Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Recenze uživatele MindTuber k tomuto seriálu (1)

Čas na dobrodružství (2010) 

Výtečný pohádkový trip a skvělá relaxační záležitost! Čas na dobrodružství má své osobité kouzlo, které je jeho nejsilnější stránkou, jako i jeho největší slabinou. Jsou chvíle, kdy je naprosto zřejmé, že tohle není animák pro děti. Pak přijdou chvíle, kdy je tomu právě naopak. Právě v těch druhých chvílích může být dospělý divák odrazen od dalšího sledování, ale to by byla rozhodně škoda. Řekl bych, že tohle prolínání světů je scénáristický záměr a má podobné pocity vzbuzovat a tím i vést dospělého diváka k zamyšlení a odhalování. V tomhle ohledu jde opravdu o něco unikátního. Co se týká světa Ooo a jeho obyvatel, tak zde se fantazii nekladou žádné meze. Vůbec žádné meze. Má fantazie je veliká, ale občas jsem se musel opravdu zasmát nad tím, co si autoři vymysleli. Vizuál to jenom podtrhuje. S odstupem času po shlédnutí dílů, které nejsou kvůli obsahu distribuovány do některých evropských zemí (škoda, český dabing mně sedí) a které odhalují hodně z historie postav a celého světa, včetně jeho temných stránek, jdu s hodnocením nahoru. Je až překvapující, jak se z linie absurdních příběhových hříček začne vynořovat celistvost a hloubka. Čas na dobrodružství má všechno, co má správný seriál mít. Má postavy, které se vyvíjejí a jejichž osudy jsou propletené. Má spoustu skrytých odkazů a narážek. Má své kouzlo a vtip. Má toho ještě daleko víc, ale to se musí vidět. Princezna pětka. ()

Reklama

Reklama