Reklama

Reklama

Epizody(4)

„Vedlejší produkt“ filmu „Tohle je Anglie“ z roku 1986 s dějem zasazeným o tři roky později, se zaměřuje spíše než na subkulturu skinheads na scénu modernistů (mod revival). Stejně jako ve filmu „Tohle je Anglie '86“ je hvězdou Thomas Turgoose jako Shaun, ačkoli Lol (Vicky McClure) a Woody (Joe Gilgun) hrají ještě významnější role.Příběh se odehrává během Světového poháru FIFA 1986. Když Shaun složí poslední školní zkoušku, uvědomí si, že bude muset najít svou cestu ve světě. Jeho přátelé, ke kterým patří Woody, Lol, Smell, Gadget a Meggy, jsou stále kolem, hledají lásku, zábavu a práci. (Filmbox)

(více)

Recenze (26)

Mol 

všechny recenze uživatele

AND I'M SURE THAT TABLE HASN'T BEEN IN THAT POSITION BEFORE! Mno trochu mi tam chybělo to skinheadství. Už si ani nevyholujou hlavy a rvačka je tam jen jedna. Trochu slabí na film o téhle subkultuře. Kdyby jim dali normální hadry a nepouštěli reggae, tak by to mohl být film o komkoliv jiným. Všichni jen šoustaj se všema, nemakaj, v barákách mají bordel a občas se projedou na skůtrech. Ale mi to stačí. Fred Perry, marteny, kerky a jsem spokojen. ENGLAND! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z počátku poněkud zavládlo rozčarování, páč tam najednou za ty tři roky všichni z toho skinheadství vyrostli a v tomhle ohledu to dost ztratilo na originalitě a přitažlivosti a v podstatě se z toho stali takoví o něco humornější retro Skins. Trošku se mi tu nezdál to, jak se změnili některý postavy z filmu - hlavně teda ty dva slizký náckové, který jsou tady najednou milý a se všema kamarádský. I styl vyprávění se změnil, kdy předtím to bylo jen z pohledu Shauna, zatímco teď už to takhle vymezený není. I tak to je ale ve všech ohledech jinak skvělá a silná věc, kterou jsem musel zkouknout prakticky na jeden zátah. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní film mě až tolik nechytil, ale tahle minisérie je opravdu silná káva. To, co se původně tváří jako řešení teenagerovských problémů nakonec vyeskaluje v opravdu drsné drama. Postavy se vyvíjí a oproti původnímu filmu opravdu posouvají. Je zajímavé sledovat tak různorodou skupinu lidí, které i tak něco spojuje. A není přitom třeba velebit herectví Josepha Gilguna nebo Vicky McClure, ale vítr z plachet jim bere Stephen Graham, když se na scéně objeví Combo. Jsem hodně zvědavej na to, kam se dostanou za další dva roky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dramediální život lopat ve Spojeném království. 1) Skinheadi dospívají. Vyrůstají ze svého polodětského vzdoru a začínají se starat. Pravda, nejde jim to. Ale perou se statečně a s elánem s omezeními, která mají (prostředí, intelekt, vzdělání, nezaměstnanost i vlastní minulost). 2) 26letý Joseph Gilgun (Woody, který se žení) s příšerným účesem a 23letý Michael Socha (Harvey s melírem) jsou malou úlitbou touze po pěkných klucích. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Plus This is England '88, plus This is England '90 a plus This is England - film. Jop, tohle se mi trefilu do fkusu úplně maximálně, spousta (ne)sympatických postav, řešících normální problémy obyvatel z ne zrovna oxfordských vrstev. A už je úplně jedno, kdo je skinhead, kdo je feťák nebo kdo je... Shaun (btw fuckt skvělej Thomas Turgoose). A Joseph Gilgun v roli Woodyho aspiruje na největšího seriálového sympaťáka ever... aspoň mezi skinheady (Achtung! Neplést s náckama!). Shane Meadows nám tady odkryl svoje mladistvý telecí roky, jak a kterak to vypadalo v dobách Thacherky (a chvilku po ní). Seriál určitě ne pro každého, ale pokud máte rádi britské drámo, se spoustou skvělý muziky (Madness, Stone Roses etc.), momentálně asi není lepší série. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • V poslednej epizóde mini-série, v čase 33:54, keď klope Combo na dvere, si môžeme v odraze dverí všimnúť člena štábu. Kameramana v odraze okna vidieť aj v ďalšej scéne, keď Combo pozerá cez okno dnu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama