Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokusem o dětský filmový muzikál vstoupil zkušený slovenský režisér Jozef Zachar na dosud málo probádanou půdu. Vzhledem ke snaze důsledně dodržet pravidla žánru je možno "Guľôčky" považovat za první slovenský filmový muzikál vůbec (jeho předchůdcem byli "Smolaří"). Základem děje je jednoduchá zapletka o kouzelné kuličce, kterou malý Orech najde na starém rumišti. Ta se stane příčínou ne jen mnoha bláznivých a veselých příhod, ale také nesváru obou hlavních hrdinů Tomáše a Jury. Název ústřední písničku "Stačí len chcieť" je současně mottem celého příběhu, v němž se také mluví a zpívá o čestném jednání a o ceně skutečného přátelství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

anderson 

všechny recenze uživatele

Slovenský muzikál pre deti o jednej čarovnej guľôčke, ktorá plní svojmu majiteľovi všetky priania. A ako bonus "úžasný" komunistický klasik VÍTĚZSLAV VÁVRA. :-) (1.8.2008) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Detský sídliskový muzikál s jedinou "normálnou" pesničkou, a to je príliš málo. Z dnešného pohľadu film vyšumel do stratena, zostala len spomienka starších na detstvo. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Tri krát dva je päť. Tak takto začína legendárna rozprávka z Československa. Prvýkrát som ju videl v škole a okamžite ma dojala :). Potom som si ju vyhľadal a pozrel som si ju znova a trochu som tomuto filmu prišiel na chuť. Je to krásny film, ktorý si s radosťou môžete pozrieť s vašimi ratolesťami, pretože je dobré keď aj oni vedia o socialisticko-komunistickom živote, ktorý vtedy bol. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Ďalší film odohrávajúci sa v Karlovej Vsi a to podstatnú časť filmu. Natáčalo sa konkrétne v blízkosti školy Tilgnerova a možno tu vidieť aj nadchod pri ulici Nad lúčkami. Škola, ktorú navštevujú deti sa nachádza na ulici Karloveská 61, kde doteraz táto základná škola stojí. Odhliadnuc od týchto faktov je však muzikál nápaditý a podľa môjho názoru dostatočne zaujímavý. 44% (po mojom hodnotení 45%) nezodpovedá príjemnosti tohto, možno zabudnutého, ale sympatického muzikálu. Film nemôže nikoho uraziť a piesne taktiež nie sú najhoršie, ak vezmeme do úvahy, že ide o jednoduchý počin pre mládež. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Na tento film som do kina utekal asi šesťkrát a minimálne raz bolo už vypredané. Môžem hodnotiť inak? Nie. Samozrejme je iné vidieť detský film ako dieťa a než ako dospelý. ()

manín 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť môžem už len to, čo si pamätám po rokoch. Takže spevák a idol Bobi Boben a hláška: "Dám Ti tisíc guliek. To je málo, ja chcem sto päťdesiat" .. :) ()

Reklama

Reklama