Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Recenze (88)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální, úžasný, magický, místama bizardní, vtipný, dětský i dospělý... Mohl bych pokračovat a vypichovat všechna slova v kladné sféře a stejně bych se unavil dřív, než bych dopsal co chci říct. Absolutně skepticky po prvních dílech jsem přešel v uhrančení. Úplně nový svět. Tohle chci jednou sledovat ve srubu v lese na obří obrazovce s nadupanýma reprobednama poháněnejma na sluneční energii. Slunce žhne a je neděle odpoledne, tři jointy na stole, jeden v sobě, termoska kávy a spousta jídla, děti si hrají venku, pařej videohry, jiné se dívaj se mnou a mejma kámošema po težký noci. Naše ženský sbíraj borůvky a pečou koláče, nebo vedou boj s ledovým králem, vznáší se na mracích z cukrové vaty. Nic se vám nechce. Jen nechat otevřený dveře i okno, nechat plout čerstvej vzduch dovnitř a čekat na žvejkačkovou princeznu, upírku s kytarou, natahovacího psa a vůbec všechny... Občas slzy. Občas dojetí. Napětí a humor, který ještě prošpikovávaj s kadencí kulometu nehorázné hlášky (jako dát si v dětským serošu odlišnej zamilovenaj pár, kdy ženská polovička pronese o tom druhém "stará se hezky o mou růžovou zahrádku."(???) Děti to nepoberou a dospěli se v ten moment na sebe podívaj - Khuuuurva já to miluju. Tvl. To je fakt strašná bomba toto. A ty songy do píči? To mě poser. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

| (• ◡•)| ノ\(❍ᴥ❍ʋ) Ano, tohle je kultivovaná kultovní zábava, která děti připravuje na to, až vyrostou a začnou experimentovat s halucinogeny, aby se z těch "výletů" vrátily zpět. Nová dimenze pro přátelství kluka a psa. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Dost unikátní kombinace vizuálu a atmosféry, kterou bych vystihnul tak akorát tímhle výčtem: Miyazaki + Salad Fingers + Mumínci + Dalí + Bosch. ()

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou fajn. Adventure time způsobuje nevolnost, zmatení, vyvolává otázky o psychické stabilitě autorů a po několika dílech i diváka. Racionální člověk by se rozhodl další díly nesledovat. Ale na to už je pozdě. Závislost propukla v plné intenzitě. Nevhodné pro děti. ()

moukey 

všechny recenze uživatele

Fakt že se to pouští dětem, mě nutí přidat pátou hvězdu! Doufám, že z toho vyroste generace narušenejch plešek, a ovládnou Portugalsko. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dokoukávám 2.sérii (v češtině) a ač jsem od tohoto seriálu nečekal vůbec nic, tak sleduji další a další díly. Tudíž je zřejmé, že mne začal bavit, ač každý díl má něco přez 10 minut a tak není čas na nějaké hluboké zápletky. Üstřední dvojice je povedená a raději mám teda Jaka. Co se dalších postat týče tak mám rád Marcelínu a baví i "žvýkačka" a sem tam pobaví i ledový král. Celkově ale dávám jen 3z5 a to hlavně že jsou díly krátké a je jich hodně což způsobuje sem tam kopírování nějaké akce ze starších dílů. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

A je tu tady. Sbohem a šáteček. 3.9. vyšla poslední epizoda seriálu, který nastartoval novou vlnu kreativních animovaných seriálů. Bez Času na dobrodružství by jsme neměli Regular Show, Over the Garden Wall a nebo Gumballa. Pes Jake, Finn, postavy asi všechny znáte. Asi vrcholem pro mě je 2-4 série, poté to šlo trochu už dolů, jen aby se kvalita zvedla zase ke konci. Co se samotného konce týče, nemůžu říct, že jsem naprosto spokojen, ale každému fandovi ukápne slzička při montáži na závěrečnou píseň "Come along with me". Jeden ze seriálů, díky kterým mám stále rád animaci a asi jeden z vrcholů tvorby Cartoon Network začátku nového tisíciletí. ()

Snails 

všechny recenze uživatele

Jsem skálopevný fanda japonského anime a tedy přirozeně cítím nedůvěru k americkým animáčům, ale na Adventure Time si nenechám šáhnout! Jake the Dog and Fin the Human mají v mém po dobrodružství lačnícím srdci své místo. Humor AV mi přesně padne do noty. Bizardnost celého světa, všudypřítomná náhodnost, a šílenosti veškerých vtipů to vše AV má. Ale pozor Pepe, je toho ještě víc! Pokud totiž tenhle seriál sledujete pozorně, tak s přibývajícími epizodami zjišťujete minulost světa ve kterém Fin a Jake žijí, flashbacky odhalují osobní historii postav a celé to tomu dává ještě další hloubku. Takže na to, že je to americký cartoon, je to fakt geniální počin a musím před Pendletonem Wardem smeknout, ta fantazie, co ten chlap musí mít, má velikost galaxií. Díky pane za záchvaty smíchu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Geek značka, ok, ale cieľová skupina mi nejako uniká. Veľké množstvo divno psychadelických epizód až minisérií, časté výjavy, ktoré deti môžu akurát vystrašiť a nie je to orietované ani pre dospelú alternatívnu populáciu. Kedykoľvek mi niečo nedávalo zmysel, frajerka poznamenala, že veď to je orientované pre detského diváka. Tak ja neviem už. Také ani-ani. Rýchle, dynamické epizódy, dalo sa to zhltnúť celé, ale divné vetry z toho vanú. ()

Mii 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne ujety a bizardni ze to clovek proste nemuze nemilovat. Tvurci musi hodne velky zasoby LSD a extraze, protoze tohle proste nikdo pri normalnim vedomi vymyslet nemuze. A ta animace! Ta me dostava uplne do kolen. Dava tomu jeste dalsi rozmer silenosti. Finalni rozmer silenosti maj na svedomi postavy jako Lumpy Space princess, Lady Rainicorn, Ice king nebo princess Bubblegum, kteri jsou tak zvracene kouzelni az to cloveka dojima. ()

Reklama

Reklama