Reklama

Reklama

Planzet

(festivalový název)

Recenze (9)

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Cvhílemi se mi zdálo jako by to bylo pimprlové divadélko. Hrozná animace dorazila už tak prázdný film. O nějakém příběhu není třeba mluvit. Nejnudnější invaze emzáků na planetu Zemi jakou jsem kdy měl tu smůlu vidět. Jednu hvězdičku si to zaslouží, za ve statických pozících velmi pěkně graficky stvárněné lidké obličeje. Jen o velmi málo lepší (pouze v tomto ohledu) než v památné Final Fantasy: Esence života, ale lepší. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tak si opět někdo řekl, že by bylo hezké natočit animovaný film, který bude vypadat co nejméně jako animovaný film. Naskýtá se otázka, k čemu je pak dobré jej točit jako animovaný, ale odpověď zajisté spočívá v tom, že klíčové bojové sekvence a triky, kterých by byl hraný film s tímto scénářem plný, by se tak jako tak musely dělat na počítači. Budiž. Osobně si ale myslím, že nejrozumnější by bylo s tímto scénářem zatopit v kamnech, případně jej vůbec nepsat. Tisící variace na mimozemskou invazi sice zpočátku překvapí destrukcí a temnotou doby, do které se lidstvo propadlo, ale pak se zvrhne v kýčovitě estetizované prolévání slz, hystericky ořvané sebeobětování a hledání sil v Rodinných Poutech. Ultimátní zbraň, kterou jde použít bez úhony jen, mám-li dost rád sestřičku? Fuj. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Téměř před deseti lety vzal svět útokem Hironobu Sakaguchi se svojí Final Fantasy: Esencí Života. Nabídl na svou dobu nevídanou grafiku a chabý scénář (čisté béčko oživené mystickým podtónem). Aktuálně se můžeme obdivovat technologickému pokroku a zručnosti animátorů u "plánu zet"... ale pokud byl u prve zmíněného filmu problém s kvalitou příběhu, tak tady můžeme rovnou prolévat slzy nad tím, jak zoufale se tvůrci snažili nebýt při tvorbě svého neobvykle dlouhého demáče originální. Zklamat očekávání rodičů je to nejhorší na světě, áááno. Není to sice tak strašné, že by to vzbuzovalo téměř fyzickou bolest, jako to umí třeba Čtyři Krávy Na Středním Východě aka Sex Ve Městě 2 (copyright madam Prokopová;)), ale před tím, abych verbálně znectil herce za jejich projevy, je zachraňuje jenom to, že jsou animovaní. Kombinace superefektní stylizace s učebnicově opsanými klišé a patetickými deklamacemi jednotlivých postav nemilosrdně zabíjí skvostnou vizuální stránku, která místy dosahuje fotorealističnosti. Je to škoda, veliká převeliká. Holt prostě budeme muset asi ještě na plnohodnotný zážitek ještě pár let počkat (na třetí Ghost In The Shell;)), a do té doby si užívat vymazlená intra PC her. 40% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Grafika toho dílka je opravdu zajímavá, i když spousta věcí by se dala ještě vylepšit. Co se týče provedení, je opravdu ale opravdu nešikovné - není v tom žádné napětí a člověk nemá vůbec žádnou šanci se vžít do prostředí. Je tu pouze několik nahodilých myšlenek, ale nějak hlubší rozpracování chybí. Navíc většina prostoru se zdá být prázdná, trochu zaplnění by tomu pomohlo (i když je to postapokalyptické). Bojů si tu člověk taky neužije, protože jsou tu jen na chvilku a většinou se tu člověk dočká jen lamentováním nad těžkým životem. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Videl som film pred desiatimi rokmi, ale neboli titulky, tak som si to zopakoval teraz, keď som sa dostal k nim po toľkých rokoch. Slabučký film, slabučká animácia, hlúpe. Ako toto mohli vyprodukovať Japonci, to fakt mi rozum neberie. Videl som x animovaných akčňákov od nich a toto sa nehrabe ani na jeden z nich. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama