Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemetrasenie, záplava, lavína, vybuchujúca sopka, aligátory, jaguáre, vzbúrenci a ľudožraví Maorovia - to všetko prenasleduje majiteľa lodnej spoločnosti, vedca a dve deti strateného námorného kapitána na ich ceste po 37. rovnobežke. Skupinka sa na výprave riadi inštrukciami z fľaše, ktorú vedec zachránil z brucha žraloka. Z nejasnej správy však možno vyčítať iba zopár inštrukcií, z ktorých najjasnejšie je práve spojenie "37. rovnobežka".
Mladé dievča Mary Grant (Hayley Mills), jej mladší brat Robert (Keith Hamshere) sa spolu s vedcom, francúzskym profesorom Jacquesom Paganelom (Maurice Chevalier), počas jednej oslavy nalodia na jachtu "Persevero", aby sa zoznámili s majiteľom lodnej spoločnosti, lordom Edwardom Glenarvanom (Wilfrid Hyde-White), ktorý je stelesnením britskej rezervovanosti. Vďaka nátlaku lordovho syna Johna (Michael Anderson Jr.) sa Glenarvanova luxusná veslica vydáva na plavbu do pobrežného mesta Concepcion v Chile, aby našla strateného kapitána Granta. (Incantator)

(více)

Recenze (5)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ve své době pěkný dobrodružný film pro děti podle verneovky "Děti kapitána Granta". Dnes již triky působí spíše úsměvně, ale ten, kdo viděl podobné filmy jako dítě, neodolá nostalgii. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Po 20 000 mil pod mořem druhá Disneyho adaptace Verneova románu, tentokrát Dětí kapitána Granta. Film je zaměřen spíš na dětské publikum, tak je v něm více písniček a infantilního humoru. Po technické stránce se však jedná o perfektní práci plnou úžasných "matte" maleb, a pár z dnešního pohledu trochu legračních, ale na tu dobu docela obstojných trikových scén využívajících miniatury (podobně jako to dělal například Karel Zeman v Cestě do pravěku). ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Děti kapitána Granta pro desetileté. Nikdo se tu nesnaží hrát, či dokonce předstírat, že mu jde o život. Maurice Chevalier je na nedělním výletě, v první třetině nám i zapěje pár písníček, ksichtí se, usmívá, a ani se nesnaží o nějakou postavu Paganela z románu Julese Verna. Dialogy jsou jedno velké WTF (Mary Grant: To je hrozné!; Paganel: Ale ti Maorové běží rychleji než láva. Užívej si to!). Víc než film to připomíná atrakci v Disneylandu. Disney na tomto stylu pracuje dodnes a výsledkem jsou Piráti z Karibiku. Jenže k Deppovi to sedí, k Vernovi ne. ()

Reklama

Reklama