Reklama

Reklama

ČT Live - Hudba Praha

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2007, 52 min

Obsahy(1)

Zakazujte si mě, pomlouvejte si mě, přejmenujte si mě - stejně jiná nebudu. Tak by mohlo znít krédo skupiny, která koncertem v sále Akropolis oslavila v roce 2006 nejen mikulášský svátek, ale především čtvrtstoleté jubileum. První dva roky se jmenovala Jasná páka. Potom většinu podobných amatérských kapel umlčel komunistický týdeník Tribuna pološíleným pamfletem Nová vlna se starým obsahem. Jasná páka ožila sice pod krycím jménem Hudba Praha, ale s nezměněným rodokmenem: matka - pražská hospoda, otec - rollingstonovský rokenrol. Z lásky k muzikantům a na posměch vládnoucím ideologům začali věrní posluchači této hudbě říkat stará vlna. První ze svých čtyř alb vydala Hudba Praha pochopitelně až po sametovém převratu. Její členové se mnohokrát proměnili, rozešli a znova sešli, navzájem se potkávají i v jiných kapelách, vstoupili do Beatové síně slávy a stále potvrzují zákon o zachování rockové energie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moje máma nekouří trávu, ani alkohol jí nedělá dobře a můj táta neposlouchá hodně ostrej rokenrol, ale já jsem na koncertech jasně zapáčený Hudby Praha vyrůstal. Trošku jsme zestárli, ale to předávání energie funguje pořád skvěle. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

K čemu jinému napsat svůj jubilejní tisící komentář,nežli k úžasnému koncertu mé milované kapely.Byl jsem na nich asi desetkrát a vžycky jsem pařil jako ďas!Tohle je naše rčodinná záležitost,na téhle muzice jsem vyrůstal.Džamajka je kost a já chci růžový brejle! :-) ()

Reklama

Reklama