Reklama

Reklama

Slunečno, místy vraždy

(seriál)
  • USA The Glades (více)
USA, (2010–2013), 35 h 14 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Clifton Campbell

Hrají:

Matt Passmore, Kiele Sanchez, Carlos Gómez, Jordan Wall, Michelle Hurd, Daniel Gillies, Clayne Crawford, Scott Holroyd, Nicholas Gonzalez, Francesco Quinn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Geniální, leč poněkud drzý detektiv Jim Longworth se po neshodách s nadřízeným odstěhuje na slunečnou Floridu. Touží po troše klidu a opálení, jenže to si neměl vybírat stát s jedním z nejvyšších počtů vražd... (TV Prima)

Recenze (31)

Idahou 

všechny recenze uživatele

Chytrák, tak trochu rebel, co 38 minut vyšetřuje, aby si v závěru vycucal pachatele z prstu, přičemž mu při zatčení pomáhají policisté, kteří očividně mají v zálibu ve Star Treku, jelikož se na místo zásadně a jen teleportují a bez zjevného signalu vždy příjdou na scénu v tu pravou chvíli. Není to detektivka, není to kriminálka, prostě sledujete děj, po pár dílech si vyberete boční postavu a čekáte až ho na konci označí chytrolín za vraha. Příběhy o vraždění doplňuje vcelku svěží románek s pěknou slečnou/matkou. Zkrátka, pokud se nechcete pídit za tím, kdo je vrah a jen tak sledovat seriál z kriminalistického prostředí, asi vám Glades bude stačit, mimochodem, český dabing je dobrý, občas nesedí, ale je to více než koukatelné, takže pohůdka. Slabší 3* ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Seriál je z hezkého prostředí, případy řeší sympatický detektiv. Není to moc o detektivní práci. On to na podezřelé pálí od boku hlava nehlava až to někde vyjde a někdo se přizná. Je to v každém díle stejné a dost monotónní. První díly byly i vtipné, ale to brzy a zcela vyprchalo. Kolem detektiva se motá kupa zajímavých dívek a žen. On si bohužel v prním díle našel tu nejhnusnější a nejblbější pizdu, která tam byla. Ta dostala v seriálu svou vlastní dějovou linku, která je úplně o ničem, obtěžuje a okupuje obrazovku v úplně každém díle. Její přínos je hrubě záporný. Takže, jakmile ji uvidíte na obrazovce, směle přetáčejte dokud nezmizí. Nepřijdete o nic. P.S. 'Skrytá' reklama na KIA je fakt nepřehlédnutelná. (20%) ()

Reklama

luciasce 

všechny recenze uživatele

Sympatický Matt, sympatická Kiele, obsazení není špatný, prostředí Floridy, mokřadů, sluníčka a moře, to je taky super, nápady na vraždu jsou taky bezva. No a tím skončilo mé pozitivní hodnocení. Jim je naprosto nesnesitelnej buran, nemá vychování, uráží naprosto každého, koho potká a obvinuje naprosto všechny, kteří znali obět, však on to někdo z nich určitě bude. Je to narcis na entou, protože doba a místo pro rozhovor nebo neopodstatněné zatčení jsou vždy taková, aby měl co nejvíc publika, či to udělá velmi teatrálně, přičemž na závěr toho správného pachatele zatknou řadoví policisti, které si s sebou najednou přivede. Jeho závěry nedávaj smysl, vaří z vody a není ani vtipnej, i když si to o sobě myslí. Forenzní jakoby neexistovalo. Ten mladej poskok v brejličkách nechápe, že odebírání důkazu z místa činu bez zaprotokolování a nafocení se nedělá a ten starej páprda, co si hraje na patologa zanechává na mrtvole víc důkazů než samotnej vrah. Taková parodie na krimi seriál. Není divu že to má jen 4 serie. Slabejch 50% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ústřední hrdina dokáže podezřelé otravovat stejně úspěšně jako slavný Columbo, a řešit vraždy jakbysmet. Pro své nadřízené i kolegy je jako osina zadku, svým rošťáckým šarmem ale dokáže spolehlivě oslňovat ženy i diváky. Právě na sympatickém Mattu Passmoreovi tahle zábavná kriminálka stojí především. Bez takového hrdiny by šlo jen o tuctovou krimi, jakých je tu už víc než dost. The Glades je ale pohodovka, která vám vždy vyloudí úsměv na tváři, takže tady musím přimhouřit při hodnocení oko. 1. série - 80% Ve druhé sérii je Jim o něco drsnější (a vážnější) při jednání s podezřelými a už se tolik nemazlí ani se ženami a kolegy. Pořád je to ten sympaťák a jiskření mezi ním a Callie má své kouzlo, ale přece jen už není tím do morku kostí optimistickým správňákem a to vidím jako velké plus. 2. série - 80% Další řada se nese v duchu té předchozí, ale přece jen se tu příliš jede na jistotu (tedy stejné schéma), což nutně musí za čas diváka omrzet. 3. série - 80% ()

Baži 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda ne. Týpek, co si hraje na Jamese Bonda a zatímco mu někdo míří pistolí na hlavu, on vypráví vtipy... + občasně úplně iracionální chování postav a vykonstruované zápletky. Je to slátanina prvního stupně. A hlášky hlavního hrdiny... jestli tomu říkáte humor, tak já jsem svatá panna orleánská. Hvězdička za to, jak je seriál natočen. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se měl původně jmenovat Sugarloaf a měl se odehrávat v oblasti Tampa Bay na Floridě. (prokda)
  • Natáčení probíhalo v bývalém skladu koberců v Pembroke Parku ve Fort Laureldale na Floridě spolu se seriálem Status: Nežádoucí (od r. 2007), Retired at 35 (od r. 2010) a wrestlingovými pořady. (prokda)
  • Město Palm Glade, které se v seriálu objevuje, je smyšlené. Žádná taková destinace se na Floridě nenachází. (prokda)

Reklama

Reklama