Reklama

Reklama

Recenze (11)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film jsem viděl před 6 lety a nezabodoval u mě. Dostal jsem jedinečnou příležitost prověřit si, jak můj filmový vkus za 6 let dozrál. Tuto zkrácenou verzi vnímám nyní podstatně jinýma očima a jsem okouzlený. Příliš mě nepřekvapuje, že tento projekt nevyšel Lynchovi jako seriál. Přiznám se, že bych zřejmě neměl chuť jej sledovat jako seriál, protože si nedovedu představit, že by něco mohlo šlapat takhle dobře po delší dobu. Jako film však funguje velice dobře. Po celou krátkou stopáž jsem byl k televizi přikovaný. Příběh je neskutečně zajímavý, respektive všechny jeho vrstvy. Hrozně mi sedla snová atmosféra. Ze všech stran je to skvěle zahrané. Stává se jen výjimečně, že má některý seriál takhle našlapaný pilot, jen se znovu zopakuji, že by to podle mě dlouho nemohlo fungovat na takové úrovni a byl by opravdu hřích něco tak vydařeného zprznit množstvím stěží průměrných epizod. Celovečerní verzi filmu dám rozhodně další šanci. Stejně tak dalším filmům od Lynche, které jsem v mládí pohanil. Nějak jsem zkrátka tomu jeho stylu přišel na chuť. Taktéž mi to celé dávalo v kratší verzi podstatně větší smysl než před lety. Vzhledem ke krátké stopáži nedostal David zřejmě možnost mi zamotávat hlavu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde o nič nové, pretože väčšina (ak nie všetko) záberov bola použitá v celovečeráku. Je to, ale celkom dobrá rarita vidieť niečo takéto. Pilot k ako vieme nezrealizovanému seriálu má samozrejme kvality rovnomenného filmu a v ABC museli vtedy pracovať asi dobrý debili, keďže toto ďalej nepustil. Ako ak by povedal Jules z Pulp Fiction, ten pilot dostal šmitec! Teraz s odstupom času a v tejto skrátenej forme je dobre vidieť, že to Lynch vymyslel skvele a, že si to proste pýtalo ďalšie časti. Veľká škoda tohto kroku, pretože z toho mohol byť druhý Twin Peaks. Ja chcem viac, chcem ďalej snívať. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi to neviem hodnotiť, ako keby neexistoval film. Ako pilot je to určite skvelé, seriál mohol byť pecka. Ale ten zostrih, ktorý vytvoril Lynch do kín, patrí medzi najlepšie filmy, čo som videl, a do neho tomuto pilotu chýba niekoľko hlavných point a scén. Chýba tomu úvod v bistre, chýba tomu Klub Silencio, chýba tomu lesbická scéna… vlastne s výnimkou “This is the Girl” tomu chýbajú všetky moje obľúbené scény. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Ako odpaľovací pilot k seriálu (by to bolo) geniálne. Oproti celovečernej verzii (teda prvým dvom tretinám) tu chýba silná scéna zo Silencia, naopak „pribudli“ napr. dva hudobné mikro odkazy na Sunset Blvd. (1950) v podobe 5-sekundových zvukových stôp (keď je záber na prechádzajúce policajné auto a následne nápis ulice Sunset Blvd. + záber na vchod štúdia Paramount.). Tajuplná kritika Hollywoodu a štúdiového systému: „This is... the girl.“ ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oseklá přibližně polovina Mulholland Drive, některé scény navíc zkrácené... ale to všichni asi víme. Je to samozřejmě nedodělek, když byl plánovanej seriál... a možná je škoda, že nevznikl... ale možná ne. U Mulholland Drive je hodně "možná". Jsou zde jen asi 2 nepodstatné extra scény, které nám nedají žádné nové informace vedoucí k pochopení filmu z r. 2001 (možná). Vidět toto bez vidění konečné verze a byl bych nasraný, že to nijak neskončilo. Vidět konečnou verzi a pak vidět tohle (můj případ) a nic nového to nepřinese. Z těchto důvodů pokládám tento film jako zbytečný, a proto hodnotím tak nízko. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Film s hororovou atmoškou a sexy Naomi s trochou erotiky..... a koukám, že to je televizní film, tak to jsem asi neviděl, nebo respektive ne celé. Škoda, že z toho nevznikl ten zamýšlený seriál. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť ma baví fakt, že tento snímok má lepšie hodnotenie ako ten známejší celovečerný. Zrejme je to tým, že množstvo užívateľov si myslí, že hodnotí práve celovečerák, ale toto je ozaj len televízny pilotný diel k pripravovanému seriálu, z ktorého napokon vzišlo. Keďže väčšina pasáží z tohto snímku je použitá aj v tom celovečernom, tak toto asi nemá veľmi význam jednak sledovať, ale aj hodnotiť. Za tú atmosféru dávam tri hviezdy. 60 % ()

Reklama

Reklama