Reklama

Reklama

Epizody(4)

„Vedlejší produkt“ filmu „Tohle je Anglie“ z roku 1986 s dějem zasazeným o tři roky později, se zaměřuje spíše než na subkulturu skinheads na scénu modernistů (mod revival). Stejně jako ve filmu „Tohle je Anglie '86“ je hvězdou Thomas Turgoose jako Shaun, ačkoli Lol (Vicky McClure) a Woody (Joe Gilgun) hrají ještě významnější role.Příběh se odehrává během Světového poháru FIFA 1986. Když Shaun složí poslední školní zkoušku, uvědomí si, že bude muset najít svou cestu ve světě. Jeho přátelé, ke kterým patří Woody, Lol, Smell, Gadget a Meggy, jsou stále kolem, hledají lásku, zábavu a práci. (Filmbox)

(více)

Recenze (26)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oproti celovečernému počinu “T.i.E.” je táto o dva roky neskôr posunutá mini séria, rapídne odlišnou, dejovou variantou. Divák sleduje osudy viacerých postáv, pričom podaktoré z nich sú vyobrazené pomerne bizarným, podivným spôsobom, čo nie vždy plní účel dramatizácie. Chcel som dať tri, no tá posledná časť ma celkom slušne “zaskočila” .. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Křečovitá snaha o bizarnost. Natolik za každou cenu, že mě to záhy přestalo bavit a nakonec otravovalo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dávam "iba" štyri hviezdy, nakoľko je to o dosť slabšie jak pôvodný film, zo všetkých tých klišé plne rozvinú iba jedno (ale že fest), a asi práve preto, už to šokuje iba formou. Respektíve výbornou réžiou. Tá posledná epizóda ... hmm. Vole triaslo ma ešte polhodinu. Drsné, drsné, drsné ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle ne, z filmu o frustraci nižší vrstvy se stal utahaný příběh o skrývaných vinách a tajemstvích. Ale přehnaně, neuvěřitelně a v dramatickém závěru - sorry - i nezamýšleně legračně. S důrazem na zobrazování nepříliš estetického sexu. /17. 11. 13./ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Plus This is England '88, plus This is England '90 a plus This is England - film. Jop, tohle se mi trefilu do fkusu úplně maximálně, spousta (ne)sympatických postav, řešících normální problémy obyvatel z ne zrovna oxfordských vrstev. A už je úplně jedno, kdo je skinhead, kdo je feťák nebo kdo je... Shaun (btw fuckt skvělej Thomas Turgoose). A Joseph Gilgun v roli Woodyho aspiruje na největšího seriálového sympaťáka ever... aspoň mezi skinheady (Achtung! Neplést s náckama!). Shane Meadows nám tady odkryl svoje mladistvý telecí roky, jak a kterak to vypadalo v dobách Thacherky (a chvilku po ní). Seriál určitě ne pro každého, ale pokud máte rádi britské drámo, se spoustou skvělý muziky (Madness, Stone Roses etc.), momentálně asi není lepší série. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Rok '86. Návrat do vyjetých kolejí bezstarostného života maloměstských skinheadů, rebelů bez příčiny. Někteří vyrostli, další se pořád topí ve vlastních malých problémech a jiným se vracejí stíny minulosti. A právě zdánlivě pohodová, někdy skoro melodramatická atmosféra s hrdiny této Anglie víc a víc sbližuje. To, co by jiný seriál roztáhl na několik dlouhých řad, se v této minisérii podařilo nacpat do neskutečně intenzivních čtyř dílů. Tematický posun od roku '83 a k nové hlavní hrdince nemusí svědčit každému ale ten kdo přistoupí na Meadowsova částečně autobiografická pravidla neprohloupí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dramediální život lopat ve Spojeném království. 1) Skinheadi dospívají. Vyrůstají ze svého polodětského vzdoru a začínají se starat. Pravda, nejde jim to. Ale perou se statečně a s elánem s omezeními, která mají (prostředí, intelekt, vzdělání, nezaměstnanost i vlastní minulost). 2) 26letý Joseph Gilgun (Woody, který se žení) s příšerným účesem a 23letý Michael Socha (Harvey s melírem) jsou malou úlitbou touze po pěkných klucích. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z počátku poněkud zavládlo rozčarování, páč tam najednou za ty tři roky všichni z toho skinheadství vyrostli a v tomhle ohledu to dost ztratilo na originalitě a přitažlivosti a v podstatě se z toho stali takoví o něco humornější retro Skins. Trošku se mi tu nezdál to, jak se změnili některý postavy z filmu - hlavně teda ty dva slizký náckové, který jsou tady najednou milý a se všema kamarádský. I styl vyprávění se změnil, kdy předtím to bylo jen z pohledu Shauna, zatímco teď už to takhle vymezený není. I tak to je ale ve všech ohledech jinak skvělá a silná věc, kterou jsem musel zkouknout prakticky na jeden zátah. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci seriál, ktorý nadväzuje na film This is England. Napriek tomu, že som sa k nemu dopracoval viac menej náhodou treba povedať, že sa jedná o náhodu, ktorú nemožno ľutovať. Vynikjúco spracované príbehy mladých, prevažne nezamestnaných ľudí z anglickej periférie, ktoré po celý čas sprevádza atmosféra futbaových majstrovstiev v Anglicku a vojny o Falklandské ostrovy. 85% za celý seriál. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní film mě až tolik nechytil, ale tahle minisérie je opravdu silná káva. To, co se původně tváří jako řešení teenagerovských problémů nakonec vyeskaluje v opravdu drsné drama. Postavy se vyvíjí a oproti původnímu filmu opravdu posouvají. Je zajímavé sledovat tak různorodou skupinu lidí, které i tak něco spojuje. A není přitom třeba velebit herectví Josepha Gilguna nebo Vicky McClure, ale vítr z plachet jim bere Stephen Graham, když se na scéně objeví Combo. Jsem hodně zvědavej na to, kam se dostanou za další dva roky. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

AND I'M SURE THAT TABLE HASN'T BEEN IN THAT POSITION BEFORE! Mno trochu mi tam chybělo to skinheadství. Už si ani nevyholujou hlavy a rvačka je tam jen jedna. Trochu slabí na film o téhle subkultuře. Kdyby jim dali normální hadry a nepouštěli reggae, tak by to mohl být film o komkoliv jiným. Všichni jen šoustaj se všema, nemakaj, v barákách mají bordel a občas se projedou na skůtrech. Ale mi to stačí. Fred Perry, marteny, kerky a jsem spokojen. ENGLAND! ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

atmoška vlady železný lady, kterou se z mýho pohledu moc nepodařilo vytvořit filmu, tady dupe na sto procent. skins ze světa neúspěšných. paráda ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že nezůstali u problému skinů, tady už se řeší jen normální problémy teenagerů, hrozně mi to připomínalo Skins. Obsazení je znovu dokonalý, jediný co mi vadilo byla Smell, která je tak příšerně nechutná, že se na ní nedalo dívat, ale zbytek byl skvělý. Ze začátku to bylo braný hrozně odlehčeně, fakt jsem se nasmál víc, než u většiny komedií, hlavně u motorkářského gangu, kde hraje dokonce Chris ze skins! To byla nejvtipnější parta, takový dementi, fakt mě bavili. Účes Woodyho je dokonalej, takovej škopek, už jen to mě rozesmálo. Nejdřív to vypadá všechno tak pohodově ale pak se začne přituhovat a nakonec to je dost vyhrocený, poslední díl je dost silný. Řekl bych, že to je slabší než film, ale pořád to je kvalitní minisérie. Každej díl mě bavil, vůbec to nenudilo a Kelly která měla ve filmu ten nejvíc nechutnej účes je tady nádherná, její růžový číro bylo dokonalý. Hodně silný 4* ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Dejavu. Chudobné děti sídliště. Hledání se. Hození do vody skrz hledání práce. Běžná životní dramata, o kterých se nemluví. Tolik emocí. ()

Stepan! 

všechny recenze uživatele

...jenom prvni dil, vic bych toho nevydrzel. Shaun vymekl, z Woodyho je jakasi manicka a Combo je pryc. Jedina dobra postava je Woodyho holka. Mozna se to v dalsich dilech rozjede, ale ja nemam odvahu se na to divat abych zjistil jestli to tak bude nebo ne. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Problematika hnutia skinheads, rasizmus, vlastenectvo a podobné veci sú preč. Je to naozaj tak, táto miniséria THIS IS ENGLAND s podtitulom '86 sa od filmu líši v podstate takmer vo všetkom. Ak sa stotožníte s týmto zásadným faktom, je veľká šanca, že sa vám to bude páčiť minimálne rovnako. Vrátia sa všetky zásadné postavy z filmu - Shaun, Woody, Lol, Milky (v tomto čase už posledný "mohykán" s holou hlavou), Smell, Gadget... a neskôr dokonca aj Combo! Poniektorí dokonca prešli radikálnou zmenou vizáže, teda hlavne Woody s tým jeho účesom a là Star Trek - zaručené "WTF?!" Okrem vizáže sú tak trochu aj zmäknutí (alebo že by iba dospeli?), kvanta bitiek sa teda tentokrát nedočkáme. Lenže na moje počudovanie, funguje to aj takto, stále je to skvele fungujúca sociálna dráma o mnohých väčších či menších problémoch mladých Angličanov s opäť vynikajúcou špinavo pôsobiacou a hlavne mrazivou atmosférou (i keď v tejto oblasti za filmom možno predsalen trochu zaostáva, zišli by sa nejaké tematické "skinheads" vsuvky - tentokrát to však asi nezapadalo do konceptu) a tiež so slušnou dávkou napätia, ktoré sa časť od časti stupňuje, až v samotnom závere exploduje na maximum. Neviem ako vy, ale ja som nadmieru spokojný a pripravený pustiť sa do série z '88. Neprekvapí ma, ak bude znova úplne odlišná od toho, čo sme zatiaľ mali možnosť vidieť. 95% ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Už to není o skinheadech, ale o bídě Anglie v 80. letech. Mládí bez perspektivy, problematické charaktery, stejné postavy jako ve filmu. Co mi akorát chybělo, trochu té hudby 80. let. 720p ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Zdařilý rozvedení původního filmu. Ze začátku jsem se tlemil jak malej, a když se objevil teplákovej motogang, řval jsem smíchy a říkal si, že tohle bude povedená taškařice. No.. nakonec to taškařice nebyla ani trochu. Taky to celý už táhne Gilgun a McLure, a Graham samozřejmě, i když je tady jen na skok. Jo jo, kamarádství někdy (nikdy) nejde dohromady s partnerským životem, i ten největší kokot může udělat správnou věc, ledový kostky s chilli v řiti asi nejsou úplně fajn, a ... mysleli jste si, že víte, jak se používá kladivo? ()

Hackthor 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování výborného filmu. Už se tu sice neřeší rasismus, ale je z toho spíše "4 dílná telenovela o skinech" (myšleno v dobrém). Malinký spoiler - Combo se nakonec objeví ve 3. dílu :) ()

Reklama

Reklama