Reklama

Reklama

Lady Blue Shanghai

Krátkometrážní / Mysteriózní / Romantický
Francie / USA, 2010, 16 min

Obsahy(1)

Tajomná kabelka v Shanghaiskom hoteli, ktorá môže ale nemusí byť súčasťou skutočného príbehu, alebo sna, ktorý sa mohol, ale aj nemusel hlavnej hrdinke prisniť. Tápanie po skutočnosti a snaha pochopiť, čo sa deje, dáva odvahu hlavnej hrdinke si spomenúť na veci uložené hlboko v jej podvedomí, v ktorom vystupuje jeden muž a modrá ruža. (ScarPoul)

(více)

Recenze (49)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ano je to skutečně lynchovsky natočeno, ona typická atmosféra, dítko, které nezapře svého otce. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že David v posledních letech tápe. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Nedůstojné Davida Lynche ve všech ohledech. Dokázal bych pochopit, že dělá reklamu na kabelky, kdyby mu Dior poskytl velké peníze na vytvoření něčeho, na co by jinak neměl prostředky. Ale pár hnusných digitálních scén se třemi herci může natočit kdykoliv, o čemkoliv a s kýmkoliv. Když se děj nuceně lynchovského kraťasu točí kolem zakouřené kabelky od Dioru, působí to jen směšně. Odpad je možná trochu přehnané hodnocení, ale co... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Proboha, čekáte snad, že jako Lynchův věrný fanda, modloslužebník a oddaný obdivovatel mohu po zhlédnutí tohoto kraťasu konstatovat něco jiného, než že je lynchovsky dokonalý? :) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

krátky film, o ktorom zatiaľ neviem, čo si mám myslieť. ako reklama to rozhodne nefunguje. ako samostatný film tiež nie. mám pocit, že v tejto novej, "digitálnej" ére sa lynch vracia ku svojim najranejším koreňom, keď točil svoje prvé filmy, prvé kraťasy premietané na sochy a podobné experimenty ešte ako študent výtvarnej školy. rukopis a štýl je tu ľahko rozpoznateľný a typicky lynchovský (dialógy, hudba...), ale nemôžem si pomôcž, estét vo mne sa búri a tomuto jeho obdobiu zatiaľ nemôžem prísť plne na chuť. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tradiční Lynchův postup spočívající v nepochopitelnosti nepochopitelného. Velkým plusem, ale zároveň i mínusem byla kamera - v prvním případě záběry z hotelu, v tom druhém prapodivně sekaný a rozmázlý obraz. Marion Cotillard byla pro tuto roli skvělá, stejně jako výběr oné dobové hudby, ale všechno to přebíjí nedostatek jakéhokoli hlubšího smyslu, který jsem zde já (možná ke své smůle) nenašel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanda Lynchových výtvorů jsem zůstal po zhlédnutí tohoto krátkometrážního snímku hluboce zklamán. Co to jako mělo být? Otřesná kamera nám nabídla nechutnou přehlídku rozmazaných záběrů a nebýt docela slušné hudby, tak jsem to asi vypnul. Atmosféra sice měla jistý mysteriózní nádech, jenže všechno kolem dokola bylo špatně. Dokonce ani výkon Marion Cotillard nebyl moc dobrý. Nadržený taxikář jí dokáže rozpálit mnohem víc, než čmoudící kabelka… ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Lady Blue Shanghai je typický Lynchovský film. Neustále v ňom tápate medzi snom a realitou. Medzi tým čo je skutočné a tým čo je vymyslené. Tentokrát má ale tento kraťas príbeh, ktorý aj keď nie je ľahko uchopiteľný, dáva možnosť prejaviť hercom skutočné emócie a v pozadí z Lynchovou hudbou krásne kooperuje. Pre Lynchofila ale predvídateľná záležitosť, s pekným vizálom a atmosférou, ale na konci zostáva jednoducho pocit, že tu niečo dôležité chýbalo. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Lynchoidních kraťasů, který vzniknul v období po Mulholland Drive a stojící za pozornost. Tématikou bych řekl, že se opírá o minulý život a jeho znovu prožívání, resp. znovu vzpomínání. Krásná tajemná až snová atmosféra. Ke shlédnutí ZDE. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Lynch sa upísal reklame a snobskej zbytočnej značke a svojím tajomnom, ktoré ľudí fascinuje im urobil dobrú propagáciu, navyše osoba, akou je Marion Cotillard tomu tiež pridala svojím presvedčivým herectvom. Mnohí ľudia v tomto svete sú geniálni, ale slúžia zlu, či už vedome alebo nevedome. Mne toto kúzelné neprišlo, mnohí to hodnotia dobre, len aby nevyzerali pred masou ľudí, ako že to nepochopili a tak sa často tieto ilúzie podporované strachom, pseudoodborníctvom a mnohými inými záležitosťami podporujú a potom si ľudia môžu pripadať skvelo, keď robia umenie a hádajú sa o maličkosti, pričom samú podstatu zle pochopili, často sú to aj veľké osobnosti, preto tu kapitalizmus stále funguje. Je mi ľúto, že ľudia, ktorí by mali byť vzorom a mali by viesť proti tomu, to propagujú. Pre mňa to bol mysteriózny odpad, bez vnútornej hodnoty. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že nejsem dost velký intelektuál, možná jsem úplně blbá a nebo je důvodem prostě to, že nejsem vyloženě fanynka Lynche, ale tohle bylo vyloženě o ničem. 1* ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nadherna nocni neonova Shanghai ve spojeni s Davidem Lynchem je smrtelna kombinace. Cele je to sice kapku prazdne a o nicem, ale koneckoncu se jedna jen o promo na Dior kabelku. Pokud by ale Lynch natocil svuj dalsi celovecerni film v podobnem asian prostredi (a klidne i s kvalitni Marion Cotillard v hlavni roli), mohlo by se jednat o highlight a vitane zpestreni jeho kariery, protoze se uz prilis dlouho placa na stejnem pisecku. Exoticka vypravnost je jeden z elementu, ktery jeho filmum vylozene chybi a zmena prostredi by mu na stara kolena urcite zafungovala jako silna inspirativni injekce. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase jeden lynchovský kraťas, který, když už nic jiného, má alespoň trochu děje. Marion Cotillard se vrací do hotelového pokoje, kde se zjeví kabelka. Ono je to vlastně celé velká reklama na značku Dior. Kde se tam ta kabelka vzala? Co to znamená? No, odpověď, jasnou, nečekejte. Tohle je prostě Lynch, který už si tak moc hraje, že vlastně zapomněl, že jsou tu i jiní, co chtějí něco vidět. No, jsem zvědavý, jestli se ještě dočkáme něčeho, co by bylo trochu koukatelné bez potřeby LSD. ()

Reklama

Reklama