Reklama

Reklama

The Day After Trinity

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh mistra Oppenheimera, projektu Manhattan a zrodu A-bomby. Čím tady ten dokument vyniká (vůbec nevadí jeho stáří, ba naopak) nad ostatní na stejné téma, je působivá výprava a silná sbírka vzpomínek bratra Franka a dalších vědců seniorů. Včetně úvah dát vše k ledu v den vítězství nad nacisty... Koho více zajímá ostudný proces let padesátých, pak račte navázat si zde. "A Faustian bargain is when you sell your soul to the devil in exchange for knowledge and power." [seznam atomic age dokumentů u mě v Deníčku] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní přístup k otci atomové bomby, jeho snažení vyrobit bombu, pak usilování o její omezení či zákaz a nakonec tajné potlačení a zdiskreditování. Vše přesvědčivě osvětlují svědci a spolupracovníci. Otřesné. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený a celkem poutavý dokument, skládající se zejména z rozhovorů s vědeckým týmem (respektive co z něj zbylo) vhodně proloženými dobovými záběry. Slušná technická kvalita, i barevné to je. Jediné co se dá vytknout je absence nějakého úvodu - kdo se o problematiku nezajímá, asi si z tohoto filmu moc neodnese. ()

Reklama

Reklama