Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 2
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Recenze (264)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od tohoto seriálu dost. Od efektivního plakátu, přes zápletku po fakt, že se produkce ujal i samotný Steven Spielberg, jsem si nemohl myslet něco jiného. Je teda pravda, že hodnocení tady mě dost rozhodilo sandál, ale já tady na hodnocení nehledím a na seriál byl stejně dost zvědavej. O to větší šok mě čekal ve chvíli, kdy mě seriál hned prvním dílem vhodil do akce, která je takovou akcí neakcí a ukázal mi tamní svět, který je takovým světem nesvětem. Seriál jako takový nemá vůbec žádný základ. Po několika dílech mě postavy vůbec nezaujali, jednotlivé příběhy absolutně nezajímali a samotný svět strašně nudil. Kam se tohle hrabe na Jericho nebo Walking Dead, ze kterých si taky určitě něco vzal, ale jako celek mě ten seriál prostě strašně nudil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak po třech sezonách si říkám, proč vlastně padající nebe sleduju... Z počátku tu byla slušná zápletka, sympatické obsazení (Noah, Moon) a očekávání, že konečně bude nějaké seriálové sci-fi odvážné ve svých nápadech. Možná právě třetí sezona, která je naprosto bez tempa, nemá návaznost (poslední díl je vrchol...). Každý seriál musí mít vnitří příběhové linie podřízené nebo fungující pro hlavní příběh, ale Falling skies jako by zapomněli, o čem chtějí být. Metafora kolonizačních válek? Vojensko-sociální kritika (BSG)? Adorace školství (profesor prezidentem)? Seriálu zásadně chybí tvář, která by ho definovala a pod kterou by se divák mohl schovat a věřit jí. Tady se dva díly chovají jako hloupá romance, pak tu máte díl jak z Krajních mezí o virtuální realitě a pak se vrátíme na Zem, protože se vlastně už pět dílů na pozadí nezajímavých příběhů odehrává tajná stavba zbraně... Pro mě těžce nevyužitá příležitost, která neví, čím chce být. Přitom to mohlo být tak dobré... Po čtvrté sezoně si říkám, že autoři mají dost odvahy stále přidávat témata (více ras mimozemšťanů, dítě mutant, stroj na přeměnu lidí...), ale točí se stále ve stejném kruhu a nastavované kaše, jak jinak popsat konec 4. sezony? Viděno: S01-04 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: DreamWorks Television // Po pozretí celej prvej série som trošičku sklamaný, nie z deja a scenára, ale z vizuálnych efektov. Netvrdím, že je to úplne zlé, no tvorcovia si mohli dať trošku viac záležať. S čím som dopohody spokojný sú herci, ktorí na mňa pôsobia veľmi sympaticky čo je základ dobrého seriálu. Uvidíme čo ponúkne druhá séria..... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuto způsobu říkám ano. Žádné přehnané zvracení pocitů do světa. Ve skutečnosti to taky nikdo nedělá nebo ne příliš. Postavy jednají reálně ve skutečné touze zachránit svět a to ne přednostně skrze sebevražedné vymýcení emzáků, ale dpíše přes ochranu lidského rodu a lidství. Nejsou to videohrama zmagoření teenageři, kteří se respawnují, když je někdo zastřelí a vrhnou se do největší řežby prostě proto, že to je zábavné... Jsou to lidé. Lidé, kteří potřebují spát, jíst, bydlet, mít radost a na něco se těšit a i přes rozpory dokáží vidět vzdálenější obzor, než svůj malý sobecký svět. Proto jsou do děje přimíchány scény, jak si otec se synem hrají nebo děcka jezdí na ripsticku... To je totiž ten skutečnej důvod, proč by lidé bojovali. Za rodinu a její štěstí, ne za věci, protože věci jsou ve výsledku pomíjivé a k ničemu. Seriál není příliš akční, proto je reálnější. A přestože se tu občas někdo obětuje MÁ k tomu pádný důvod (rodinu). Pokud by totiž na planetu zaútočili mimozemšťani, těžko by byli na každém kroku v přesile... To by jich musely být stamiliardy a to je nemožné už jen ohledně zásob a vybavení. Proto zde nejsou všude, ale jen na strategických postech. Toto Science fiction je spíše jedním z Speculative fiction, jak ho prosazoval Robert Heinlein. Dnes bohužel je převážná většina románů i filmů a seriálů tím prvním. To druhé je civilnější, promyšlenější, více se zamýšlí nad tím "PROČ" než "JAKÝM ZPŮSOBEM". Dává více vyniknout myšlence, než vzhledu a funkci. K tomu nevtíravá hudba a kvalitní herci, sympatické postavy a dobrý scénář, pro někoho možná pomalejší a s trošku horšími efekty, no já stejně říkám ano, jen tak dále. Těším se na druhou sérii. Walking dead může kráčet leda tak do hajzlu. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Falling Skies postrádá vše, co by měl obsahovat moderní seriál 21. století, a to hlavně v dnešní době, kdy se seriálová tvorba začíná zpracováním i hereckým obsazením přibližovat tvorbě filmové. Srovnání s Walking Dead to skutečně snese, protože oba seriály jsou o hovně a v obou se tvůrci zaměřují na telenovelové problémky bandy debilních lidí, kteří mají představovat přeživší apokalypsy a zničený svět je jen takovou kulisou v pozadí jejich rodinných patálií. Efekty měla lepší i Hvězdná brána s Tiel´cem v čele v polovině 90. let, proto mimozemšťané nemohou nikoho vyděsit už od prvního kontaktu s divákem, natož když vypadají jako představa mimozemšťana 60. let. Pokud tvůrci nedokáží pracovat s napětím, pak seriál o invazních mimozemšťanech zkrátka nemůže fungovat. Fakt, že by někoho bavily ty banální problémy přeživších (najdi funkční motorky, najdi jídlo, najdi benzín, najdi místo k utáboření, přemísti se o 10 km dál, sbal tu holku) stojí a padá právě na napětí z hrozby, která v tomto případě nečíhá nikde, i když je vidět naprosto všude. Pokud seriál popisující postapokalyptický svět s invazními mimozemšťany dokáže po pěti dílech odrovnat fanouška postapokalyptických filmů a sci-fi o invazních mimozemšťanech, pak stojí za hovno, rozhodně nemá na zdejší hodnocení. Přelomová a ve všech směrech geniální Invaze se zrušila pro "nezájem", kdy jí sledovalo 10 000 000 diváků a tahle kardinální sračka vysraná na lidi má pokračování? Jsem zhnusen z vkusu lidí. 10% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale událost roku se rozhodně nekoná. Taky tomu chybí ta beznadějná, v prdeli, atmosféra srach. Co to má být, že si taťka s děckem hážou nebo mrňous jezdí na skejtu, nebo co to bylo za krám? Tohle nechci vidět. Chci pláč a křik a emzáky (ti vypadají docela prima) co jí lidské vnitřnosti jako ve Válce světů. Na druhou stranu jsou tu některé celkem fajn charaktery (i když zase skoro všechny decka jsou nechutně otravné), ale uvidíme jak s nima naloží. První řada: Je to celkem nuda, ale strejda Spielberg do toho propašoval dobré nápady. Poslední scéna má grády a slibuje hodně, ale pokud něco neudělají s tou dementní motivací "chráníme naše děti" tak to bude hodně zlé. Noah Wyle jinak hraje tak dokonalého tátu, že si tím Steven určitě kompenzuje dětství a v zásadě proti tomu nic nemám, ale jedno z těch děcek by mu mohlo umřít ať ho to hodí do pomstychtivé formy (něco jako se ukazuje v posledním díle). Z ostatních postav si zapamatujete tak akorát Popa, fešnou blondýnku se samopalem a kapitána jinak jsou docela dopočtu. Triky jsou těžce nevyrovnané, dějově prázdné. Zhustit, prokrvit, víc tlačit na pilu, rychleji oběvovat. Ti týpci s dlouhýma rukama jsou hodně zajímaví, tak se snažte. Druhé řadě šanci díky závěru dám. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sotva do poloviny pilotu. Nesmrtelné téma invaze zlých emzáků z vesmíru totálně ubité koncepcí seriálu jako rodinné zábavy zneužívající snad všechna možná scénáristická klišé, s retardovanými middleclass postavičkami v hlavní roli a (už v pilotu!) permanentním řešením zbytečných telenovelových vztahů mezi nimi. Vše co jsem vytýkal pitomému Walking Dead u tohoto platí dvakrát tak silně. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie (zatiaľ) po úvodom dvojdiely. To mám pozerať 10 častí o tom, že opäť nejaká skupinka ľudí putuje z bodu A do bodu neviem-kam? Popritom sa stretne s inou skupinou ľudí, ktorí sú tí zlí, občas nejaký ten emzák (mimochodom vyzerajú ako kopia, niečoho zo Spielbergovej Vojny Svetov, Terminátorov a krevetákov z Districtu 9), hra na city a všetky klišoidné chujoviny z tisícky podobných konceptov? To vážne? Zatiaľ žiaden náznak originality, čo by som preglgol, ale je to hrozná nuda a pretože viem čo čakať ďalej... Falling Skies ma nemá čím prekvapiť. To už radšej ten Walking Dead, ten má aspoň zombie. Hold, je to rodinný seriál a preto sa žiadne poriadne post-apo(krik, strach, beznádej) nekoná, atmosféra skoro žiadna a triky sú úsmevné ako tí alieni :/ PS: až sa bojím ďalších dielov. edit: po 3. diely končím ()

liskam 

všechny recenze uživatele

65%, to je zase nějakej vtip né....? Mám za sebou prvních 7 dílů a jsem velice spokojen. Za mě 85% Tak už mám za sebou Celé 2 série. Naprosto parádní seriál! Zvedám hodnocení Na 90%. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

...aneb co se stane, když se E.T. dovolá domů. Je to sice trošku scénáristicky kostrbatý, asi jako obličej šedesátiletýho Stallona, ale pořád je to lepší než Ordinace v růžový zahradě a taky bez Saši Rašilova ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi seriál o invazi mimozemšťanů na Zemi. Produkuje ho Steven Spielberg. Na Zemi se objevují převážně čtyři jednotky. Mechové, Sktiteři, Sršni a Vládcové. Pak ještě vysocí hubení šéfové. Skoro celá Země je zničena, ale lidé se nevzdávají. Bostonští přeživší se s nimi vydávají do boje. Ve vedení mají Toma Masona, učitele dějepisu. Jeho znalosti historie se jim občas hodí při vymýšlení taktik. Mimozemšťani dětem dávají na páteř okovy, pomocí kterých je mohou ovládat a používají je jako pracovní sílu. Tom takhle přijde o jednoho syna. Ten se k němu později vrátí, ale už není jako předtím. Postupně se vydávají dál na západ a nabírají nové lidi. Cestou se musí vypořádávat s mimozemšťany. Na konci 1. série Toma unesou. Ve 2. sérii zjistí, že to není tak jednoduché. Dozvíme se, že Skitteři jsou taky podrobeni a nuceni pracovat pro mimozemšťany. Proto se spojí s jejich rebelským hnutím. 3. série přinesla volmské mimozemšťany, kteří se spojili s lidmi proti Espheni. Úrověn seriálu se touto sérií opět o něco zvedla. Končí to celkem otevřeně. 4. série už je taková kolísavá. Hybridní dcera Toma Anne jim nakonec pomůže v boji proti Espheni. I když se jim jejich plán podaří dokončit, neobejde se to bez obětí. 5. a poslední série děj definitivně uzavírá. I když teda lidi svůj boj podle očekávání vyhráli, přece jen jsem asi čekal něco jiného. Finále bylo docela zvláštní... "Jaké je to mít vlasy jako holka? Budeš muset zapracovat na svých urážkách, mladej." :D ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ach jo další seriál který mi moc nesedl, a při tom jsem se na tenhle zatraceně těšil, už jenom proto že se jedná o sci-fi s mimozešťanama a má ho v záštitu Spielberg. Už jen tyhle dvě věci měly být zárukou kvality, ale bohužel. Tenhle seriál je pro mě tak docela silně nedodělaný ale při tom dost zbytečně ukecaný. Fakt mě sralo jak se každý postavě něco nelíbilo a každá postava musela mít milion připomínek. Herci sice nebyly nejhorší, ale fakt mě štvaly ty jejich postavy. Aspoň že efekty byly fakt na výborné úrovni a masky byly též výborné, kdyby tu bylo více těch mimozemšťanů a méně lidí nezlobil bych se. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn, ale občas seriál ide príliš do šírky na úkor vývoja deja. Občas to pripomenie BSG, ale jednotlivé epizódy tu končia maximálne nejakým priemerným napinákom alebo prevareným posolstvom (talentovanejší scenárista by vedel vyžmýkať z postapo pozadia i ľudských osudov viac)... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrým námětem začínající seriál,který sází na velkolepé téma mimozemské invaze,sympatického hlavního hrdinu a rodinné potažmo mezi lidské vztahy.Bohužel jako podobně velkolepě pojatý Walking Dead i Falling Skies doplácí na spoustu sentimentálních keců a neuvěřitelných klišé.Klasická nemoc amerických tvůrců,která jim bohužel tím americkým patosem zajistí nemálo věrných natvrdlých diváků.Nejvíc iritující je samozřejmě nesympatický velitel v podání Willa Pattona a opravdu herecky nenadaná Měsíc DobráKrev.Noah Wyle ač se snaží,to sám bohužel neutáhne,ale je aspoň malou náplastí v mizerném castingu.Falling Skies se musí nechat dost slušný vizuál,kde si na lokacích a jejich postapokalyptickém vzhledu opravdu smlsnete a vizuální efekty jsou velice slušné.Od mizerných Walking Dead je tu navíc zajímavější zápletka i téma a pokud se tvůrci postupem rozjedou v akci a uberou na kecech,mohl by se z Falling Skies časem vyklubat nadprůmerný seriál,který zatím doplácí na řadu klasických amerických velkoprodukčních chyb,tedy kecy,rodina,sentiment a šetření akcí jak to jen jde.....škoda,škoda...potenciál v tom je,snad bude druhá série akčnější.65%. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Bídné exteriéry, zoufalé interiéry, špinaví herci, pořád tma. Pochybný mimoň-zemšťan vypadající jako gumový kříženec pavouka se škvorem a rachotící plechovka, co by robot. Navíc nemám rád struhadlově drsmý blondýnky se samopalem. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

Reklama

Reklama