Reklama

Reklama

Film o filmu: Pelíšky

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Režisér Jan Hřebejk nás vezme do zákulisí české komedie Pelíšky. Dozvíme se okolnosti vzniku filmu a uslyšíme názory herců. (TwoFace)

Recenze (10)

Paity 

všechny recenze uživatele

Pelíšky jsou samozřejmě grandiózní počun režiséra Hřebejka, ale také herců, kteří si ve filmu zahráli. Kdo to máte rádi, užijete si i film o filmu. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Takmer nič som sa o natáčaní tohto skvelého filmu nedozvedel, aj čo sa týka vyjadrení hercov. Nepodarené zábery a nejaká tá „zákulisná atmosféra“ (ktorá ma zase až tak veľmi nezaujíma) sú tam vo veľmi obmedzenej miere. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Ani jedna z nejlepších českých komedií natočených po roce 1993 se nevyhnula klasickému krátkometrážnímu pořadu "Film o filmu" a stejně tak se ani nevyhnula své plytkosti. Nedočkáte se prakticky ničeho, co by vás nějak opravdu zajímalo, většinu času posloucháte tlachání režiséra Jana Hřebejka, co to vlastně chtěl natočit a jak divák musí film chápat. Ano, to je jistě záslužný počin, jenže já bych se raději podíval na nepovedené záběry, vystřižené scény, zajímavosti o vzniku některých scén a další "libůstky" z natáčení. Toho se sice opravdu dočkáme, jenže v tak omezené míře, až je mi z toho smutno (většina je navíc sestříhána do rychlého sledu a plní roli vaty). I tak je to však jeden z těch lepších českých filmů o filmu, které jsem zatím viděl. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Dôležitý dôvod, prečo patria Pelišky ku kultu českej kinematografie, je nepochybne herecké obsadenie a ich bezprostrednosť, ktorá je skvele zachytená v tomto filme o filme. Iste, 15 minútový náhľad do zákulisia je strašne málo, no poteší aj to. Škoda, že pár slov nepadlo aj o filmovej hudbe, ktorá je tu parádna. Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=oO52cIV9WwI ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**23** Ježiš, to je skvělý! Já tyhlety náhledy do natáčení miluju, zvlášť, když jde o moje oblíbené filmy. :)) Hrozně ráda jsem viděla alespoň zlomek z atmosféry natáčení. Myslím, že v tomhle případě to tvoření filmu musela být opravdu zábava. ()

Reklama

Reklama