Reklama

Reklama

Frankfurtský proces za Osvětim

(TV film)
  • Česko Verdikt v případu Osvětim (více)

Obsahy(1)

V prosinci 1963 se před porotu frankfurtského soudu dostal jeden z nejvýznamnějších a nejdramatičtějších případů, týkajících se holocaustu. Jednalo se o frankfurtský proces s osvětimskými zločinci. Obžalovanými bylo 22 příslušníků SS, kteří pracovali pod Hitlerovým velením v koncentračním táboře v Osvětimi. Všichni byli obviněni ze spoluviny za masové vyvraždění milionů lidí. Ti, kteří pobyt v koncentračním táboře přežili, se poprvé po dvaceti letech opět setkali tváři v tvář se svými mučiteli a vypovídali proti nim před soudem. V rámci tohoto procesu vyšla víc než kdy jindy najevo hrůzná fakta o nacistické vyhlazovací mašinérii. Jak se Hitlerovi podařilo získat tak velkou podporu široké německé veřejnosti? Jak si soudy nově vznikající SRN měly poradit se zločiny nacistické minulosti? Poprvé v německé soudní historii byly výpovědi svědků (celkem bylo vyslechnuto 350 lidí z 19 zemí) a obviněných zaznamenány na pásek a nyní se objevují v tomto pořadu, aby umožnily znovu sledovat průběh procesu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Informačně nabitý a zajímavý dokument. Ovšem bez emocí. Ne, že bych potřeboval vidět nějaké drastické záběry, nebo si pobrečet, nebo si zanadávat, jaký byli fašisti svině, ale takto to působí strojově a tolik ty zrůdnosti nevyniknou. "Lepší" alternativa je " Holocaust - Odhalené koncentrační tábory". ()

spookee 

všechny recenze uživatele

Dokument plný výpovědí frankfurtskeho procesu a fotografií... dokument je ale natočen jaksi bez emocí,ploše. při porovnání s ostatními dokumenty tento zasype diváka informacemi,ale emočně nepůsobí... ()

Reklama

Reklama