Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva z jednoho města byla velká hudebně-soutěžní revue Československé televize, vysílaná z různých měst ČSSR v letech 1983 až 1986. (Wikipedia)

Recenze (23)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia niektorého z väčších miest v bývalom ČSSR, zamestnanci štátnych podnikov, si vybrali zástupcov do dvoch súťažných družstiev a za podpory normalizovaných spevákov, či hercov, zápolili medzi sebou v rôznych nezmyselných súťažiach. Popri tom odznela nejaká tá pesnička, a samozrejme chvála na miestnu stranícku organizáciu a socialistické hospodárstvo. Celú túto absurditu uvádzal umastený, pripitý šašo Josef Dvořák. * ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Totálně mimózní záležitost, kterou jsem absolutně nechopil, včetně názvu. A ani si to z té doby, vůbec nepamatuji. V 80tkách byly trhlé a šílené věci, to bezesporu...ale tohle je už mimo veškeré hranice pochopitelnosti na té nejelementárnější úrovni. Gott v kožených kalhotech (obklopený davem cirkusáků, či podobných mimozemských entit) vypadl zřejmě právě z gay baru a vyhublý Dvořák, vypadá jako po 20 letech, těžkého žaláře. Ech. Ani nevím, proč dávám za 2. Snad z úcty? Jo...ale k čemu, nebo komu? ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

I přes jistou averzi, kterou výkvět normalizačního popu v divákovi nutně vyvolával, šlo o zábavnou šou, které dávalo punc pompéznosti moderování Pepy Dvořáka. Hodnotím s ohledem na tehdejší konkurenci a jistou dětskou nostalgii. Nějak si nedovedu představit, že bych dnes podobně vysoko hodnotil podobně zaměřený pořad, kde by se pod moderátorským dohledem Kuby Prachaře producírovali dnešní uvědomělí "umělci" typu Mádla, Honzíka Hrušínského, Lenky Dusilové, Ani Geislerové a podobní... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hodnotím diel Sparta - Slavia. Teda vyrastal som v socializme, ale na toto si nepamätám. Nastúpili snáď všetci vtedajší umelci a za pokriku Sparta, Sparta z ochozov sa pekne po socialisticky súťažilo. Napríklad božský Kája v kožených nohaviciach krúži na bicykli. Teraz mi to príde ako riadny bizár :) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pořad z doby, kdy zpěváci okouzlovali své publikum zpěvem, nikoliv obnažením různých tělesných částí, případně sáhodlouhým povídáním o svém (ne)úspěšném boji s návykovými látkami. Ve své době spíše podprůměr, ale vzhledem k tomu, co dnes televize vydávají za zábavu... Děkuji především Nově, že mě naučila mít ráda předrevoluční zábavné televizní pořady. Ze současných špumprnáglí se mi chce zvracet. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Díl z Havířova nebyl reprízován z důvodu, že se nedochoval celý záznam. Původní médium, kde byl pořad zaznamenán, bylo důsledkem povodně v roce 1997 poškozeno. Přepsat do digitální podoby se podařilo prvních 82 minut pořadu. (mibara)
  • Díly z Gottwaldova (Zlína) a Hradce Králové nebyly reprízovány z důvodu, že se nedochoval celý záznam pořadu. V obou případech chybí závěr. (mibara)
  • V deň havárie v černobyľskej jadrovej elektrárni 26. apríla 1986 sa uskutočnil program v meste Kladno (ČR). (funesfilm)

Reklama

Reklama