Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Tarlom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu rozpačitý začátek a i později někdy nevyrovnaná „kvalita" epizod, ale celkově zatím dost povedené. Nevím jestli jsem někdy v jiném seriálu viděl takovou koncentraci nápadů. Je to dost zvláštní až šílená podívaná, ale většinu času podle mě funguje. Kromě humoru a neobyčejné nápaditosti i díky sympatickým hlavním postavám. Hudební vložky zatím většinou také stály za to a líbilo se mi, když seriál někdy šel více do hloubky a třeba poodhalil minulost některé z postav. I přes pár výtek bych téhle animované jízdě určitě doporučil alespoň dát šanci a nenechat se od sledování odradit slabším začátkem. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální, úžasný, magický, místama bizardní, vtipný, dětský i dospělý... Mohl bych pokračovat a vypichovat všechna slova v kladné sféře a stejně bych se unavil dřív, než bych dopsal co chci říct. Absolutně skepticky po prvních dílech jsem přešel v uhrančení. Úplně nový svět. Tohle chci jednou sledovat ve srubu v lese na obří obrazovce s nadupanýma reprobednama poháněnejma na sluneční energii. Slunce žhne a je neděle odpoledne, tři jointy na stole, jeden v sobě, termoska kávy a spousta jídla, děti si hrají venku, pařej videohry, jiné se dívaj se mnou a mejma kámošema po težký noci. Naše ženský sbíraj borůvky a pečou koláče, nebo vedou boj s ledovým králem, vznáší se na mracích z cukrové vaty. Nic se vám nechce. Jen nechat otevřený dveře i okno, nechat plout čerstvej vzduch dovnitř a čekat na žvejkačkovou princeznu, upírku s kytarou, natahovacího psa a vůbec všechny... Občas slzy. Občas dojetí. Napětí a humor, který ještě prošpikovávaj s kadencí kulometu nehorázné hlášky (jako dát si v dětským serošu odlišnej zamilovenaj pár, kdy ženská polovička pronese o tom druhém "stará se hezky o mou růžovou zahrádku."(???) Děti to nepoberou a dospěli se v ten moment na sebe podívaj - Khuuuurva já to miluju. Tvl. To je fakt strašná bomba toto. A ty songy do píči? To mě poser. ()

Reklama

Zaba 

všechny recenze uživatele

ANO!! Animáků je v současné době opravdu MOC, ale jen málo z nich mě opravdu chytí za srdce. A TOTO je jeden z nich. Nic tady není nemožné a to je na tom to úžasné. Každý díl je pecka. Každá postava je unikátní, ale nejvíc to vždycky rozsekne Jake. Všem, co mají rádi trhlé fantasy a neuvěřitelné příběhy můžu jen a jen doporučit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice se pořád nemůžu srovnat se vzhledem "Finna the Humana", ale faktem je, že takovýhle úlet ze světa fantasy v mém zodpovědném profesně-rodičovském světě chyběl jako praseti drbání:) Mnohem barevnější a živější Charlie The Unicorn, na mnohem víc pokračování:) Čímž budiž zároveň řečeno, že to opravdu není seriál pro děti;) Pro někoho, kdo by se třeba chtěl sjet, ale z nejrůznějších důvodů nemůže, je Čas Na Dobrodružství (který má jen tak BTW v češtině skvěle příšerně zpívanou znělku) ideální volba. 80% ()

shanley 

všechny recenze uživatele

Roztomiloučké je to a správně ulítlé, charaktery jsou spontánní a mají prvoplánové nápady, které vycházejí z aktuálního naladění. Stává se tam vše, co si má dětská mysl může přát a nikdy nevíte, jakou rozkošnou adventrure podniknou hrdinové dnes. Klučíka a jeho psa jsem si zamiloval, k princezně Bubblegum vytvořil fantazijně erotický vztah. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • Epizóda "Bad Little Boy" je jediná, kde sa Finn neobjaví. (Carol Pifková)
  • Jedním z nejznámějších storyboardistů seriálu je Tom Herpich. Na seriálu pracuje již od 1. série. (bignothing)
  • Jake nosí neviditeľné spodky utkané z pavučín. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama