Reklama

Reklama

De Palma

  • USA De Palma
Trailer

VOD (1)

Jeden z nejtalentovanějších, nejvlivnějších a nejikoničtějších filmových tvůrců všech dob, režisér Brian De Palma, zahájil svou kariéru v 60. letech 20. století. V tomto živém, poučném a nečekaně dojemném dokumentu vedou režiséři Noah Baumbach a Jake Paltrow s De Palmou osobní a upřímnou diskusi, v níž zkoumají nejen jeho život a dílo, ale také jedinečný přístup k filmovému řemeslu. Mapují jeho mimořádné zkušenosti s filmovým průmyslem - od těžkých začátků v Hollywoodu až po současnost, kdy je považován za živoucí legendu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Cival 

všechny recenze uživatele

Koncepčně hodně blízko knižnímu rozhovoru Hitchcock - Truffaut, jen v rychlejší a light verzi. Projedou se chronologicky všechny zářezy ve filmografii a vyzobávají se z nich detaily nebo přidávají inspirativní dodatky, většinou k roli režiséra, studiovému systému a nejsilnějších vlivech (Hitchcock, Godard...). Pro ctitele De Palmy povinnost. Nejlepší Baumbachův film :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dokument, kde celou dobu mluví jeden jedinej člověk jsem snad ještě neviděl. Ale funguje to. De Palma shrnuje svou filmovou kariéru a jeho/filmoví fandové by měli být spokojeni, protože tu nahlídnou jeho uvažování i se dozví spoustu zajímavostí. Zajímalo by mě, jak dlouho to jeho vzpomínání točili, protože teoreticky to mohli stihnout za jeden den. Holy mackerel! ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Jedna kamera, jedna režiserská legenda a jeho příhody z natáčení. Nic víc není potřeba, protože De Palma by o své kariéře byl nejspíš schopen mluvit měsíc v kuse. Neřadím se mezi jeho největší fanoušky, ale jeho práci rozhodně dokážu ocenit a tento dokument je k tomu skvělý prostředek. Žádné rušivé elementy prostě hodina a tři čtvrtě průřezu De Palmovou filmografií s jeho komentářem, díky kterému se člověk dostane do zákulisí jeho tvorby, dozví se spoustu zajímavostí a De Palma občas přihodí i nějaký ten vtípek. V jednoduchosti je síla a tenhle dokument je toho zářným příkladem. 85% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky De Palmy je shlédnutí dokumentu příjemnou povinností. De Palma, jedna z významných osobností Nového Hollywoodu a velký fanoušek Hitchcockovy filmařiny, tu vypráví příběh své kariéry, jak rozvíjel svůj styl a s čím se musel u většiny svých děl potýkat. Dlouhé retrospektivní interview uteče příjemně rychle. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

To že De Palma občas napodobňoval Hitchcocka som si všimol dávno, no že bol pre neho až taká veľká inšpirácia som sa dozvedel až tu. Obohacujúci dokument. Informačne bohatý na zákulisie natáčania filmov ale aj odvrátenejsiu stránku Hollywoodu. Čo mi vadilo bolo spracovanie na štýl dlhého interview. Celý čas sledujeme pána Režiséra ako sedí na stoličke a rozpráva o každom svojom filme v chronologickom poradí. Časom je to monotónne, občas nudné, no hlavne skratkovité. Podobný koncept som videl aj u Spielberga kde tiež podrobne ideme od filmu k filmu, tam sa to ale zvládlo o triedu lepšie (minimálne). Asi by prospelo aj tu aby sme počuli názory aj iných ľudí z brandže. Pozastaviť sa u najzásadnejších filmov a kľudne upozadiť menej známe by tiež nebolo na škodu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama