Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva z jednoho města byla velká hudebně-soutěžní revue Československé televize, vysílaná z různých měst ČSSR v letech 1983 až 1986. (Wikipedia)

Recenze (23)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia niektorého z väčších miest v bývalom ČSSR, zamestnanci štátnych podnikov, si vybrali zástupcov do dvoch súťažných družstiev a za podpory normalizovaných spevákov, či hercov, zápolili medzi sebou v rôznych nezmyselných súťažiach. Popri tom odznela nejaká tá pesnička, a samozrejme chvála na miestnu stranícku organizáciu a socialistické hospodárstvo. Celú túto absurditu uvádzal umastený, pripitý šašo Josef Dvořák. * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pořad z doby, kdy zpěváci okouzlovali své publikum zpěvem, nikoliv obnažením různých tělesných částí, případně sáhodlouhým povídáním o svém (ne)úspěšném boji s návykovými látkami. Ve své době spíše podprůměr, ale vzhledem k tomu, co dnes televize vydávají za zábavu... Děkuji především Nově, že mě naučila mít ráda předrevoluční zábavné televizní pořady. Ze současných špumprnáglí se mi chce zvracet. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu, jak ten název byl myšlen a kdo vlastně byli ti "dva z jednoho města". Vyšel z toho velký revuální pořad s bolševickými umělci. Laufer asi neměl tenkrát zákaz, tak se tam znemožnil a vykoupal se i s doutníkem v tlamě. Nadšení účinkujících bylo hodně hrané, třeba Josef Dvořák byl děsný farizej. Uprosil zřejmě, aby jeden díl mohl moderovat a po pádu se nevybíravě opřel do komančů. A pořad by měl svoje kvality, ale mně vadila neupřímnost vybraných protagonistů. Jenže, aby mně to bylo po vůli, musel by to uvádět Buchvaldek se Švorcovou. 0% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Totálně mimózní záležitost, kterou jsem absolutně nechopil, včetně názvu. A ani si to z té doby, vůbec nepamatuji. V 80tkách byly trhlé a šílené věci, to bezesporu...ale tohle je už mimo veškeré hranice pochopitelnosti na té nejelementárnější úrovni. Gott v kožených kalhotech (obklopený davem cirkusáků, či podobných mimozemských entit) vypadl zřejmě právě z gay baru a vyhublý Dvořák, vypadá jako po 20 letech, těžkého žaláře. Ech. Ani nevím, proč dávám za 2. Snad z úcty? Jo...ale k čemu, nebo komu? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ve své době se ČsTv rozmáchla... Dva z jednoho města byla velká hudebně-soutěžní revue Československé televize, vysílaná z různých měst ČSSR v letech 1983 až 1986. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Husákovo dítě, tento pořad jsem zaregistroval až po téměř 40ti letech. Viděl jsem pouze díl z brněnského velodromu, no ale žádná pecka to nebyla. Taková ta tradiční masová zábava pro všechny, spousta známých účinkujících, ale kvalita žádná. Ale jedno se musí nechat - takovou masovku už dnes nikdo nenatočí. Jedna hvězda z nostalgie. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Takové normalizační hry bez hranic, kde soupeří socialistické kolektivy, zpívají umělci z prahy a humorem "srší" Pepa Dvořák. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hodnotím diel Sparta - Slavia. Teda vyrastal som v socializme, ale na toto si nepamätám. Nastúpili snáď všetci vtedajší umelci a za pokriku Sparta, Sparta z ochozov sa pekne po socialisticky súťažilo. Napríklad božský Kája v kožených nohaviciach krúži na bicykli. Teraz mi to príde ako riadny bizár :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

I přes jistou averzi, kterou výkvět normalizačního popu v divákovi nutně vyvolával, šlo o zábavnou šou, které dávalo punc pompéznosti moderování Pepy Dvořáka. Hodnotím s ohledem na tehdejší konkurenci a jistou dětskou nostalgii. Nějak si nedovedu představit, že bych dnes podobně vysoko hodnotil podobně zaměřený pořad, kde by se pod moderátorským dohledem Kuby Prachaře producírovali dnešní uvědomělí "umělci" typu Mádla, Honzíka Hrušínského, Lenky Dusilové, Ani Geislerové a podobní... ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Pro MM_Ramone: Ako... prečo....choď do r.i.t.i! Sám si pripitý šašo! A pan Dvořák je Josef a ne Jozef, když už! Takový komentáře si běž tesat do Kriváňu! ()

mac000

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit z pohledu dnešního diváka rozmazleného desítkami tv kanálů. Ale v  době vysílání patřil pořad rozhodně k tomu lepšímu, co se večer dalo v ČSR v televizi sledovat. A jestli si někdo myslí, že německé obdobné show ARD či ZDF nebo rakouské z ORF v té době byly nesrovnatelně lepší, tak mnohdy nebyly ! A nutno doplnit zde uvedená fakta - mnoho dílů režíroval ( a skvěle) Jiří Adamec ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Najviac som sa tešil na humorné scénky, ktoré boli medzi jednotlivými súťažami (dodnes mám niektoré na magnetofónovej páske) a potom na film na želanie, ktorý bol odvysielaný po skončení relácie a o ktorom počas celého večera hlasovali diváci. Postupne takto zhruba každý mesiac odvysielali filmy ako Vrchní prchni, S tebou mě baví svět, Niekto to rád horúce, Aféra Concorde a iné. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Dva z jednoho města znamenalo,dva podniky z jednoho města.Apropo co se každý diví, že umělci jsou jedna ruka s režimem.Vsak je to u nich úplně normální, už odnepaměti.Kdyby se teď změnil politický systém,tak max do dvou let ho bude ten samej Janda chválit.Umělci a nejen ti umí rychle převlékat kabáty. ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Když na to koukám dnes, tak je to fakt hrozný bolševický bizár. Dvě hvězdy dávám z nostalgie a z úcty k tehdejším skvělým umělcům, kteří byli nuceni se takto pitvořit... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat zábavný pořad. Dvě hodiny nepřetržité zábavy, soutěží, a samozřejmě vystoupení našich nejlepších pěveckých hvězd všech dob (takový počet zpěváků dnes nikdo nesežene ani na Silvestra). Kéž by něco takového bylo i dnes. ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

tak jako komunistická verze Her bez hranic...otřesné...Brno-na velodromu-kola a auta,NEUVĚŘITELNĚ NUDNÉ... ()

oskiii odpad!

všechny recenze uživatele

Súdruh Janda....ten samý Janda, který tehdejší režim dnes hlasitě kritizuje. A jakpak se panečku snažil :D Jinak je to neskutečný bizár. Člověk sedí s otevřenou hubou a nechápe. Zasloužilí umělci jezdí na kolech, Hložek zpívá vykrádačku od Lionela Richieho a z hlediště se ozývá “Sparta”. ()

Zeman007 

všechny recenze uživatele

Poradne zabavny a dobry porad,od ktereho se ti dnesni trapaci,se svyma ubohostma meli ucit.Tenkrat se jeste lidi umeli bavit.Moc se mi porad vzdy libil a jsem rad,ze konecne aspon 6 dilu odvysilala CT3. ()

Reklama

Reklama