Reklama

Reklama

Lady Blue Shanghai

Krátkometrážní / Mysteriózní / Romantický
Francie / USA, 2010, 16 min

Obsahy(1)

Tajomná kabelka v Shanghaiskom hoteli, ktorá môže ale nemusí byť súčasťou skutočného príbehu, alebo sna, ktorý sa mohol, ale aj nemusel hlavnej hrdinke prisniť. Tápanie po skutočnosti a snaha pochopiť, čo sa deje, dáva odvahu hlavnej hrdinke si spomenúť na veci uložené hlboko v jej podvedomí, v ktorom vystupuje jeden muž a modrá ruža. (ScarPoul)

(více)

Recenze (49)

bachacek 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě napadlo, že si třeba dělá legraci. Třeba ho tak popudilo, že má po Blue Velvet točit reklamu na modrou kabelku, že se rozhodl vzít to, natočit co největší hloupost s několika nicneříkajícími 'lynchovskými' prvky a pak sledovat, jak to všichni jak poslušné ovečky chválí. A ač se tohohle nápadu ještě plně nevzdávám, tak jak ubíhala jedna dlouhá minuta za druhou, začalo mi docházet, že to pan Lynch asi bohužel myslel vážně. Škoda. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nadherna nocni neonova Shanghai ve spojeni s Davidem Lynchem je smrtelna kombinace. Cele je to sice kapku prazdne a o nicem, ale koneckoncu se jedna jen o promo na Dior kabelku. Pokud by ale Lynch natocil svuj dalsi celovecerni film v podobnem asian prostredi (a klidne i s kvalitni Marion Cotillard v hlavni roli), mohlo by se jednat o highlight a vitane zpestreni jeho kariery, protoze se uz prilis dlouho placa na stejnem pisecku. Exoticka vypravnost je jeden z elementu, ktery jeho filmum vylozene chybi a zmena prostredi by mu na stara kolena urcite zafungovala jako silna inspirativni injekce. 6/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanda Lynchových výtvorů jsem zůstal po zhlédnutí tohoto krátkometrážního snímku hluboce zklamán. Co to jako mělo být? Otřesná kamera nám nabídla nechutnou přehlídku rozmazaných záběrů a nebýt docela slušné hudby, tak jsem to asi vypnul. Atmosféra sice měla jistý mysteriózní nádech, jenže všechno kolem dokola bylo špatně. Dokonce ani výkon Marion Cotillard nebyl moc dobrý. Nadržený taxikář jí dokáže rozpálit mnohem víc, než čmoudící kabelka… ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Nedůstojné Davida Lynche ve všech ohledech. Dokázal bych pochopit, že dělá reklamu na kabelky, kdyby mu Dior poskytl velké peníze na vytvoření něčeho, na co by jinak neměl prostředky. Ale pár hnusných digitálních scén se třemi herci může natočit kdykoliv, o čemkoliv a s kýmkoliv. Když se děj nuceně lynchovského kraťasu točí kolem zakouřené kabelky od Dioru, působí to jen směšně. Odpad je možná trochu přehnané hodnocení, ale co... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Lady Blue Shanghai je typický Lynchovský film. Neustále v ňom tápate medzi snom a realitou. Medzi tým čo je skutočné a tým čo je vymyslené. Tentokrát má ale tento kraťas príbeh, ktorý aj keď nie je ľahko uchopiteľný, dáva možnosť prejaviť hercom skutočné emócie a v pozadí z Lynchovou hudbou krásne kooperuje. Pre Lynchofila ale predvídateľná záležitosť, s pekným vizálom a atmosférou, ale na konci zostáva jednoducho pocit, že tu niečo dôležité chýbalo. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama