Reklama

Reklama

Afrika - V texaském stylu

  • Velká Británie Africa - Texas Style!

Obsahy(1)

V tomto akčním snímku produkční společnosti Ivan Tors Films (jenž později posloužil jako základ televizního seriálu Kovboj v Africe) se objevuje John Mills jako velitel perutě Howard Hayes, který vyměnil letadla za farmaření v Keni. Hayes přijde na řešení, jak pomoci hladovějícím masajským vesničanům, má totiž plán, jak domestikovat divokou africkou zvěř. Aby jej však mohl uskutečnit, přivede do Afriky dva opravdové americké kovboje – Jima Sinclaira (Hugh O’Brien) a jeho věrného parťáka Johna Henryho (Tom Nardini). Zatímco se kovbojové snaží divoká zvířata nahnat do ohrady, zamiluje se Hayes do krásné zdravotní sestry Fay (Adrinne Corri) a spřátelí se s mladým Afričanem (Charles Malinda). Africká idyla ale je brzy narušena, neboť rančer Karl Bekker (Nigel Green) se – ve strachu, že Hayesova divoká zvířata přinesou nemoci a nakazí jeho prvotřídní dobytek – neostýchá použít jakýchkoli prostředků, jen aby zabránil Hayesovu plánu poskytnout hladovějícím vesničanům potravu. Dojde k nevyhnutelnému střetu a Jim Sinclair vyrazí do akce na pomoc Hayesovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný snímok z divokej Afriky, ktorý nesie peknú myšlienku, aj keď len na podnose málo zaujímavej zápletky. Britské zábery na africkú divočinu zvykli byť lepšie ako tie americké. V tomto prípade je to tak z polovice. Zábery zdomácnených afrických zvierat sú ok, zato tie z divokou faunou pôsobia príliš dokumentárne a keď sa to zkombinuje s hercami, vyjde z toho nehomogénny guláš. Trápna scéna s chytaním mláďata nosorožca je síce trochu o inom, ale kvalite záberov rovnako nepridá. Z hercov poteší nielen dobrák John Mills, ale aj sympatické duo "Texasanov" v hl. úlohách. Dramatické scény absentujú, ale napriek tomu a stratégii 'jedno nenaväzujúce dobrodružstvo strieda druhé' má film dobré tempo a nenudí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chci jet s váma do Ameriky a stát se inženýrem !!" Tak to je přeci jasný, že i malej africkej sirotek, mimochodem nadabovanej jako od idiotů, by si chtěl splnit svůj americkej sen, vážit nejmíň metrák, patnáct let studovat a dozvědět se asi tolik jako běžný Evropan do šesté třídy, každý ráno skládat slib vlajce, bít se hrdě ve svá tučná prsa jako každý správný Američan a být šťastný až do smrti..;) Tak ještě že to tomu malýmu v podání Charlese Malindy ten správňáckej emerickej kovboj Jim Sinclair, toho si zase zahrál sympatický dřevák Hugh O´Brien, vysvětlil, že vždycky nemůžeme mít všechno, co chceme, tohle nebudu v rámci slušných mravů vůbec komentovat, a že vlastně nemá důvod v té nádherné Africe plné divokých zvířátek a ještě divočejších pytláků, jé, sorry, ti tu vlastně nejsou, nezůstat, navíc když si dá každý den bosou šedesátikilometrovou procházku do školy, třeba z něj vyroste nový Abebe Bikila !! ;) A to se přeci vyplatí !! To se ovšem rozhodně nedá říct o sledování tohoto nemastného neslaného filmu, pilotu k první sérii Cowboy in Africa, který však nabízí podobně šťavnatou podívanou.. I kdybych se naučil jezdit na nosorožci, stejně nikdy nepochopím, jak mohl Andrew Marton, režisér takových bijáků, k jakým třeba válečný epos Nejdelší den bezesporu patří, natočit podobnou agitační prázdnotu, byť spolupráce s podprůměrnými herci, snad vyjma Johna Millse coby Howarda "domestifikátora" Hayese, nudným rutinérem za kamerou Paulem Beesonem či upoceným scénáristou Andy Whitem už dopředu varovala, že pokud si se zalíbením nenatáčíte home video při každé návštěvě zoo, Africa - Texas Style! vás rozhodně nenadchne !! Romantická linka mezi O'Brianovým kovbojem Sinclairem a zapálenou sestřičkou Fay Carter v podání rozkošné Adrienne Corri, docela to mezi nimi jiskří, snad jako jeden z mála aspektů snímku ještě celkem funguje, dál už však jde pouze o nezajímavou nudu a šeď, z které jednoho může probudit snad jen slušný soundtrack Malcolma Arnolda či scéna s chytáním nasraného nosorožce..;) [ Dabing 3/10 ] Zase ta typická brněnská soukromo-televizní marnost nad marnost.. ()

Reklama

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Film (ktorý neskôr spustil televíznu sériu "Cowboy In Africa") neponúka príliš veľa napätia. Hayley Mills má v snímku iba štek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama