Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 1
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (1)

Falling Skies (2011) 

Zajímavý sci-fi seriál o invazi mimozemšťanů na Zemi. Produkuje ho Steven Spielberg. Na Zemi se objevují převážně čtyři jednotky. Mechové, Sktiteři, Sršni a Vládcové. Pak ještě vysocí hubení šéfové. Skoro celá Země je zničena, ale lidé se nevzdávají. Bostonští přeživší se s nimi vydávají do boje. Ve vedení mají Toma Masona, učitele dějepisu. Jeho znalosti historie se jim občas hodí při vymýšlení taktik. Mimozemšťani dětem dávají na páteř okovy, pomocí kterých je mohou ovládat a používají je jako pracovní sílu. Tom takhle přijde o jednoho syna. Ten se k němu později vrátí, ale už není jako předtím. Postupně se vydávají dál na západ a nabírají nové lidi. Cestou se musí vypořádávat s mimozemšťany. Na konci 1. série Toma unesou. Ve 2. sérii zjistí, že to není tak jednoduché. Dozvíme se, že Skitteři jsou taky podrobeni a nuceni pracovat pro mimozemšťany. Proto se spojí s jejich rebelským hnutím. 3. série přinesla volmské mimozemšťany, kteří se spojili s lidmi proti Espheni. Úrověn seriálu se touto sérií opět o něco zvedla. Končí to celkem otevřeně. 4. série už je taková kolísavá. Hybridní dcera Toma Anne jim nakonec pomůže v boji proti Espheni. I když se jim jejich plán podaří dokončit, neobejde se to bez obětí. 5. a poslední série děj definitivně uzavírá. I když teda lidi svůj boj podle očekávání vyhráli, přece jen jsem asi čekal něco jiného. Finále bylo docela zvláštní... "Jaké je to mít vlasy jako holka? Budeš muset zapracovat na svých urážkách, mladej." :D ()

Reklama

Reklama