Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anders a Puk se přestěhují do svého vysněného domu, který však vyžaduje totální rekonstrukci. Aby ustáli tak velké vydání, pronajmou suterén rodinnému terapeutovi Ulrikovi. Netrvá dlouho a Ulrik podrobí jejich manželství zásadní zkoušce…
Připravte se na dánskou jízdu plnou komediálních situací a manželského humoru. Hlavními hrdiny snímku jsou manželé Anders a Puk, kteří se konečně přestěhovali do domu svých snů. Jenže stavba rozhodně není v perfektním stavu a vyžaduje spoustu úprav a ještě více oprav. Ale podle Anderse stačí trocha lásky a péče a jejich domov bude perfektní. Nicméně manželé brzy zjistí, že dům vyžaduje opravdu totální rekonstrukci, kterou si ovšem nemohou dovolit. A tak pronajmou suterén slizkému terapeutovi Ulrikovi Mosénovi, který se věnuje manželskému poradenství a na první pohled se zdá být dokonalým nájemníkem. Jenže není všechno zlato, co se třpytí a vztah Anderse a Puk projde zásadní zatěžkávací zkouškou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mne tyhle dánsky věci baví. Je to podané mnohem civilněji než ty ukňourané české vztahové “komedie”. S postavami se tu dá souznít nebo člověka můžou štvát, ale pořád to celkem dává smysl. Začínám mít toho herce, co hrál terapeuta, čím dál radši. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle není útok na ženský, ale všeobecná skutečnost. Ženský hrozně často a rádi řeší jejich vztah, narozdíl od chlapa. Co se asi stane, když si do baráku na podnájem přitáhnou tereapeuta, který se stará o rodiny a jejich problémy? No jasný, okamžitě začne řikat svoje moudra a ženská z toho začne šílet. Komedie to zrovna nebyla, moc jsem se u toho nesmál, ale zase to taky nebylo úplně nejhorší. Prostě průměr. Nic srdcervoucího. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud tento film přináší nějaké ponaučení, tak je to zcela zajisté rada, abyste si nebrali do podnájmu manželského terapeuta, tedy alespoň ne pokud máte fungující manželství. Může se totiž zcela nakrásně stát, že se vám začne vrtat v soukromí a postupně získávat vaši drahou polovičku na svou stranu. Terapeut je zajímavé severské drama o následcích první lásky, z níž se zrodil vážný vztah, který následně přerostl v rodičovství a nakonec i v manželství. Ale především je to drama o boji s manželskými stereotypy a s jedním vlezlým, intrikujícím a na první pohled slizkým terapeutem. A když jsem napsal severské drama, tak to znamená severské v tom dobrém i špatném slova smyslu. Stejně jako mnoho jiných filmů ze severu Evropy, i tento film má zajímavý a promyšlený příběh, který dokáže zaujmout, ovšem na druhou stranu se v určitých chvílích ten příběh odvíjí docela pomaju, až to bylo chvílemi ubíjející. Zkrátka typicky seversky pomalé vyprávění příběhu tomuto filmu ubírá na svižnosti a tím pádem jsem měl u filmu nejednou pocit nudy. Nakonec se ale vše dostalo k sympatickému rozuzlení, které příjemně překvapilo. Celkově film hodnotím jako mírně nadprůměrný a uděluji lepší tři hvězdy. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Pozitivně laděná ani komedie ani drama, kde se příliš mnoho zajímavého neděje. Konání postav navíc působí lehce neopodstatněně a v případě manželky je dokonce v rozporu s jejím původním charakterem. Neurazí, fanouška může i potěšit, Nikolaj má ale určitě na víc. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

V životě člověka je čas být jako úplný klid a je čas být jako klid před bouří. Ale když se do domu nastěhuje manželský poradce, který sleduje své vlastní úmysly, přichází čas být jako samotná bouře, která smete vše shnilé. ___ Svěží severská komedie s jižanským koncem. ()

Reklama

Reklama