, chtěl jenom, aby ho nechali pracovat......ale to chtěl moc....

btw: kvanta příběhů jo, ale podobných mozků, jako měl Turing, zase takový kvanta nebyly...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

evulienka3

evulienka3 (hodnocení, recenze)

DannyBoy80 , bloodcountes

Ja som videla všetky spomínané filmy a okrem Bradlyho, ktorého výkon ma nijak nenadchol by som si cenu vedela predstaviť v rukách ktoréhokoľvek z tých pánov, ale srdcom to najviac doprajem Benedictovi to je bez debaty! A samozrejme som za neho aj zahlasovala :-))

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

DannyBoy80

neviděla a ani to moc neplánuju, skouknu jenom TOE a AS, to jo. TOE určitě, AS jenom jestli budu mít někdy zase takovou tu zvrácenou náladu na nálož americkýho patriotismu a patetiky... Občas se to stane.))

na příspěvěk reagoval evulienka3

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Martin741

Tohle sem píšeš jen proto abys nasral lidi co si hrajou na to jak uber tolerantní jsou... Příště to zkus jinak strukturovat, takhle je to moc očividny a levny.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Tak tohle je přesně moje krevní skupina - skvělý film a skvělý Cumberbatch - sem mu to sežrala i s navijákem.  

Pro mě jasných 5*. Zajímavý jsou ty videa - v komentu RedAKa odkazy - díky za rozšíření obzorů :-)        

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

JosephineM

Film som videl a toleranciu hlasam. Lenze aku toleranciu? Rasovu, nabozensku, etnicku/narodnostnu a psychicku /psych. problemy, Aspergerov syndrom, etc etc/. NEHLASAM SEXUALNU TOLERANCIU!  A TO, ZE NIKDY! Takze keby stat potopil Turinga za psych. problemy, autizmus, Aspergerov Syndrom, OCD myslienky etc etc, dam filmu kludne 100 %. Vzhladom na to, ze ho potopil za vyebanu homosexualnu orientaciu, je mi to u prdele a zvysoka na to seriem, u mna maximalne 5 %. Tak  

na příspěvěk reagoval Inirdin

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

nejlepší tady ho raději vůbec nezminovat, nebo se tu zjeví a nastane nám tu peklo...

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

JosephineM

no, akurát aj ja tu chcem napísať k verbalovi, že aký je diletant a vidím že nie som prvý s kritikou :)) . (Hneď na začiatku spomeniem že nie som gay, pretože to okamžite napadne ako prvé verbala a jemu podobných LOL) .Jeho domnelú vzdelanosť, v skutočnosti nevzdelanosť, čo sa týka enigmy, Turinga, Flowersa a Newmana si každý môže rýchlo overiť z hodnoverných informácii na nete. A ešte tu ide poučovať, debko xD. 

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Z komentáře uživatele Verbal se mi chce zvracet. Ani mě radši nezajímá, ze které žumpy vylezl. A jak koukám, i v diskuzi je stejný primitiv, radši nejmenovat, jen, že przní příjmení jednoho amerického herce italského původu... Měl by se vrátit zpět do své jeskyně a z ní ochraňovat své oblíbené pedofily. Ať si dál věří ve své stupidní pohádky.

Toto je nádherný film, plný silných momentů a slabších, občas jsem měla husí kůži. Ale stojí za každou minutu a ráda ho uvidím znova. 

na příspěvěk reagoval Mukade, Martin741

Související novinky

Cumberbatch a velký elektrický duel

Cumberbatch a velký elektrický duel

20.12.2016

V minulých letech platilo, že si zhruba polovinu filmových a seriálových géniů zahrál Benedict Cumberbatch. Britská hvězda se objevila v Hawkingovi, Sherlockovi, Kódu Enigmy, Doctoru Strangeovi nebo… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Benedict Cumberbatch je Doctor Strange

Benedict Cumberbatch je Doctor Strange

05.12.2014

Po několika měsících spekulací je konečně jasno. Role špičkového neurochirurga Stephena Strange, který se po autonehodě zaplete do hrátek s magií a alternativními dimenzemi, si zahraje Benedict… (více)

Reklama

Reklama